מוצאי שבת של פעם ב....

משאלה2

New member
מוצאי שבת של פעם ב....

במקום לנקות את שאריות החלה של סעודה שלישית, ולשטוף שוב את הריצפה, אני מחכה להם שיחזרו. שעתיים אמורות להיות מספיק כדי לחזור, אבל תמיד הן לא. זה חייב לקחת שעתיים ורבע, מה שנקרא בעברית תקינה "להוציא את המיץ". כל שבת שניה, להיות לבד. ללכת לישון ולחשוב מה הם עושים עכשיו? מי מנשק אותם ללילה טוב? מי מספר סיפור. כן הוא שם, אבל אף פעם הוא לא באמת היה, אף פעם הוא לא עשה את זה כמו שצריך. סעודות השבת בלי השאלות התמימות, הסיפורים מהגן, המריבות. זה מחיר החופש. מחיר החירות. רציתי בזה, ואני לא מתחרטת. הרבה יותר טוב ממקודם. אבל עדיין יש לחופש הזה מחיר, שלעיתים אני חושבת עד כמה הוא כדאי? הייתי אמורה להיות עכשיו אחרי הלידה הרביעית. חולצת שד להניק את התינוק התורן, מקנחת את אפו של הקודם ומפרידה בין שני הגדולים שרבים.מכינה סיר גדול של חמין לסעודת ראש חודש בבית הכנסת, מחליפה את מצעיו, מכבסת את גרביו. הייתי אמורה להיות מאושרת, בית, עבודה, ילדים. אז איפה זה השתבש? מתי התחילו הלילות מלאי הדמעות והסבל? מתי הפכתי מהבחורה השמחה, החכמה והמוכשרת למישהי שלא שווה כלום? למישהי שיש צל שהולך אחריה ומסבר את אוזניה עד כמה היא כישלון, עד כמה היא מכוערת וטיפשה ונחשלת. מתי הפכתי להיות ההיא שכולם מצביעים עליה ומצקצקים בלשונם... "מה שנהיה ממנה". מתי הפך אלכוהול להיות החבר הכי טוב שלי? אני אמורה להיות מאושרת. סיימתי יחסית מהר את כל הסיפור, אז למה אני לא? מגדלת אותם לבד, עם כל הקושי. שמחה שהם איתי בכלל ולא אני זו שנזקקת ללילה בשבוע כדי להכיר אותם. אני טובה, טובה מידי ורוצה שיהיה גם להם הכי טוב בעולם. אני כ"כ משתדלת להיות בסדר, נותנת מתי שצריך, בזמן, מסודרים. אז למה תמיד הם חזרים באיחור? מוזנחים, עיפים, ומוסתים? למה זו דרך להרגיז ולהתנקם בי? אולי כי אני לא מצליחה להסתיר את הכעס והרוגז? את חוסר האונים והזעם? בחרתי ללכת בדרך הזו, אבל אף אחד לא הבטיח לי שהיא תיהיה קלה. זו דרך שיש בה התחלה, זו דרך שאין לי מושג מה יש בסופה.

את שווה הרבה.

העובדה שאת מתמודדת עם מצב מורכב, מלמדת רק דבר אחד- שאת מתמודדת עם מצב מורכב
אין לזה שום קשר לערך שלך. החזיקי מעמד

boaZone

New member
"שמח אני למראה...

...אנשים המבחינים מה הם הדברים שאפשר ואף צריך להתעלות עליהם" (גתה) המודעות היא השלב הראשון בלהתעלות על אחרים, להתעלות עליהם לא ע"י זה שאת מורידה אותם, אלא ע"י זה שאת מעלה את עצמך. ילדים הם לא עם טיפש (לרוב, מקווה שלא נפלו בחלקך), ורוב הסיכויים שהם גם יבחינו בכך. ועוד הערה, אלכוהול הוא תוספת נהדרת לחברה קיימת. כחבר בפני עצמו הוא על הפנים, אגואיסטי ואינטרסנטי. קצת מזכיר אותי.

