מוצפת בשאלות

betalfa

New member
מוצפת בשאלות

לבעלי יש דרכון אירופאי והעבודה שלו נותנת לו חוזה בספרד, ואני מבינה שכיוון שהוא אזרח האיחוד (אזרחותו היא צרפתית) אז אין לנו שום בעיה להגיע לשם לעבוד ולגור. אנחנו בסוף שנות העשרים שלנו ואין לנו ניסיון במעבר כזה. איך מסדרים את הנושא של חשבונות בנקים? ביטוח בריאות? איך שוכרים דירה שם? - הרי בשביל הרבה דברים צריך כתובת, אבל בשביל כתובת צריך לשכור דירה, שבשבילה צריך חשבון בנק...בקיצור, הכל מסובך לי בראש לגמרי. יש איזה מדריך של "כיצד עוברים לחו"ל" איפשהו? אנחנו שוכרים דירה כיום, ואין לנו כוונה להוציא סכומי עתק כדי להטיס את כל הריהוט ומוצרי החשמל שיש לנו כיום, כך שעדיף לנו למכור. יש המלצות איך לעשות את זה? פשוט לפרסם מיליון מודעות ביד-2? מה צריך להסדיר פה בארץ? תודה רבה לכל העונים.

גוזליה

New member
עושים המון רשימות

של דברים שצריך לעשות, גופים שצריך להודיע להם... אני מבטיחה לכתוב הודעה יותר מפורטת, צריכה לברוח כרגע.

גוזליה

New member
סליחה על האיחור בתגובה../images/Emo178.gif

מנהלתית: לדאוג לסדר את נושא הליברה דה פאמי ("עץ המשפחה")- שגם את תהיי רשומה בו כדי שתוכלי גם את לשהות ולעבוד בספרד. מדברים עם ביטוח לאומי, ומבררים כמה כסף תצטרכו לשלם מעכשיו. לדעתי ספרד אינה מדינת אמנה של ישראל בנושאי בל"ל, אז תצטרכו לשלם גם מס בריאות וגם ביטוח לאומי בהעדרכם. הבחור שלך, אם עשה צבא, יצטרך להודיע שהוא עוזב את הארץ, ואולי להפלט מיחידת המילואים שלו. להשאיר חשבון בנק פעיל בארץ, לפחות בהתחלה (לכל נושאי העברות כספים אם תצטרכו, תשלומים שתשכחו, דו"חות, הוראות קבע לבל"ל וכיוב'). ליידע את רשות השידור (אגף הגביה) במכתב בפקס על כי אתם עוזבים את הארץ (כדי שלא יצטבר לכם חוב אגרת טלוויזיה). להשתדל לסגור כל קצוות פרומים שאתם יכולים לחשוב עליהם- דו"חות חניה נשכחים, ארנונה, חברת חשמל, חוב ישן לסלקום....מדברים עם חברות הסלולר ועושים מאמצים אדירים לסגור איתם את החוזה (כרוך לעיתים בהפסד כלכלי לא קטן לצערי
). מנתקים הוט, יס, בזק וכיוב'- כנ"ל לגבי חוזים.
ביטוח בריאות- לברר דרך מקום העבודה של בעלך מה הם מסדרים לכם- מאוד מקובל במקרי רילוקיישן. אם לא- קיימות מספר חברות ביטוח המספקות שירותי ביטוח לישראלים החיים בחו"ל. את ביטוח הבריאות בארץ בכל מקרה תצטרכו לשלם בכמה שנים הקרובות (פרטים בביטוח לאומי)
לשכור דירה וכדומה- אני לא כלכך יודעת איך עושים את זה בספרד, אבל סביר להניח שאותו דבר כמו בכל העולם- מתמקדים באיזור בו תהיו מעוניינים לגור, מתחילים להריץ חיפושים על אתרי השכרת דירות ו/או סוכני תיווך, מבררים בחברה של הבעל- האם הוא הראשון שעושה לשם רילוקיישן? אם לא, בטוח קיים גוף ידע כלשהו שיכול לעזור בזה. מתחילים לחפש דרך האינטרנט, רואים תמונות, מרימים טלפונים, אפשר לעשות מה שאנחנו עשינו- בעלי טס ללונדון כמה שבועות לפנינו, עשה לעצמו מספר ימים ממוקדים של חיפושי דירות מאוד אינטנסיביים, מצא דירה, חתם חוזה, וכשהגענו כבר הייתה דירה (העדפנו את זה על לגור בבית מלון לתקופת הביניים הזו, כיוון שהגוזל היה אז בן פחות מחודש).
ציוד- אנחנו מצאנו שיותר זול לנו למכור את הציוד מהארץ ולקנות הכל חדש שם (עשיתי מחקר מקיף על מחירי מוצרים בבריטניה- מוצרי חשמל, ריהוט, וכיוב'- הכל דרך האינטרנט, יש קטלוגים ומחירים כמעט לכל חנות נורמלית). עשיתי רשימה של כל הדברים שנצטרך (החל מקומקום, שמן, מלח וכלה במטאטא, מופ, חומרי ניקוי וכדומה). את הכל מכרתי דרך יד2, (פירסמתי מליון מודעות) הרוב בהפסדים יחסית לא קטנים לצערי
אבל לא הייתה שום דרך להעביר את הכל לשם (כלומר לפה). מה שכן שילחנו היו חפצים אישיים, בגדים, ספרים, כלי מטבח היקרים לליבי, ועוד כלמיני פיצ'פקעס- עשינו את זה בשילוח בינלאומי, וקבעתי שתאריך השילוח יהיה ליום שאחרי שאנחנו נוחתים, וכך היה. במזוודות לא ארזנו (בטיפשותנו) מגבות ומצעים ליום הראשון, ואלמלא בעל הבית הנחמד שלנו, היינו ישנים על מזרנים חשופים ומתנגבים בבגדים- שזה לא כזה גרוע, תכלס, אבל הרבה יותר כיף כשיש לך דברים מוכרים (הנה טיפ לאריזה
). מקווה שזה עוזר ונותן הכוונה יותר כללית, אנחנו כאן כדי לעזור לאורך הדרך אם יעלו שאלות נוספות
בהצלחה!

