מוצץ בעד או נגד ?

niva26

New member
מוצץ בעד או נגד ?

הקטנה - בת 3.5 חודשים לא אוהבת במיוחד מוצץ וכן מוצצת אצבע בשמחה ומשתמשת בה בעיקר בשביל להרדם
האם לנסות מוצצי סרבנים ולהמשיך להתעקש ? ובשביל מה בעצם ?
תודה

כי זה נוח ומרגיע

הבעד - זה אמצעי נוסף להרגעה של הילדה, שעוזר לה להירדם ועוזר לך להרגיע אותה.
הנגד - זו תלות בגורם הרגעה חיצוני, שאח"כ צריך לגמול ממנו.

אני גידלתי שתיים שלא רצו מוצץ. לא התעקשתי איתן והכול בסדר. כשנכנסו לגן בגיל שנתיים פלוס וראו ילדים אחרים עם מוצץ, פתאום אחת מהן ביקשה מוצץ, אבל הסברתי לה שהיא איחרה את הרכבת....

אני הייתי מנסה, כי אצבע זה הרבה יותר גרוע

לשיניים, וגם יותר קשה להיגמל מאצבע. אם היא לא הייתה מוצצת אצבע לא הייתי חושבת שכדאי להתעקש.

נינושה2

New member
אני אישית נגד

אבל כל אמא וכל ילד ומה שמתאים להם.
אני גידלתי אחד עם מוצץ, שנגמל בקושי רק בגיל 5 (מגיל 3 מוצץ רק בשינה).
ושניים ללא מוצץ כלל, והפלא ופלא, הם גם לא לוקחים אצבע. אני מודה שילד ללא מוצץ יותר תלוי באמא, ואולי המוצץ נותן לפעמים קצת שקט לאמא. מצד שני, לא מסוגלת כבר לראות את הילדים שלי עם חתיכת פלסטיק תקועה להם בפה.
אז כל אחת ומה שמתאים לה. לדעתי אם הילדה לא רוצה, לא צריך להתעקש יותר מדי.

niva26

New member
אבל היא מוצצת אצבע

שזה שהיא מוצצת אצבע מאוד נוח לי כי אני מאמינה שבזכות זה היא גם ישנה יותר - היא לא צריכה לקרוא לאמא שתכניס לה מוצץ לפה או שאניק אותה רק בשביל להיות מוצץ אנושי היא פשוט מכניסה את היד לפה וחוזרת לישון ומתעוררת רק כשהיא רעבה

אז מצד אחד זה ממש נוח לי האצבע אבל לא רוצה שזה יגרום לה נזק בהמשך

מגמילה אני לא חוששת בשביל זה יש לק מרה שבגיל יותר מאוחר אפשר יהיה למרוח

הלק הזה לא ממש עובד על כולם

יש לי חברה שניסו איתה את כל השיטות האפשריות, ובכל זאת היא נגמלה רק בכיתה ו בערך. הרבה ילדים מוצצים אצבע למרות הלק.

niva26

New member
טוב לדעת

אני מצצתי אצבע ואצלי זה עבד אמא שלי מרחה לי לק ובזה זה נגמר
השאלה היא איך באמת אפשר למנוע מתינוקת למצוץ אצבע ??? אני לא אקשור לה את הידיים אז מה עושים ?

לנסות להוציא לה את האצבע ולדחוף מוצץ

בכל פעם. אולי יעבוד ואולי לא...

נינושה2

New member
אה, לא קראתי מספיק טוב, סורי

niva26

New member
האמת עדיין מתלבטת

אין לך על מה לבקש סליחה ועוד פרצוף עצוב אני מבקשת מהר להחזיר את החיוך

אני ממש מתלבטת מצד אחד נראה לי ששינה טובה במהלך היום הרבה יותר חשובה בשבילה ובשבילי
ומצד שני לא רוצה לגרום לה לנזק - אבל כמה נזק כבר יכולה לגרום מציצת אצבע ???

