מוצרים ללא גלוטן

naf86

New member
מוצרים ללא גלוטן

שלום לכולם,
השאלה שלי קצת שונה, אז אני מודה לכם מראש על הסבלנות.
לאבא שלי יש צליאק, והוא כמובן לא יכול לאכול גלוטן. אני גר בארה"ב, וההורים שלי באו לבקר. מכיוון שיש פה מבחר של מוצרים ללא גלוטן, לא היה לו בעיה למצוא מה לאכול. אני אישית מנסה להמנע מגלוטן, לכן מכיר את שוק התחליפים שיש פה.

בתור מנהל פורום אקטואליה פה בתפוז, אני כל הזמן עוקב אחרי כתבות בישראל. בכתבה שהייתה לאחרונה בארץ על יוקר המחיה, אחת המשפחות שהתראיינו אמרו שקשה להם בגלל שיש להם ילד עם צליאק, ולכן הם צריכים להוציא המון כסף על מוצרים ללא גלוטן דבר שמעלה להם את התקציב לאוכל. לכן אני יודע שזה נושא רגיל ובעייתי.
עכשיו, אני מכיר את המחירים ואת המבחר פה, ויודע שמוצרים ללא גלוטן הם קצת יותר יקרים. אבל אני כבר כמה שנים לא גר בישראל ולא מכיר את המבחר שם. יש טרנד לאחרונה של השוואת מחירי מזון בין ישראל למדינות אחרות, אבל לא היה כתבה על מוצרים ללא גלוטן.

אחרי ההקדמה הארוכה, הנה השאלה שלי:
לי יש חנות באיביי. אני מוכר פריטים לכל העולם וכמובן גם לישראל. הכתבה שקראתי הביא אותי לבדוק אולי שווה לי להכניס מוצרים ללא גלוטן לחנות שלי. אבל לפני כן אני צריך לבדוק את השטח אם זה משתלם ואם בכלל יש צורך.
אני יודע שהרבה אתרים שמתמחים באוכל מיוחד לא שולחים לישראל. אבל אני גר בארה"ב, ולכן יש לי גישה לכל האתרים האלו. מצד שני, משלוח מארה"ב לישראל זה עסק יקר.
האם יש מוצרים ללא גלוטן שחסרים בישראל או יקרים בצורה משמעותית שאולי יהיו שווה להזמין מחו"ל?

אם באמת יש מוצרים שיותר זולים בארה"ב כולל משלוח לישראל הרי שאם אני מציע את זה למכירה, חולי צליאק יכולים לחסוך ו/או להרחיב את המבחר שלהם ואני יכול להוסיף עוד מוצרים לחנות שלי. כלומר כולם שמחים.
אם אין מוצרים כאלה, אז זה עדיין יהיה הזדמנות להשוות מחירים ומבחרים בין המדינות, דבר שמעניין אותי בתור חובב אקטואליה, ואלי גם יעניין אותכם.

תודה!
 

net the jet

New member
מה חסר כאן ? האמת.. לא חסר כצום. יש מבחר שרק הולך וגדל

וכמובן אפשר להסתדר מצוין ( רבים מאיתנו הסתדרו גם שהיה הרבה פחות... )
יחד עם זאת, תמיד נחמד שיש מבחר גדול יותר.
&nbsp
יש כאן בפורום כמה אנשים שכתבו שהם מזמינים מאתרים בחו"ל ( iherb אחד מהם ממה שאני זוכרת )
אישית, הדברים שאני בדקתי, יחד עם המשלוח, כבר לא יוצאים כ"כ זולים.
&nbsp
אם אני אפרט דברים שאני אישית אשמח אם תהיה לי גישה יותר זולה אליהם מארה"ב- אילו הקמחים של cup4cup ולחמים ( שכנראה אני יכולה לחלום כי זה לא הגיוני לשלוח לחם....) ואולי גם דגני בוקר, כי המבחר הלא ממותק כאן בארץ, הוא יחסית קטן.
&nbsp
כמובן שאם המחיר היה יוצא יותר זול, או אפילו דומה, הייתי שוקלת להזמין עוד דברים כמו קמחים שונים, ופסטה.
&nbsp
מקוה שהתשובות שלי עזרו.
 

