מוצקים שאלה

• פותח הנושא llt
  • פורסם בתאריך

llt

New member
מוצקים שאלה

שלום לכולן וכולם
הקטנטנים בני 7 חודשים (גיל מתוקן חצי שנה), עברו את שלב הטעימות, כרגע אוכלים שקמים בבוקר בקבוק, לאחר מכן מנת פירות ולאחר מכן מנת ירקות
יש לי כמה שאלות למנוסות שבכן:
1. עם מה אפשר להעשיר את מנת הפירות , מה מומלץ: טחינה, שקדייה, קווקר?
והאם מנת פירות של 130 גרם בערך מספיקה כארוחה?
2. לאחר שעתיים מזמן אכילת הפירות הם אוכלים מנת ירקות שכוללת כבר עוף ואורז טחונים יחד עם הירקות בערך 150 גרם, האם זה מספיק
ברצוני לציין שהורדתי סה"כ בקבוק אחד והחלפתי אותו בשתי ארוחות מוצקים
האם זה בסדר?(לאחר הירקות מקבלים עוד 3 בקבוקים עד לשינה)
3 האם מעבר למוצקים גורם לשינוי ביציאות (מספר רב של יציאות כל יום)
תודה על תשובותיכן

לגבי הכבד

אם את נותנת כל יום כבד, כדי להתייעץ עם הרופא/ה.
כבד מכיל כמויות גדולות של ויטמין A שעלולות להזיק, כולסטרול, וגם מכיל את כל הפסולת של הגוף. אני לא בטוחה שרצוי לתת כבד יום יום.
לגבי העשרת פירות : כל מה שכתבת מתאים. אני אישית מעדיפה שקדיה על טחינה כי היא יותר בריאה

llt

New member
לא נותנת כבד נותנת עוף כנראה שגיאה בהדפסה תודה על התשובה

מנסה לעזור מנסיוני
אני לא מתייחסת לכמויות, עדיף שתשאלי מישהו מקצועי בעניין הזה - דיאטנית, רופא ילדים, אחות טיפת חלב.
1. העשרת הפירות - כל מה שכתבת הוא מצויין. תנסי ותראי את מה שהקטנטנים שלך אוהבים יותר. השקדייה בעיני היא יותר מתוקה ואני פחות אהבתי את הטעם שלה. אבל הפיצים שלי מאד אהבו גם את השקדייה וגם את הטחינה. אני לא הוספתי קוואקר לפירות, אבל הייתי משתמשת בו להכנת דייסות (בהתחלה על בסיס מים ואח"כ על בסיס חלב).
2. כמו שכתבתי - אני לא מכירה את הנושא מבחינה מקצועית. נשמע לי שזו כמות סבירה, אבל כדאי להתייעץ עם מישהו שבאמת מבין..
3. מעבר למוצקים יכול לגרום לשינוי ביציאות וזה תלוי בילד - יש ילדים שיהיו להם יותר יציאות כתוצאה מכך ויש ילדים שדווקא יפחיתו את כמות היציאות. רק תשימי לב שלא מדובר בשלשול, אלא ביציאות תקינות.
&nbsp
בתיאבון לקטנטנים

אפשר בבוקר דייסה עם פרי
בעיקר בחורף, אני חושבת שנעים יותר לאכול אוכל חם.
ואפשר גם בהמשך כארוחת ערב.
&nbsp

llt

New member
להוסיף כמה כפות לקערת הפירות?

ומאיזה דייסה היית ממליצה להתחיל דגנים,סולת ...
סליחה על כל השאלות

אפשר להוסיף לקערת הפירות
ואפשר להכין דייסה ולגרד לתוכה פירות.
לגבי סוג הדייסה אני לא יודעת לענות לך מה עדיף מבחינה תזונתית. אני חושבת שלדגנים יש יותר ערך בריאותי. אני השתמשתי בקוואקר כיוון שזה מה שאני אוהבת בעצמי.

למעלה