מוצקים... סקר

מוצקים... סקר ../images/Emo35.gif

יש לי שאלונת לגבי מוצקים. אור בת ארבעה חודשים ומדי פעם אנחנו נותנים לה ללקק כל מני דברים (מלון, אבטיח, קצת יין של קידוש וכו'). היא נראית מאוד נהנית מהסיפור וכל כך בא לי כבר לתת לה אוכל אמיתי. מתי התחלתן לתת מוצקים לבונבונים שלכם? בדיוק בגיל חצי שנה? נתתן להם להתנסות לפני זה בכל מני טעמים?

אתליאת

New member
אנחנו התחלנו בגיל 5 חודשים, אבל..

לעומר היו קצת כאבי בטן בהתחלה (מדובר על טעימות קטנות בכפית של פירות טחונים וירקות מבושלים וטחונים). עשינו הפסקה, והתחלנו שוב בסביבות גיל חצי שנה- אחרי שבקעה השן הראשונה. היום (אחרי שבועיים) הוא אוכל את הפירות בהנאה (תפוח, אגס, מלון), אבל מסתמנת סרבנות ירקות
... (וניסינו הכל, כולל סוגים שונים של ירקות ולתבל מעט את המרק, אבל אחרי הכפית הראשונה הוא עושה פרצוף של "אני עוד מעט מקיא" וסוגר את הפה בהחלטיות...). אז אולי נוסיף לסקר- האם היתה אצלכן סרבנות ירקות, ומה הפתרון שמצאתן?

איריS

New member
חחח...מוכר

אלמוג היה סרבן מרקים עד גיל שנה 3 חוד' אין שום סיכויי שיכולנו להחיל לו איזה כפית, הוא פשוט סקב, אני לא התייאשתי וזרקתי כל 3 ימים מרק, ובסוף יום אחד הוא פתח את הפה ומאז הוא אוכל כבר חודשיים.

talsh

New member
אולי להחליף מתכון למרק?

היו פה המון הצעות טובות: - להוסיף טיפה חוויג' - להוסיף פטרוזיליה, סלרי, שורש, בצל, עגבניה - שיוסיפו טעם טוב למרק - לא לרסק אלא לתת חתיכות קטנטנות - לתת במקום מרק, פירה תפ"א למשל - תכיני כך שיהיה לך טעים. אצלנו המרק אהוב מאד ומכיל הכל - ממש הכל: גזר, בטטה, דלעת, תפ"א, קישוא, ברוקולי, בצל, עגבניה, סלרי, פטרוזיליה, שורש של שניהם, אפונה / עדשים כתומים, פלפל ירוק ואדום, ולאחרונה גם גריסי פנינה או אורז.

אנחנו התחלנו אתמול...

אופק בן חמישה חודשים וקצת ואתמול נתתי לו תפוח מרוסק לראשונה, והוא נהנה כ"כ...היה פשוט חוויה לראות אותו דוחף את הכפית לפה וממש אוכל...

sagilgul

New member
אנחנו התחלנו בגיל 4 חודשים

עוד לפני זה נתתי לה ללקק קצת שזיף בננה וכו'. הארוחה הראשונה שלה בגיל 4 חודשים היתה אבוקדו מעורבב עם בננה ומלון (כן כן) זו הייתה הצלחה מסחררת וגם ידעתי שלא יהיה לה מזה שום אלרגיות. מעולם לא נתתי לה פירות בנפרד ושום דבר לא קרה, אבל אף פעם לא נתתי לה פירות אקזוטיים כמו קיוי ותותים ורק היום כשהיא בת 8 חודשים נתתי לה מנגו פעם ראשונה. לגבי ירקות בהתחלה היתה סרבנות שחבל על הזמן. פשוט התחלתי לתבל לה את המרקים בכל מני דברים טובים והיא פשוט התחילה לטרוף. היום היא כבר אוכלת הכל הכל הכל.

ashlaya

New member
../images/Emo2.gif לחכות לשיניים?????

אם זה היה ככה מלא ילדים היו חיים רק על פורמולות עדי שלי הוציא רק שבוע לפני שנה ושלוש אז מה? הוא לא היה אוכל? חניכיים יותר חזקות משיניים ואפשר לאכול איתם הכל

fonzi49

New member
אפשר להתחיל לפני גיל חצי שנה,

לא חייבים לחכות שיש שיניים. כדאי להתחיל עם דברים שלא חשודים כיכולים לעורר אלרגיות, זאת אומרת לא לתת במבה, פירות טרופיים, עגבניה. בכיף אפשר לתת ללקק קרטיב, מלון ואבטיח. לא לתת דבש... ולא מוצרי חלב.

איריS

New member
ירדן בן 5 חוד' ועוד לא התחלתי

ועם אלמוג התחלתי בלי 6 חוד'. אני ממש לא מוצאת סיבה למהר עם זה. בגיל 6 חוד' הם בשלים להתחיל מוצקים, אז מחכים, אין למה מהר.

talsh

New member
אני התחלתי בגיל ארבעה וחצי חודשים

וכמוך גם נתתי לו כאלו "טעימות" קטנטנות אפילו לפני כן.

התחלנו אתמול |אייקון של תפוז מקיא|

יובלי בן 5 חודשים ואתמול נתתי לו בפעם הראשונה גזר מרוסק
הגזר התקבל בחוסר התלהבות ואף בקולות ופרצופי הקאה, אבל אני בטוחה שזה ישתפר בהמשך. גם אנחנו נותנים לו מדי פעם ללקק כל מיני דברים טעימים והוא דווקא מתלהב, אבל לא מהגזר.. איילה

ronnieyuval

New member
התחלנו בגיל 4 חודשים

וההצלחה היתה מרובה. אני חושבת שזה יותר קשור למוכנות של הילד מאשר לשניה המדוייקת בה הוא הופך לבן חצי שנה... אנחנו ראינו שהיא כבר ממש ממש רצתה לטעום, היתה דוחפת ידיים, עושה פרצופים מורעבים לכל מה שהיינו אוכלים...

למעלה