מוצרים ללא גלוטן
שלום לכולם,
השאלה שלי קצת שונה, אז אני מודה לכם מראש על הסבלנות.
לאבא שלי יש צליאק, והוא כמובן לא יכול לאכול גלוטן. אני גר בארה"ב, וההורים שלי באו לבקר. מכיוון שיש פה מבחר של מוצרים ללא גלוטן, לא היה לו בעיה למצוא מה לאכול. אני אישית מנסה להמנע מגלוטן, לכן מכיר את שוק התחליפים שיש פה.
בתור מנהל פורום אקטואליה פה בתפוז, אני כל הזמן עוקב אחרי כתבות בישראל. בכתבה שהייתה לאחרונה בארץ על יוקר המחיה, אחת המשפחות שהתראיינו אמרו שקשה להם בגלל שיש להם ילד עם צליאק, ולכן הם צריכים להוציא המון כסף על מוצרים ללא גלוטן דבר שמעלה להם את התקציב לאוכל. לכן אני יודע שזה נושא רגיל ובעייתי.
עכשיו, אני מכיר את המחירים ואת המבחר פה, ויודע שמוצרים ללא גלוטן הם קצת יותר יקרים. אבל אני כבר כמה שנים לא גר בישראל ולא מכיר את המבחר שם. יש טרנד לאחרונה של השוואת מחירי מזון בין ישראל למדינות אחרות, אבל לא היה כתבה על מוצרים ללא גלוטן.
אחרי ההקדמה הארוכה, הנה השאלה שלי:
לי יש חנות באיביי. אני מוכר פריטים לכל העולם וכמובן גם לישראל. הכתבה שקראתי הביא אותי לבדוק אולי שווה לי להכניס מוצרים ללא גלוטן לחנות שלי. אבל לפני כן אני צריך לבדוק את השטח אם זה משתלם ואם בכלל יש צורך.
אני יודע שהרבה אתרים שמתמחים באוכל מיוחד לא שולחים לישראל. אבל אני גר בארה"ב, ולכן יש לי גישה לכל האתרים האלו. מצד שני, משלוח מארה"ב לישראל זה עסק יקר.
האם יש מוצרים ללא גלוטן שחסרים בישראל או יקרים בצורה משמעותית שאולי יהיו שווה להזמין מחו"ל?
אם באמת יש מוצרים שיותר זולים בארה"ב כולל משלוח לישראל הרי שאם אני מציע את זה למכירה, חולי צליאק יכולים לחסוך ו/או להרחיב את המבחר שלהם ואני יכול להוסיף עוד מוצרים לחנות שלי. כלומר כולם שמחים.
אם אין מוצרים כאלה, אז זה עדיין יהיה הזדמנות להשוות מחירים ומבחרים בין המדינות, דבר שמעניין אותי בתור חובב אקטואליה, ואלי גם יעניין אותכם.
תודה!