מוצץ ובלבול פטמות

שירה2007

New member
מוצץ ובלבול פטמות

הי, 1. התינוקת שלי בת חודש ואני רוצה להתחיל לתת לה מוצץ. הבנתי שיש סכנה לבלול פטמות ורציתי להבין מה בדיוק הסכנה. עד עכשיו נתתי לפעמים לתינוקת אצבע במקום מוצץ. האם יש הבדל בין אצבע למוצץ מבחינת הבלבול? אם אצבע לא השפיעה לרעה גם מוצץ יהיה בסדר? 2. המון פעמים קורה שהתינוקת לא פותחת פה גדול. זה קורה יותר אם היא ישנונית. אני נאלצת להצמיד אותה כשהפה לא פתוח גדול או לחכות שתבכה מתסכול ואז היא פותחת פה גדול
האם זה בלבול פטמות? האמת שזה היה ככה מההתחלה... לא קיבלה בקבוקים, אבל קיבלה האכלת אצבע+צינורית וגם לפעמים אצבע במקום מוצץ. יכול להיות שזה גרם לבעיה? יש דרך לגרום לה לפתוח פה גדול? 3. ושאלה אחרונה מופנית אליכן וגם למיניקות הקוראות: האם יש לכן נסיון עם לשון קשורה *אחורית* (לא "קלאסית")? היועצת שנפגשתי עימה חושדת שיש לתינוקת שלי. רציתי לשמוע מנסיונכן אם ניתוק הלשון במקרה כזה משפיע לטובה. איכשהוא כל העניין של ה"אחורית" הזה נשמע לי קצת הפלצה של רופאים... לכן אשמח לשמוע מנסיונכן. תודה כתמיד, טוב שיש אתכן :)

תשובות

1. ההמלצה היא לא לתת מוצץ לפחות עד שההנקה מתבססת. כן- המציצה על האצבע שונה מאשר מציצת מוצץ, בגלל שאין חשש שהאצבע "תיפול"מהפה לעומת מוצץ שהתינוק צריך למצוץ אותו בצורה שונה על מנת שיישאר בפיו. למה את מרגישה שיש צורך במוצץ? מדוע לא להציע את השד? 2. קל להשיג הצמדה טובה כאשר פה התינוקת פתוח. בצורה כזאת אפשר להכניס לפיה הרבה שד והיא יכולה לשאוב את החלב בצורה אפקטיבית יותר. אם היא לא פותחת את הפה אפשר לקרב אותה לשד ולגעת בו עם סנטרה ומיד להרחיקה קצת. לאחר מספר פעמים כאלה- קרוב לוודאי שפיה ייפתח. כדאי להקפיד ולחכות בסבלנות. 3. כן- יש דבר כזה לשון קשורה אחורית. תופעה זו מגבילה את תנועת הלשון של התינוקת ועלולה להפריע בהנקה, ובשלב מאוחר יותר עלולה לשבש גם את דיבור. בליס נערך בימים אלה מחקר בנושא, שהראה כי יש שיפור לטובה במקרים רבים לאחר הניתוק. את יכולה לדבר עם אותה יועצת שתעזור לך גם בנושאי המוצץ ופתיחת הפה.

שירה2007

New member
לשון קשורה אחורית

תודה על התשובות. את יכולה להפנות אותי למחקר בליס?

שירה2007

New member
קשורה "אחורית"/"נסתרת"

תודה, אני מחפשת מידע על לשון קשורה "אחורית"/"נסתרת", לא קלאסית. אשמח לשמוע אם למישהי יש נסיון עם זה

לשון קשורה

התשובה שלי הייתה מכוונת לגבי סוגים שונים של לשון קשורה. פני שוב לאותה יועצת שתבדוק שוב ואם אכן הלשון קשורה- שתפנה אותך לטיפול, עם מכתב ממנה שמפרט את המימצאים ומה דעתה. לא ברור לי איזה נסיון את מחפשת? מה שחשוב הוא מה המצב אצלכם. יום טוב.

למעלה