הגישה שלי: לא מוצץ, כן צעצועי מציצה

קודם כל, תינוקות אמורים למצוץ. ויש כאלה שגם עם גישה חופשית לציצי, עדיין ירצו למצוץ גם משהו אחר.
מצד שני, מוצץ הוא לא החפץ החביב עלי ביותר... לא משהו שרציתי להכניס הביתה, כשהכנסתי אז כמעט לא השתמשתי בו, וכשהשתמשתי בו שמחתי לראות שהגוזל לא ננעל עליו, ותמיד הסתדרנו בלי.

אני ממש לא הייתי מתרגשת ממציצת אצבע בגילה הכה-צעיר, מה גם שאני לא רואה מה אפשר לעשות בעניין - ישירות.

באופן עקיף - ברגע שהיא מתחילה להחזיק צעצועים ביד ולהתעניין בזה, תספקי לה צעצועים שאפשר למצוץ אותם, ותקווי שאחד מהם "יתפוס".
הבן שלי מאוד אהב שרשרת חרוזי עץ גדולים (שאמורה להתחבר למוצץ, אבל אצלנו עמדה בפני עצמה), צעצוע תינוקות בצורת דבורה שהיה לו מין לשון בד קטנה בולטת בקצה (היה מצוין לנסיעות), ובשלב מאוחר יותר הוא התלבש על מחזיק מפתחות עגול מגומי שקיבלתי מאיפשהו.

אני מעדיפה צעצועי מציצה על פני מוצץ משתי סיבות:
א. אפשר וכיף למצוץ אותם, הם מרגיעים, מעסיקים וכולי.
ב. מצד שני - צריך להחזיק אותם ביד, כך שחייבים לעזוב אותם אם רוצים לעשות משהו אחר. דרך אגב, גם אצבע חייבים להוציא מהפה כשרוצים לזחול... מוצץ יכול להישאר לך בפה בכל מצב ורמת פעילות, וזה בדיוק מה שאני לא אוהבת בו. אם אתה רוצה למצוץ, תמצוץ חופשי, אבל מתוך בחירה מודעת שעכשיו אתה מוצץ ולכן לא עושה דברים אחרים.

niva26

New member
אהבתי את הגישה ונראה לי שאאמץ אותה

פשוט כול כך נוח לי שהיא ישנה עצמאית ולא מתאים לי לוותר על זה

regvuv1

New member
מרה זה רעל שנאסר לשימוש ברוב העולם

ישראל אחת המדינות האחרונות שמאפשרת שיווק שלו מסיבות לא ברורות

regvuv1

New member
מסבירים, משכנעים, פונים לרגש ה"מי ילד גדול"..

או כמו שהיה אצלנו - נותנים לחברה לדפוק על האצבע עם אבן עד שהציפורן יוצאת מהמקום, ואז במשך חודש זה כואב מדי למצוץ אותה
. (נשבעת שלא ביקשנו ממנה, זה קרה בגן...
)

נינושה2

New member
חחח גם שיטה.

אצלנו פצע בחך הפסיק סופית את ענין המוצץ עם הילד הראשון. כנראה שלפעמים זה מה שדרוש כדי להראות להם שאפשר להסתדר גם בלי..

יהלום29

New member
מישהו אמר לי שהוא שם לבת שלו פלסטר

על האצבע. ואז לא נעים למצוץ, וזה גם מזכיר כל הזמן לא לעשות את זה.
אני עוד לא שם (בת שנה ו5) ואני תוהה מה נעשה ברגע האמת..

MamaHen

New member
אם לא מפריע לך שהיא מוצצת אצבע, אז תני לה

אם כן, אז את יכולה להציע מוצץ כמו של פעם, ההוא מהלטקס. יש תינוקות שאוהבים אותו ולא את כל המוצצים האחרים.

למעלה