מוצרים טיבעיים?

מוצרים טיבעיים?

שלום רב
אשמח לדעת האם ישנם תוספי תזונה או "כדורים טיבעיים" המקבילים לרטלין.
תודה!!

למה את מתכוונת "מקבילים"?

חוץ מקוקאין שעושה פעולה דומה לזו של הריטלין- אני לא מכירה משהו טבעי שעושה אותו דבר.
אבל עד כמה שידוע לי קוקאין אי אפשר לקנות בבית המרקחת. למרות שהוא לגמרי טבעי.

אה, הוא גם ממכר, ועושה עוד כמה דברים שלא כל כך מקבילים לריטלין. ...

תודה על ההתייחסות

אשמח לתגובות רציניות יותר
שמעתי שיש מוצרים טיבעיים אבל מעולם לא ממש חקרתי את הנושא.
אציין שלילד יש נוירופיברומטזיס (קפה עולה) כך שאיני ממהרת להכניס כימיקלים לגופו.
ושוב תודה.

לצערי התגובה שלך לא תביא " שום" תגובה רצינית

יותר מהתגובה של מרב היות שאין שום " מוצר" טבעי שיכול להגיע לרמת העזרה שרטלין או הקו השני התרופתי עושה .
בתור אמא לבן שכבר 6 שנים מתמודד עם רטלין שלא יושב עליו טוב ועובר השבוע לעוד ניסיון עם תרופה אחרת .

מה לא תקין בתגובתי?

הצעה צינית כזו או אחרת לקוקאין פשוט לא נראית לי רצינית.

וללא קשר..אולי הנושא "טחון" בפורום (קיבלתי איזה הודעה בפרטי על זה..) אבל בכל זאת שאלתי לפני שידעתי שזה מאוס כנראה.
תודה ולהתראות

הצעה צינית

אביגיל יקרה
אין זו אשמתך שהנושא ״נטחן״ בפורום ואני בטוחה שמירב לא התכוונה לזלזל בשאלתך.
כולנו, הורים ומטפלים, לא שמחים לתת לילדים שלנו תרופות.
אבל אנחנו גם רואים מה המחיר שהם משלמים אם הם לא זקוקים להן ולא מקבלים.
מה שמירב ניסתה לומר, להבנתי, הוא שאין ״תרופה״ חליפית לריטלין שעברה מחקרים ואישורים
שהוכחה כעוזרת כמו הריטלין.
לקוקאין, בלי ציניות, יש השפעה דומה אבל...
התרופה הטבעית היחידה שנחקרת ויש לה השפעה היא ״זום״ והיא לא מהווה תחליף לריטלין אלא ניתנת בנוסף לו.
ציפי קוברינסקי

תיור

New member
ציפי, "זום" אשמח להבין יותר,

מה הכוונה ניתנת בנוסף?
זו השפעה שמתקבלת במיידית?

אני מצטערת שהנושא טחון

וההודעה שלי לא היתה צינית.
הקוקאין הוא החומר הטבעי היחיד שפועל כמו ריטלין.
סליחה שנסחפתי ולא הוספתי את ההודעה הקבועה- ניסינו המון אפשרויות טבעיות, רופאים אלטרנטיביים, ואפילו למדתי להיות מטפלת בפרחי באך. המון אנשים ניסו את ה"זום", נסינו רפואה הומאופטית, היו המון מחקרים- והעובדה היחידה שיוצאת מכל המחקרים, הנסיונות, ושברון הלב היא- שחוץ מקוקאין שברור שהוא רע מאוד- אין שום דבר אחר חוץ מריטלין שהוא בטוח.

היילדה

New member
הנוירולוג אמר לנו ששווה לנסות אומגה 3

מכיוון שיש מחקריםשהוכיחו שזה עוזר.
אנחנו התחלנו רק עכשיו,
כך שאני לא יודעת לספר לך אם זה מועיל בפועל או שלא...

