מוצץ ובלבול פטמות
הי, 1. התינוקת שלי בת חודש ואני רוצה להתחיל לתת לה מוצץ. הבנתי שיש סכנה לבלול פטמות ורציתי להבין מה בדיוק הסכנה. עד עכשיו נתתי לפעמים לתינוקת אצבע במקום מוצץ. האם יש הבדל בין אצבע למוצץ מבחינת הבלבול? אם אצבע לא השפיעה לרעה גם מוצץ יהיה בסדר? 2. המון פעמים קורה שהתינוקת לא פותחת פה גדול. זה קורה יותר אם היא ישנונית. אני נאלצת להצמיד אותה כשהפה לא פתוח גדול או לחכות שתבכה מתסכול ואז היא פותחת פה גדול
האם זה בלבול פטמות? האמת שזה היה ככה מההתחלה... לא קיבלה בקבוקים, אבל קיבלה האכלת אצבע+צינורית וגם לפעמים אצבע במקום מוצץ. יכול להיות שזה גרם לבעיה? יש דרך לגרום לה לפתוח פה גדול? 3. ושאלה אחרונה מופנית אליכן וגם למיניקות הקוראות: האם יש לכן נסיון עם לשון קשורה *אחורית* (לא "קלאסית")? היועצת שנפגשתי עימה חושדת שיש לתינוקת שלי. רציתי לשמוע מנסיונכן אם ניתוק הלשון במקרה כזה משפיע לטובה. איכשהוא כל העניין של ה"אחורית" הזה נשמע לי קצת הפלצה של רופאים... לכן אשמח לשמוע מנסיונכן. תודה כתמיד, טוב שיש אתכן 
הי, 1. התינוקת שלי בת חודש ואני רוצה להתחיל לתת לה מוצץ. הבנתי שיש סכנה לבלול פטמות ורציתי להבין מה בדיוק הסכנה. עד עכשיו נתתי לפעמים לתינוקת אצבע במקום מוצץ. האם יש הבדל בין אצבע למוצץ מבחינת הבלבול? אם אצבע לא השפיעה לרעה גם מוצץ יהיה בסדר? 2. המון פעמים קורה שהתינוקת לא פותחת פה גדול. זה קורה יותר אם היא ישנונית. אני נאלצת להצמיד אותה כשהפה לא פתוח גדול או לחכות שתבכה מתסכול ואז היא פותחת פה גדול