מוצץ והנקה

ayelor1

New member
מוצץ והנקה

הבת שלי בת חמישה ימים. היא נולדה במשקל 3.03 ק"ג, ושוחררה במשקל 2.85 ק"ג. ביומיים האחרונים בשעות הלילה היא אינה נרגעת. הדבר היחידי שמרגיע אותה הוא הנקה. אנחנו מרגישים שההנקה יוצרת אצלה כאבי בטן, ושוב יש חוסר שקט ובכי ואנחנו במעגל קסמים. האם לא עדיף לתת מוצץ בין ההנקות? שאלה שנייה, יוצא לנו להניק 10 דקות על צד אחד ו שבע דקות על צד שני בכל מחזור הנקה. ההפרש בין סוף מחזור לתחילתו הוא כשעה וחצי. האם ה מספיק? חשוב לציין, הילדה מייצרת מספר חיתולים רטובים ביום (שתן וצואה).

jif

New member
מומלץ להתחיל עם מוצץ מגיל 6 שבועות

כדי למנוע בלבול פטמות. במקרה של כאב בטן לקטנה, כדאי שתשימי לב מה את אוכלת כדי למנוע כאבים (מוצרי חלב, כרוב, כרובית וכו'). אנחנו לבעיית הגזים השתמשנו בגליכל. אם אני לא טועה, תינוק הקטן ממשקל של 3 ק"ג צריך להעיר כל 3 שעות לאכול. וד"א הזמן בין הארוחות נמדד מתחילת הארוחה ולא מסופה.

Shellylove

New member
ראשית, מדידה של מרווחים

נעשית מתחילת ההנקה הראשונה ועד תחילת ההנקה השניה. ומאחר וציינת כל-כך בדייקנות כמה זמן היא יונקת מכל צד, אני ממליצה לך כבר עכשיו לזרוק את השעון ולהפסיק למדוד כל-כך בקפדנות. תני לה לינוק לפי דרישה. מוצץ בגיל הזה יכול להיות בעייתי כי הוא יכול לבוא במקום הנקה ובעיקר שבתך היא במשקל גבולי (3 ק"ג בערך), לא כדאי.

../images/Emo12.gifלא מחליפים חיתול בלילה?../images/Emo29.gif

פתאום הבנתי שזו הגישה הרווחת... אז איך מסתדרים עם המצפון והתחושה שהיא ישנה עם חיתול מלא רק כדי שאני אשן יותר? לא מסתדר לי... צריכה הסברים ממי שניסתה...

d i n o l e

New member
אני התחלתי להחליף רק קקי, ולשמחתי

(קישתא מרפי) הוא הפפסיק לעשות קקי בלילה בשבועים האחרונים 0בן 7 שבועות) אז מחליפים לו חיתול בערך ב 10 בלילה וב 5 -6 בבוקר

אני מחליפה רק קקי. גם ככה התרוששתי

בשבועיים וחצי האחרונים. הילדה יצרנית חרא בינלאומית. מישהו רומה לקנות?

michal@gal

Active member
מנהל
בלילה המצפון ישן ../images/Emo6.gif

החיתולים של היום סופגים מספיק שגם אם הוא ישן כל הלילה עם אותו הטיטול, הוא לא קם בבוקר רטוב.

shlomitit

New member
עם הזמן הם לומדים

לתזמן את הקקי לשעות היום. והפיפי - כמו שאמרו כאן, החיתולים של ימינו סופגים היטב. אני, אגב, לפעמים מחליפה גם פיפי, אבל במיטה, בחושך, בלי לטלטל אותה ובלי לדבר איתה.

../images/Emo12.gifהמממ...ואם התכוונתי לעבור לר"פ

כשתהיה בת חודש בערך? מה אז. מישהי עם ניסיון? (כרגע לא בטוח שייצא לפועל, מסתבר שמרפי עובד כאן שעות נוספות... יומיים אחרי שהבאנו אותה הביתה התחילו לבנות במגרש הצמוד אלינו, כבר שבועיים הכל מלא אבק ואנחנו תולים כביסה אצל ההורים בצד השני של המושב...ככה שעד שזה ייגמר נראה לי שנחכה עם הר"פ...)

d i n o l e

New member
איך לא מטלטלים בהחלפה? הרי צריך

להרים את הטוסיק והרגלים כדי לנגב וגם כדי להכניס את החיתול החדש

למעלה