hemi32

New member
אושר שמחה וסיפוק אינם קשורים למצב X

אנשים תולים לעיתים קרובות מידי את מצבם הנפשי והירגשי במצב נתון כזה או אחר , לדעתי זו אחד הטעויות הגדולות של האנושות כי כאשר אנחנו נותנים למצבים שונים להשפיע על מצב רוחינו זה אכן קורה אנחנו יודעים בתוך תוכינו עמוק ויותר מכך בזמנים בהם אנו מוכנים להסתכל אל תוך עצמינו בלי לברוח שאנחנו יכולים בכל מצב להיות מאושרים ושמחים עם חיוך פנימי וחיצוני ובכל אופן אנו מעדיפים להתעלם מכך ולסבול ! אני מאמין שכבני אדם בוגרים זה בידינו להחליט אם אנחנו מאושרים או לא ! תמיד ובכל מצב אם נעדיף לראות את הצדדים החיוביים שבנו ואת הדברים הטובים שבחיינו ונתעקש להוציא ולגרש מהראש את המחשבות המעיקות והמטרידות ולהסתכל עלהן מבחוץ רק בכדי לפתור אותן אך לא לתת להם להיכנס פנימה ולהפוך לאחד עם עצמינו אנחנו ניהיה מאושרים כל ימינו .. זו לא עבודה קלה, ובתחילת הדרך אנחנו ניפול ונקום ניפול ונקום ותתנהל בפנים מלחמה בין ההתנהגות המחשבתית הישנה והמייסרת לבין התפיסה החדשה והמרעננת אך סופו של דבר אם נתעקש נמצא את עצמינו מאושרים ומחייכים, מלאי ביטחון ואופטימיות מול כל דאגה או בעייה שתצוץ בחיינו .. הרי אם נבחון את הדברים בצורה הגיונית אין שום קשר בין מצב נתון כזה או אחר לבין הרגשתינו האישית , אם לא שאנחנ משליכים את המצב על ההרגשה, ועוד יותר מכך שוודאי מצב רגשי דפוק לא יביא שום תועלת ועזרה למצב אלא רק יחמיר אותו אז מדוע שנפסיד פעמיים ?? אני ממליץ לך לאלץ את תודעתך לראות רק את הצד החיובי שבך ולהתייחס למצב שלילי כזה או אחר רק בכדי להביא לו פיתרון ותראי איך חייך משתנים כאחת ..

אני מבין אותך

זה בעיה (נפשית) שהרבה יוצאים סובלים ממנה הם רגילים לחיים חרדיים מלאי פולחנים וטקסים ולכן כשנכנסים לחיים חופשיים ומהנים ללא עול נדמה להם שהחיים החונקים הם החיים מי שהיה כל חייו בבית כלא כשיוצא החוצה מעדיף לחזור לכלא שבו לא היה צריך להתפרנס והכל קיבל וחי במין בועה כזאת ועכשיו חיים אחרים זה יעבור לך אל דאגה אני מבטיח לך את תתרגלי להנות מחיים נורמלים במוקדם או (קצת) במאוחר חכי כמה שנים ותראי שלא תתחרטי...

אני מניח שמה שכואב לך

זה הפחד מהעתיד. את לא יודעת מה יקרה עם הילדים שגודלים למעשה במציאות מבולבלת בין עולמות מנוגדים. זה אכן לא פשוט אבל יש הרבה במצב כזה. הכי חשוב בשבילך ובשביל הילדים לשמור על אופטימיות ושגרה ולפתוח דף חדש. בהצלחה.

‏``תחשבי טוב יהיה טוב``

כל מה שכבר רשמו לך זה מאוד נכון !אבל קודם אנלא`דע מה ומו היה ההסכם גירושין שלך..ולמה באמת הילדים(או חלק)אצלך?וחוק מזה תמיד! כשנימצאים בלי חבר/ה ידיד/ה מרגישים ללא מצב רוח ושמחה אז...דעתי שתימצאי לך ידיד שמבין אותך זה תמיד עוזר!בהצלחה רבה!!

