מוצקים והנקה

מוצקים והנקה

יעלי בת חצי שנה ואוכלת פעם ביום ירקות בכמות של 100-150. היא אוכלת בסדר , אמנם בלי התלהבות יתרה אך גם לא מתנגדת בד"כ. אני מנסה עכשיו להרגיל אותה למים במהלך ארוחת הירקות במחשבה שאולי היא צמאה. אני לא מכריחה אותה לשתות ממש אלא נותנת לה ללגום מים כמה שהיא רוצה מספל רגיל. בד"כ זו כמות מזערית. השאלה שלי בעצם היא כזו: בד"כ במהלך ארוחת הירקות (שהיא אוכלת בין 2 הנקות כדי שלא תהיה רעבה מדי וגם לא שבעה מדי) היא פתאום מחפשת ציצי. זה יכול להיות באמצע הארוחה או בסופה. האם זה אומר שהיא עדיין רעבה למרות ארוחת הירקות ? או שמא היא צמאה? האם לדבוק במתן מים במהלך ארוחת הירקות או לתת ציצי אחרי כל כמה כפיות של מחית? (בהנחה שהיא צמאה). אשמח לשמוע מנסיונכן

בלי מים....

מים מתחילים לתת רק מתי שכמות המוצקים עולה על כמות היניקות(מבחינת תזונה יומית)-אני מביאה לך את מילותיה של אלן שיין שהיא יועצת הנקה. טבעי שבהתחלה יעלי תבקש ציצי יחד עם ארוחת הירקות כי ב´תובנה´ שלה אוכל הוא ציצי, גם עם נורי זה ככה עד היום, תמיד עוד שלוק לשם התחושה הטובה
אגב, אל תבהלי אם היא תאט קצת את קצב העלייה במשקל בתקופת ההסתגלות למוצקים, כי ירקות ושות´ הם מאכלים דיאטטיים למדי... וואו, כמה מהר הם צומחים לנו הא? יעלי כבר בת חצי שנה....

העניין הוא...

שהעתוי בו אני בוחרת לתת את מנת הירקות הוא בין ההנקות. ז"א היא בד"כ אוכלת כל 3 שעות אז הירקות יבואו אחרי שעה וחצי שעתים מהנקה. בעקרון אם לא הייתי מציעה לה ירקות באותה שעה היא גם לא היתה יונקת באותה שעה , אלא רק שעה וחצי מאוחר יותר... אז מה? למעשה הירקות פותחים לה את התאבון ואז היא רוצה גם ציצי? בקשר למשקל, גם ככה היא בקושי עולה במשקל. אני מקווה שעם הירקות העליה לא תיעצר. שבוע הבא אני בטיפת חלב ונראה. היא ממש ציפלונת. וכן, מי היה מאמין שיעלי כבר הגיעה לחצי שנה ואני עדיין מניקה? אני בטח שלא. לא תכננתי להגיע עד הלום אבל פשוט זרמתי איתה ... והאמת? אני נהנית, וזה הרבה יותר נוח מכל דבר אחר.
ות לנורי אשרת

גם למבוגרים לא בריא לשתות מים יחד

עם האוכל.... עצתי הלא מקצועית, כמו שזרמת בצורה נהדרת עד עכשיו, תמשיכי... תני לה ציצי אם היא מבקשת, זה יעבור לה אחרי תקופה... ואל תתני להם ´לדכא´ אותך בטיפת חלב. אם היא מתפתחת יפה ויש לה מספיק פיפי זה העיקר...

למעלה