betalfa

New member
זה יותר מעוזר! תודה. עוד כמה שאלות ברשותך

ראשית אני צריכה לציין שלא מדובר ברילוקיישן, אלא מעבר שלנו לשם והעבודה נותנת לו חוזה בסניף בברצלונה במקום החוזה פה בארץ. אז אם אני מבינה אותך נכון - להשאיר את החשבון שלנו בארץ פתוח ולתת לבט"ל הוראת קבע שם? באיזה סכום מדובר בערך? (כלומר להעביר קצת כסף כל חודש לחשבון הזה?) האם צריך להודיע משהו למשרד הפנים? מה לגבי מס הכנסה? אני יודעת שבספרד יש מערכת בריאות ציבורית כמו אצלנו, חשבתי שעצם זה שאנחנו בטח נשלם שם מיסים אז אנחנו זכאים לביטוח שם. אני לא יודעת אפילו איפה ואיך מבררים את כל הדברים האלה. לגבי מכירת תכולת הדירה - אני בהתלבטות מתי להתחיל לעשות את זה, במיוחד בנוגע לדברים כמו מיטה או כל דבר שמשמש אותך כל יום. מצד אחד אני לא יכולה יום לפני הטיסה להתחיל למכור, מצד שני, על מה נישן?
איך ביצעת את הנושא של מכירת הציוד שלכם?

גוזליה

New member
כמה תשובות

למשרד הפנים- לא, אין מה להודיע למיטב זכרוני מס הכנסה- כנ"ל בל"ל- האתר שלהם מפורט ומאוד מאורגן ואינפורמטיבי- בניגוד לסניפים עצמם
יש שם את כל המידע שאת צריכה, ומה שחסר אפשר בקלות להשלים בסניף. אין לי מושג לגבי מערכת בריאות ממלכתית בספרד
לגבי מכירת תכולת דירה- מתי מתוכנן המעבר? זה מאוד תלוי בזה. קחי בחשבון שאם תתחילי למכור מאוחר יש מצב ש"תתקעי" עם דברים- ואז מה תעשי? יש לך איפה לאחסן אותם? לגבי ה-על-מה-לישון: או שתעברו להורים לתקופת הביניים הזו, או שתמכרו את המיטה ותשנו על הרצפה
אנחנו מכרנו הכל תוך כדי, ועם דברים אקוטיים שהיינו חייבים- או ששאלנו מההורים או שהסתדרנו בלי, ובשבוע שלפני המעבר עברנו להורים סופית (כלומר: אנוכי והגוזל עברנו, בעלי היה כאן בלונדון וארגן את כל מה שצריך לארגן).

למעלה