מתלבט13

New member
מה שחשבתי

כואב לקרוא. הנה מעט הרהורי. שעתיים ורבע. אני מבין שאת מרגישה שהאקס שלך מנסה תמיד למשוך זמן. אבל מאידך, רבע שעה זה לא בהכרח איחור דמוני מתוכנן. כמה אנשים אני מכיר שעושים זאת באלף מקומות בלי כוונה רעה. כאשר את מרגישה את השנאה וכו', ברור שגם דקה אחת מרתיחה ופוגעת. הסתה לילדים, זה דבר שכדאי להתלונן עליו לעובדת סוציאלית שקשורה לעסק. עקרונית זו סיבה למנוע מהאב את הביקורים לחלוטין. טכנית קשה להילחם על זה - מי אומר שהוא אמר וכו'. אבל: א' יש דרכים להוכיח ב' גם בלי להוכיח מאמינים בדרך כלל יותר לאמא. ג' ייתכן שהוא לא ירצה להסתבך, ועצם הבלגן ירתיע אותו מלהגזים. מה שאת מדברת עליו זו הבדידות. ילדים הם בעצם סוג של חברה. וכשהם לא איתך, אין לך את החברה הזו. אני מאמין שאסור לאדם לשים את כל הביצים בסל אחד, וכדאי למצוא חברה למתי שהילדים לא אצלך. וזה טוב בכל מקרה. מי זה הצל שאומר שאת לא שווה כלום? אלא אם את באיזה שהוא מקום מאמינה לזה. את יודעת כמה מטומטמים מזלזלים בי? אם הייתי לוקח את זה ברצינות, אוי ויי
דעי לך שלעתים אחרי גירושין האב יותר קשור לילדים מאשר לפני. זה שילדים חוזרים מוזנחים מאבא זה הרבה פעמים כי הוא פשוט לא יודע לטפל בילדים. לא צריך כוונה רעה בשביל לא לדעת לטפל בילדים. ובסך הכל כאשר הילדים עם האמא תדעי לך שמי שאוכל אותה בגדול זה האבא. תכל'ס הילדים אינם של האבא בדרך כלל. ומה שקורה זה שהאבא משלם חצי משכורת מזונות על ילדים שהקשר שלו איתם רופף ביותר. "בניך ובנותיך נתונים לעם אחר ועיניך רואות" בכל מקרה זה עדיף מאשר לחיות עם המניאק. לא?

אליזד

New member
הנה, קחי נחמה פורתא.

