מוצקים... מיד חלב

מוצקים... מיד חלב

בית בת 8 חודשים, יונקת ושותה שאוב בזמן שאני בעבודה. בנוסף, בגיל חצי שנה החלה לאכול מוצקים. נכון להיום היא אוכלת שתי ארוחות מוצקים: בבוקר היא אוכלת פירות ובצהריים מרק ירקות. מה שכן, חצי שעה בערך אחרי ארוחת מוצקים המטפלת נותנת לה בקבוק שאוב (140 CC) . מופעלים עליי לחצים שזה יותר מידי, ושעליי להרגילה לארוחת מוצקים, ללא תוספת של חלב לאחר מכן, (שוקלת קצת יותר מ 8.5, נולדה 4.3 ) מה דעתכן? אשמח לשמוע מנסיון...

חלב לאחר ארוחת מוצקים

איבי שלום, אנא הרחיבי לגבי מספר נקודות: 1. מהי הכמות שבתך אוכלת בארוחות המוצקים? (כמה פירות, מה כמות מרק הירקות? ) 2. ממה מורכבות ארוחות המוצקים? (אילו פירות? אילו ירקות? האם את מוסיפה בשר למרק?) 3. האם בתך אוכלת ברצון? האם הארוחות מסתיימות מיוזמתה או בגלל ש"נגמרה המנה"? 4. מדוע המטפלת נותנת תוספת? האם בגלל החלטה שלה/שלך או בגלל דרישה של הילדה? 5. איך מתנהגת הילדה אם היא לא מקבלת תוספת חלב? האם ניסית לאחרונה? בעקרון, לוקח בד"כ זמן רב עד שארוחות המוצקים יכולות "לעמוד בפני עצמן" ולהיחשב לארוחות מלאות, ולכן ילדים רבים בתחילת "מסלול המוצקים" זקוקים עדיין לתוספת החלב בהמשך לארוחות אילו. הפרטים הנוספים יוכלו לתת לנו עוד נתונים ונקודות התייחסות על מנת לענות לך בצורה מתאימה יותר.
בתיאבון

לשאלותייך

כל קודם תודה על התשובה המהירה. ועכשיו לשאלותיך... בבוקר נועה יונקת, לאחר מכן בסביבות השעה 10 היא אוכלת - בננה שלמה, חצי תפוח ותמר אחד (או מעט מלון). את הארוחה הזאת היא אוכלת בהמון התלהבות. בד"כ נשארת לה עוד כפית אחת אחרונה אבל היא כבר לא רוצה. בצהריים היא אוכלת מרק עם ירקות שונים (כרובית, גזר, קישוא, תפוח אדמה) תמיד בתוספת של הודו, או שהיא אוכלת שתי קציצות הודו טחון עם גזר וכוסברה. גם את הארוחה הזאת היא אוכלת ברצון רב, וכמובן שותה מים לאחר מכן. אחרי המוצקים היא לא צורחת מבכי שהיא רוצה חלב,אבל אני מכוח ההרגל, ממשיכה לתת לה חלב בכל ארוחה, כתוספת. וכשאני נותנת לה את החלב היא לא מסרבת (בכלל, היא ילדה שבלי עין הרע לא אומרת לא, כשמציעים לה אוכל). אני פשוט שומעת תגובות שאולי אני "מעמיסה עליה יותר מידי" או "שהיא תתרגל לאכול הרבה" . השאלה היא, האם בשלב כזה, של אכילת מוצקים מזה כחודשיים, ארוחות המוצקים יכולות לעמוד בפני עצמן. מבחינה התפתחותית היא ילדה מאוד סקרנית ופעילה (היא זוחלת,יושבת וכו') אשמח לשמוע את דעתך,איבי

למעלה