היילדה

New member
המשך פירוט

ליתר דיוק- אומגה 3 עוזר בחלק מהמקרים, אבל מבחינתי- זה שווה ניסוי.
מה שכן, הנוירולוג אמר לנו לנסות לפחות למשך 3 חודשים, כדי לראות אם יש השפעה.

אני מניחה שזה לא ממש מקביל לרטלין (כי אין משהו כזה כמו שאמרו קודם), אבל זה כן אמור לעזור לקשיי קשב וריכוז.
כמו כן, נראה לי ששווה לבדוק חסרים ע"י בדיקת דם של ברזל, ויטמינים ובלוטת התריס.

אבל שוב- אנחנו חסרי נסיון בתחום הזה.
נראה שרוב בעלי הנסיון פה בפורום- טוענים ששום דבר לא עוזר מלבד רטלין.

בהצלחה, ואם תמצאי משהו נוסף- אשמח אם תידעי אותי.....

חשוב לדעת - בלוטת התריס

חשוב לבדוק את האיזון של בלוטת התריס בכל מקרה- כמו שהרופא בודק אם יש או היו סיבות רפואיות אחרות להפרעות קשב וריכוז כמו פגות, פגיעת ראש, טראומות נפשיות וכן הלאה. פגיעות כאלו כמו גם חוסר איזון של בלוטת התריס יכולות לגרום לתופעות של הפרעות קשב וריכוז ללא קשר לתורשה. רוב הסובלים מהק"ר מקבלים את זה בתורשה מהוריהם. אצל אנשים עם חוסר איזון של בלוטת התריס הפרעת הקשב היא תוצאה של חוסר האיזון ההורמונאלי. אם יש כזה, חיבים קודם כל לאזן את הבלוטה, ובמקביל להעזר בטיפול והדרכה שאינם תרופתיים בהפרעות הקשב. במרבית המקרים- איזון הבלוטה מוביל לשיפור הקשב ללא צורך בריטלין ודומיו. {כן, גם את זה אני מכירה, מהחיים...}

יש תחליפים לריטלין

ישנן תרופות שהן לא ממשפחת הריטלין כמו למשל אדרל, סטרטרה, פוקלין, דיטרנה וויאנס, שאותן מיבאים ביבוא אישי, אך הן לא טבעיות. כמו כן, אומגה 3 יכול להוות תחליף טבעי. את יכולה לקרוא על זה קצת באתר אומגה 3 גליל.
ד"ר זיוה שגיא

zivadina

New member
אף אחד לא הוכיח שאומגה3 הוא תחליף לריטלין

זהו תוסף טוב מאוד, אבל יש יותר מדי אינטרסנטים שמצהירים שהוא יכול להחליף ריטלין בלי שהם מציגים ניסויים מבוקרים באוכלוסיות גדולות ולאורך זמן.

אפי821

New member
אימון אישי

שלום אביגיל,
אני ממליצה לך לנסות אימון אישי. יש מאמנים שההתמחות שלהם היא הפרעות קשב וריכוז. אני עשיתי תהליך של שנתיים עם מאמנת מדהימה שהביאה אותי לתוצאות מדהימות!
האימון מלמד אותנו (בעלי ADHD) להתמודד עם ההפרעה, לנהל נכון את הזמן, לחשוב מחשבות חיוביות יותר, להאמין שאנחנו מסוגלים ליותר ובכך להצליח להתמודד עם הכל, לחוות פחות כישלונות, להאמין בעצמינו.
זהו תהליך מדהים וטבעי לגמרי!
בהצלחה.

לייק

djahiz

New member
תוסף תזונה

יש תוסף בשם "זום", שניתן להשיג אותו בסופרפארם. לא ניסינו אותו אישית, אבל קיבלנו עליו המלצות מחברים שיש להם גם ילד עם הפרעות קשב וריכוז. הנקודה היא שלוקח זמן עד שהוא מתחיל להשפיע (לאחר צריכה של כחודשיים - שלושה).

למעלה