מוצץ?!

26יפעת

New member
מוצץ?!

יובל בן שמונה שבועות ועד היום הסתדרנו מצויין בלי מוצץ. כשהוא בכה פשוט הרגענו אותו ולי הייתה בעיה עקרונית לתת לו מוצץ (זה נראה לי כאילו סותמים לו את הפה כשזו הדרך היחידה שלו להתבטא... וגם יש את הקטע העתידי של לקום להביא לו את המוצץ שנפל) עד עכשיו חשבתי שאני נוהגת נכון אבל היום די עירערו את בטחוני, אמרו לי שזה צורך אוראלי, ושזה מאוד מרגיע אותם, בייחוד בתקופת צמיחת השיניים וגם שככה הוא יתרגל למצוץ אצבע הרגל שקשה מאוד להגמל ממנו וגורם גם לבעיות אורטודנטיות בעתיד. אז היום ניסיתי פעם ראשונה, מיד לאחר האמבטיה, זמן לא אהוד עלינו במיוחד (ההלבשה וכו') יובל נראה די מבסטו ורגוע וההלבשה עברה בצורה הרבה יותר נעימה. ועכשיו אני אשמח לשמוע את דעותיכם כדי להחליט לגבי ההמשך. (ניסיתי כי חשבתי שאולי הוא פשוט ידחה את המוצץ ובזה תגמר הדילמה).

קרן משם

New member
נראה לי שיובל יחליט במקומך...

אצלנו אין מוצץ ולו בגלל שהם פשוט לא רצו לקבל אותו...ואני לא "דחפתי" בכל הזדמנות.... מה שכן הם ילדים רגועים בצורה מדהימה...אז קשה לי להבין את ההשוואה של מוצץ=ילד רגוע. בגיל 5 חודשים ליהיא התחילה למצוץ אצבע, מה שלטענת כולם זה הכי גרוע ומיותר ושצריך היה לנסות להניעה מזה....זרמתי איתה ולא הצקתי לה בנושא....היום היא עדיין מוצצת אצבע אך רק כשהיא עייפה אבל ממש...האמת? טוב לה? כן! אז טוב גם לי. ליאור ומתי התחברו לכרית (חפץ מעבר) והיא משרתת אותם כשהם עייפים....מדגדגים ת'ריסים שלהם ונרדמים
לאכול אותם! בשורה התחתונה? אל תתעכבי על זה יותר מידיי לדעתי, תזרמי איתו...טוב לו? אז אמור להיות טוב גם לך. (וללא ספק זה סוג של שיעבוד כי כשהוא נופל אז חבלז....אבל מתגברים על זה)

זה לא סתם

שהפעוטים מתחברים למוצץ. פעלות היניקה מרגיעה אותם. יש כאלה שמספיק רגועים גם בלי, ויש כאלה שלא. אבל יש גם הכל באמצע. איה משתמשת במוצץ בדר"כ רק לפני השינה. בשאר היום, אני משתדל לא (אבל זה לא כל כך הולך). לא נראה לי שיהיה לה מוצץ מחובר, אבל אין ספק שהיא משתמשת בו. אני חושב שיש לנו קצת שליטה על כמה הם ישתמשו בו, אבל על בכלל לא או כן- צריך לראות מה בא להם. יש לי ידידה שניסתה לתת לילד שלה מוצץ והוא לא הסכים, ודוקא הייתה צריכה בשביל להרגיע אותו. כל אחד והסיפור שלו...

חייבת להתוודות על "סטיה" שהתגלתה

אצלנו, עילי לא מוכן לקחת מוצץ בשום פנים ואופן וזה בסדר מצידי. אממה במקום מוצץ הוא מוצץ שרוולים !!! והבעיה מתעוררת כאשר הוא באוטו קשור בכסא וקצת קשה לו להביא את היד לפה. אבל שאלה יהיו הצרות. יש איזשהי גישה שאומרת שבמילא המוצץ לא מחליף חיבוק או ליטוף כך שזו הרגעה חלקית בלבד.

ronylew

New member
אני לא רציתי לעודד אבל

לא הייתה לי ברירה בגלל שכשאורי ושחר קיבלו NEC הופסקה להן הכלכלה ורק כך הן נרגעו עכשיו אני מנסה להפסיק לתת להן מוצץ אבל היום נדהמתי לראות ששחר מתחכמת והיא מוצצת אצבע אני מאוד מקווה שזה לא יהפוך להרגל

גם אני הייתי נגד מוצץ. היום אני מער

מעריצה של ממציא המוצץ, לדעתי הוא ראוי לפרס נובל. התחלנו עם המוצץ ברגע שאור-אל התעורר מהניתוח וזה כדי לעורר את רפלקס המציצה, נתנו לו את זה רק בזמן האכלה (כדי שיהיה קשר בין אוכל למציצה) אחר כך נתתי לו את המוצץ רק כשהיינו בבדקיה קרדיאולוגית, במשך הזמן התרגלתי למוצץ. אנינלא רואה את זה כסתימת פיות. כשמשהו מפריע לו הוא צורח בכל הכוח, כשהוא סתם צריך למצוץ הוא מקבל מוצץ באהבה. עכשיו אור-אל מתחיל למצוץ אגודל אני משתדלת להוציא את האגודל ולתת מוצץ במקום מקוה שזה יצליח. עוד משהו בעניין מוצץ. כשאת צריכה להרגע מה את עושה? מקבלת חיבוק מהבעל? מדליקה מוסיקה שקטה? משהו אמר לך שזה הרגל מגונה? לכל אחד יש דרך להרגע, מוצץ עוזר לתינוקות. למה לשלול מהם את הזכות להרגע? ובקשר לגמילה ממוצץ. תינוק שלא יקשר למוצץ פעמים רבות יקשר לחפץ אחר שירגיע אותם, וגמילה מהחפץ הזה גם תהיה קשה. אז שוב אני שואלת למה לקחת מהם זכות למוצץ? גם ככה יהיה תהליך גמילה ממשהו. בכל אופן אני בעד מוצץ

engel_j

New member
אצלנו המוצץ הוא

כאשר ליאל רוצה לישון,היא רוצה מוצץ. מוצץ טוב לתינוק להפעלת שרירי הלסת. מוצץ עדיף מאצבע !!!!!!! אנחנו כבר איבדנו בשיתוף עם ליאל איזה 20 מוצצים

למעלה