מוצץ בעד או נגד ?

בעד ונגד

זה מצוין שהיא יודעת להרגיע את עצמה. גם הגדול שלנו מצץ אצבע ועד היום ילד שנרגע בקלות
ילד מלאך
אבל בגיל מסוים יוצאות שיניים ואז הסכנה היא שעם האצבע מושכים החוצה והשיניים יוצאות בולטות. בגיל שהשיניים מתפתחות חשוב להיות עם יד על הדופק וכשרואים שינוי במבנה(שן שיוצאת מהמסגרת ומתחילה לבלוט)- לא לותר ולהוציא. אנחנו עשינו עם פלסטר- העיבוי לאצבע לא מאפשר אותו גירוי למרכז העונג בחך ואחרי כמה ימים(התעקשנו כי השן שינתה כיוון צמיחה) היתה גמילה מוחלטת. ואז היה יותר קשה להרדים לתקופה מסוימת. אבל זה עבר
מוצץ- היה לנו עם הילד השני- החיסרון שלא ידע להרגיע את עצמו בלי והיתרון- אין שינויים במבנה השיניים, זורקים כשרוצים. גמילה קלה הרבה יותר.

עוד נק' חשובה- מוצץ טוב נגד מוות בעריסה

עם כל הטירוף שהיה השנה עם תופעת המוות בעריסה,
ראיתי בכמה מקומות שמחקרים אומרים בבירור שמוצץ עוזר למנוע מוות בעריסה.

niva26

New member
טוב אומרים שגם הנקה טובה נגד מוות בעריסה

אז היא יונקת שזה כבר עוזר ואני מאימה שמציצת אצבע = למציצת מוצץ מבחינת מוות בעריסה

מצטטת מהכתבה

אני מצרפת קישור לכתבה וזה הציטוט הרלבנטי -

משרד הבריאות הישראלי גם ממליץ להורים לתת לתינוקות מוצץ במהלך השינה עד גיל שנה כאמצעי למניעת מוות בעריסה. ההנחיה תפורסם בקרוב באתר המשרד, וההמלצות יופצו באמצעות האגף לבריאות הציבור לטיפות החלב בארץ ולציבור ההורים.
ההחלטה על שימוש במוצץ התקבלה על ידי המועצה לבריאות הילד, הממליצה למשרד הבריאות בנושאים שונים. יש להתחיל את השימוש במוצץ רק אחרי שההנקה קיימת ומוצלחת משום שהשימוש בו מבלבל את הילד בהנקה.
ההמלצה הישראלית מתאימה להמלצת האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים בנושא. בנובמבר 2005 המליצו המומחים האמריקנים להשכיב תינוקות עד גיל שנה לישון עם מוצץ בפה בלילה וביום. המומחים קבעו כי על סמך מחקר אמריקני רחב היקף, תינוקות שמוצצים מוצץ בשנתם מצויים בסיכון מופחת למוות בעריסה.
בנוסף, מחקר שנערך באוניברסיטת וירג'יניה ופורסם לפני כשנתיים בדק 500 תינוקות במשך שנתיים וחצי ומצא שמוצץ יכול להגן מפני מוות בעריסה. הסיכון של תינוקות שלא מצצו מוצץ למוות היה גבוה פי שלוש מאלה שהשתמשו בו. ההסבר לתוצאות קשור כנראה לעובדה שבזכות המציצה פני התינוק נשארים כלפי מעלה, וכך דרכי האוויר שלו פתוחות.
על פי טענות קודמות, שימוש במוצצים עשוי לפגוע בהנקה או לגרום לבעיות שיניים מאוחר יותר במהלך החיים, אולם החוקרים קבעו כי אין כל הוכחות לכך. עם זאת, ההמלצה הישראלית, הצפויה להיות דומה להמלצה האמריקנית, היא לדחות את השימוש במוצץ אצל תינוקות הניזונים מחלב אם עד גיל חודש, כדי להבטיח שהתינוק מסגל לעצמו טכניקת יניקה יעילה.
באשר לקשר בין שימוש במוצץ לבין שיעור גבוה של דלקות אוזניים, החוקרים ציינו כי הסיכון לכך הוא נמוך בשנת החיים הראשונה, וכי התועלת שבשימוש במוצץ עולה על סיכון זה. כך או כך, אם התינוק מסרב להשתמש במוצץ, אין להכריח אותו לעשות זאת.

niva26

New member
זה רק מחזק את מה שאמרתי

ההסבר לתוצאות קשור כנראה לעובדה שבזכות המציצה פני התינוק נשארים כלפי מעלה, וכך דרכי האוויר שלו פתוחות.
לפי זה אז ההגיון אומר שגם כשהתינוק מוצץ אצבע יהיה אותו אפקט

your simba

New member
אצלי מוצץ עבד עם שניהם

אז אני בעד.
אצל הראשון הוא קיבל מהיום הראשון, והשתמש בו בעיקר לשינה ונסיעות. הוא לא הסתובב עם מוצץ בפה כל היום ונגמל ללא שום בעיות בכלל ב 18 חודשים. הקטנה בת 8 חודשים עם מוצץ. מה גם שהילדים שלי מעולם לא נרדמו בהנקה כך שהמוצץ היה הכרחי.
יש לי חברה עם ילדים באותם גילאים והבכורה שלה 2.8 עדיין מוצצת אצבע...

כאמור, יש יתרונות וחסרונות באצבע ובמוצץ, תבחרי מה שמתאים לך. אני לא חושבת שיש נכון או שגוי. מה שמתאים לך.

niva26

New member
בינתיים היא לא מוכנה למוצץ

ניסיתי גם מוצץ סרבנים וגם לא מוכנה נרגעת רק עם אצבע או הנקה
המוצצים עדיין בתיק לכול מקרה ואני מנסה בכול זאת כששום דבר אחר לא עובד וגם כשהיא רגועה אבל כרגע נראה שהיא החליטה בעצמה - אצבע

your simba

New member
תראי

מוצץ הוא לא דבר טבעי כך שאני לא מאמינה שילדים נולדים ומעדיפים מוצץ (בטח לא על פני פטמה אמיתית), אם את ממש רוצה את צריכה להמשיך ולהציע ובסופו של דבר הם לוקחים. אני לא מתכוונת ללדחוף להם מוצץ כל פעם בכדי שיתרגלו, אבל למשל, ,אחרי הנקה, כשהילד מנומנם יכול להצליח...וכל זאת כמובן אם את מעוניינת.
אישית, אני בטח הייתי מעדיפה את האצבע (פשוט נראה לי יותר טבעי) אם לא העניין עם השיניים.

למעלה