משאלה יקירה, אני יודע שזו לא הולכת להיות ממש נחמה. ואני כמובן לא מנסה להצטרף למועדון הניו-אייג' המטופש בראשות קהל ה"רק תסתכלי על הציד החיובי של החיים ומיד הכל ישתנה", אבל יש לי משהו קטן לומר נכון שהם חוזרים אחרי שעתיים ורבע, ונכון שהם חוזרים עייפים ומוזנחים. אבל מה? הם חוזרים קיבינימט. וזה הרבה. תחשבי על מישהו כמוני, שהיה נותן את... נו לא חשוב את מה... בשביל מישהו שיחזור עליו הביתה מוזנח ועייף ומוסת. יודעת מה? גם בשביל מישהו שיבוא מוסת בפעם בשבוע. שיבוא לעזאזל, איך שבא לו רק שיבוא. אבל הוא לא בא, ולא יבוא, לא מחר, לא בעוד שבועיים וגם לא בעוד שנה. כשהוא עייף הוא מחפש מישהו אחר להתבכיין לו, כשהוא עצבני הוא מוצא מישהו אחר להרגיז אותו, כשהוא רעב לא אני מכין לו אוכל, וכשהוא משועמם לא אצלי הוא מחפש תעסוקה. ואני כל כך מוכן, ויש לי כל כך הרבה לתת. אז זו לא נחמה, נכון. וכל הסתה אפילו קטנה מעצבנת. וזה בהחלט מחיר שאת צריכה לשלם על החלטה קשה שלקחת. וזה מחיק מעצבן כי זה תשלום על משהו שאלוהים נתן לך. תכונה כזו של עצמאות וחשיבה, יכולת ללכת נגד הזרם, רצון עז באופי, תחושת בחילה מעדר ועדריות. אז למה לשלם על זה מחיר כזה כבד? נכון. זו לא באמת נחמה. לאמא שהבן שלה מת מסרטן לא יעזור לדעת שאצל השכנה מתו שלושה. אבל את יודעת... לפעמים זה עוזר להקל קצת. להיזכר באלו שאף אחד לא חוזר אליהם. שההסתה שלהם סופית ואי אפשר להלחם איתה, שעשו דרך ארוכה עד שהבינו שהם הולכים להפרד מילד. שאיך שלא תסתכלי על זה, וגם אם הוא לא גדל אצלך - זה חרא של מצב. אז תתעלמי בבקשה משפך הטמטום שקורא לך להיות "מלאה ביטחון ואופטימיות מול כל דאגה או בעייה שתצוץ בחייך..." תתרגזי, ותבכי, ותכאבי, רק תזכרי שני דברים: א) זה לא מחיר בשביל חינם. קיבלת מתנה גדולה תמורת זה. את עצמך. וזה גם בלי להפסיד את הילדים - משהו שהוא בהחלט יכול לנחם קצת, מעט נורא, לפעמים.

uty76

New member
מועדון הלב השבור

וכשאני קורא אותכם אני ממלמל לעצמי "איזה מזל שלא התחתנתי..."

יקירתי,

כואב אין ספק. אמיצה שכמותך, צעירה שכמותך, אילו התמודדויות בלתי אפשריות. וכאילו זה לא מספיק כל הנשמות הטובות שמסביבך מנסות "לעזור" ע"י הטפה ומוסר, מי יודע, אולי יצליחו לשבות אותך שוב. לתחושתי המקום בו את גרה בלתי אפשרי, מנסיון אישי. הוויתורים שאת נאלצת לעשות קשים מנשוא ומי יודע למשך כמה זמן... מי אמר שהחיים אפשריים?

משאלה2

New member
תודה והבהרה

תודה לכולם על התמיכה של "תיהי חזקה" וכו'. אני כזו. שלא תטעו. אני אולי כאן בפורום נשמעת קצת בכינית וחסרת אונים אבל זה לא ממש ככה. זה פשוט מן כותל כזה שבו אני יכולה בחצי אנונימיות לשפוך את כל מה שמרגיז אותי וללכת הלאה. אני בסדר. שלמה עם בחירתי. שמחה בחלקי. יודעת שיכול להיות הרבה יותר גרוע ושיצאתי וידי על העליונה.(אליזד...) רגעים של לבד. זה הכל. תודה לכולם על ההקשבה והאמפטיה.

uri80

New member
את לא נשמעת בכיינית כלל. להפך.

נשמע שאת כבר חזקה, ואם עשית כבר צעד כזה אז גם בודאי לא חסרת אונים. גם לאנשים חזקים מותר מדי פעם לשתף אחרים במה שעובר עליהם. לא מתים מזה, אפילו להפך.

../images/Emo45.gif

כמו שחיים וולדר אומר בשירו האלמותי "הלב הוא לא מחסן" תכתבי מה שבא לך וכמה שבא לך. ושכולם יאכלו קשיו.

שולחת אהבתי

נמצאת כנראה בביצה...הכל כך מוכרת לך ו....למרות כל הקושי...ונהר הדמעות שמורגלת בו.... צבט לי בלב.....הישמרי מהאלכוהול.... קבלי חיזוק מאוהבייך ולא מתמיסה ו....מותר לפעמים להיות חלשה..במקום ובזמן...כדי להתחזק,כמו שנאמר עליה לצורך ירידה אוהבת

למעלה