naf86

New member
התשובה עזרה מאוד

פסטה פה עולה 2-5 דולר, כלומר 7.5 -19.94 שקל לחבילה של 450 גרם. ממה שהבנתי, זה קצת יותר זול מבישראל.
הבעיה היא המשלוח שיקפיץ את המחיר עד שזה כבר לא ישתלם.
אבל אני מתכוון לעבור עוד מעט בתוך ארה"ב. יש שם רשת בשם ווגמנס שיש להם מבחר ענק של מוצרים ללא גלוטן. אישתי ראתה שם פסטה כשרה ללא גלוטן בפחות מדולר וחצי (בערך 5 וחצי שקל).
&nbsp
הלחם שאני אוכל מיוצר על ידי udi's. אחד קטן עולה 5 דולר והגדול 6 (19-22 שקל). כמה זה עולה בישראל? אני לא יודע עד כמה זה משהו שאפשר לשלוח.
&nbsp
&nbsp
 

net the jet

New member
לצערי אין לחם של udi's בארץ.. מביאים לי מארה"ב לפעמים

( קונים יום לפני טיסה ואני ישר מקפיאה )
לא נראה לי שניתן לשלוח סתם.
אני יודעת שהתחילו למכור אותו באנגליה לא מזמן. מענין באמת איך זה נשלח לשם ( או נאפה שם ? )
זה די משעשע ( או עצוב.. תלוי איך מסתכלים על זה ) כי בארה"ב התחילו למכור את הלחם של genious מאנגליה ( לחם טוב! )
&nbsp
 

naf86

New member
זה יכול להיות בעייתי לשלוח

כי זה מתקלקל מהר. גם אני שומר את זה במקפיא.
זה גם מוריד המון מוצרים ללא גלוטן שנשמרים בהקפאה. יש בחנות לידי פנקייק וואפלס ללא גלוטן. אבל אלא מוצרים שנשמרים במקפיא.
הדרך שאפשר לייבא אותם זה בצורה מסחרית בתוך קופסא קפואה. אבל אז זה כבר ידרוש להתעסק עם כל הבירוקרטיה הישראלית, דבר שמייקר מאוד את התהליך.
&nbsp
מה עם נגיד תערובות מוכנות לעוגות (האלו שמוסיפים מים/ביצים ושמים בתנור)? יש דברים כאלה ללא גלוטן בישראל? כי זה מוצר שיותר קל לשלוח.
 

kita1000

New member
הקמחים מאודדדד יקרים ויש חסרים

הבעיקר במוצאים מוכנים שהם גם טבעונים וגם נטולים.
למעשה אנו מכינים הכל לבד כי אין מבחר.
לחם לחמניות עוגיות ופלים שקדי מרק וכו
לגבי הקמחים הזמנה מאייהרב פלוס משלוח די יקר עדיין משתלם...
אפשר להתרשם מהמחירים באתר גלוטן פרי.
 

naf86

New member
יצא לי להתקל בקמחים שונים

לחם, לחמניות, עוגיות. לא יצא לי להתקל בשקדי מרק ללא גלוטן, אבל יש משהו שזה כמו ביסלי שהסינים מכניסים למרק שהוא ללא גלוטן.
&nbsp
מה עם רוטב סויה/טריאקי? לרוב זה עשוי מקמח. יש בישראל גירסא טובה ללא גלוטן?
 

טליאמתי

New member
בארץ יש שקדי מרק נ"ג כל השנה ושקדי מרק של אסם בפסח

יש רוטב סויה נ"ג של אקיטה. בעיני הוא מצויין.
 

kita1000

New member
כולם מכילים ביצים. יש בארץ רוטב סויה וטריאקי תמרי מעוליםםם

 
למעלה