מופת מדהים!!!!

מופת מדהים!!!!

סיפור מופת מדהים, שתחילתו בימי ה´שבעה´ וסיומו המופלא התרחש בתחילת השבוע, נישא בימים אלו מפה לפה בחסידות מודז´יץ ומכה גלים. פרטי הסיפור המלא אושרו בשיחת טלפון שקיים כתב ´בקהילה´ עם אחת הדמויות המרכזיות בפרשה. לפני כשבוע, כשהאדמו"ר ממודזי´ץ שליט"א ישב ´שבעה´ על פטירת אביו, הגיעו אלפי יהודים לנחמו. בין הבאים היה יהודי שלפני שנים אחדות שימש כ´משיב´ בישיבת ´דרכי תורה´ של חסידות מודז´יץ. כשהישיבה נסגרה, נשארה הנהלת הישיבה חייבת לו חוב בסך 1,800 דולר שלא שולם עד כה. כשנכנס הלה לנחם, סימן לו האדמו"ר להתקרב אליו ואמר לו כי לא שכח את החוב שהישיבה חייבת לו וכי הוא מתכוון לשלם את החוב כבר בזמן הקרוב. בתגובה נענה ה´משיב´ לשעבר ואמר: אותי לימדו כי מ´גוטער ייד´ (יהודי טוב, כינוי של אדמו"ר, י.נ.י.) לא לוקחים כסף ואני מוחל בלב שלם על החוב. האדמו"ר סירב באומרו כי ישלם לו את החוב עד השקל האחרון. לנוכח דברי האדמו"ר, הגיב היהודי כי הוא מסתפק בברכה לפרנסה ברווח. פניו של האדמו"ר הרצינו והוא בירכו באומרו: תראה רווחה במצבך הכלכלי כבר בתקופה הקרובה. האדמו"ר הוסיף ואמר שיתקשר אליו בעוד מספר ימים וישקול שוב האם הוא אכן מוחל על החוב. היהודי אמר אפוא את נוסח ניחום האבלים המקובל ויצא מהבית כשבלבו שמחה על הברכה המפורשת שקיבל. למחרת, עבר ליד בית הכנסת במקום מגוריו. בדרכו ניגש אליו חסיד ברסלב והציע לו לרכוש כרטיס הגרלה לטובת מוסדות ´שובו בנים´ בירושלים. היהודי התלבט בינו לבין עצמו, האם לקנות את הכרטיס בפרוטות האחרונות שהיו ברשותו ולבסוף גמר אומר לרכוש כרטיס. ביום שישי האחרון, נערכה ההגרלה והיהודי ´הרוויח בהגרלה מאה אלף ש"ח במזומן. היהודי הנרגש מיהר לטלפן לאדמו"ר ובישר כי קיבל את החוב בחזרה בכפל כפליים.

אנטישמיות

אתה רומז שיהודים יראי שמיים מלינים שכר במשך שנים. אתה מנסה לגרום לנו להאמין שחסידים עוברים על האיסור: "לֹא-תַעֲשֹׁק אֶת-רֵעֲךָ, וְלֹא תִגְזֹל; לֹא-תָלִין פְּעֻלַּת שָׂכִיר, אִתְּךָ--עַד-בֹּקֶר. " (ויקרא י"ט) ומונעים כסף מאדם שמצבו הכלכלי כזה שכרטיס הגרלה הוא עבורו הוצאה שמרוקנת את כיסו "האם לקנות את הכרטיס בפרוטות האחרונות שהיו ברשותו..." . אגב: פיצויי הלנת שכר+ ריבית של 1800 דולר במשך שנים עשוים להגיע בקלות ל10000 שקלים (תלוי כמה שנים). "היהודי" היה אולי זוכה לניסים גדולים יותר אילו במקום לשבעה היה הולך לבית הדין עבודה.

אלי ו.

New member
ועל סיפורי מופתים כאלה אמר

הרב מנחם מנדל מקוצק: "מי שמאמין הוא שוטה, מי שאינו מאמין אפיקורס"

דווקא מצאתי:

אמונה ובטחון: המאמין במופתים - אינו אלא שוטה ומי שאינו מאמין שיוכלו להיעשות על ידי הצדיקים - אינו אלא אפיקורס. המסקנה היא כנראה שצדיקים יכולים לעשות מופתים אך לא עושים אותם.

אלי ו.

New member
התרגום שם אולי מדויק

אבל קצת לוקה בהעברת המסר למשל, "לב שבור - שלם, סולם עקום - ישר" בד"כ מתורגם ל"אין דבר שלם יותר מלב שבור, אין זעקה גדולה מהדממה; אין ישר מסולם עקום."

אספר גם אני מופת מדהים.

סיפר חסיד אחד על רבו, שנכנס לפונדק והפונדקי שלא זיהה שאדמו"ר הוא נהג בו בגסות רוח. אמר לו האדמו"ר: "האדמו"ר מ----- אני, ויהי רצון שמחר בשעה זו יהיה מקום זה גל של חורבות". התחנן הפונדקי בפני האדמו"ר שיסלח לו, ואחרי שעה ארוכה התרצה האדמו"ר ואמר "יהי רצון שלא יהיה מקום זה גל של חורבות" ונעשה נס גדול והפונדק עומד על מכונו עד היום הזה.

אתה תגלה

לנו מהם מקורותיך לידיעות הללו? בהנחה שהידיעות מועתקות ממקור כלשהו, מן הראוי לציין זאת, ועדיף להביא קישור ולא להעתיק להודעה.

מה זה "הללו"?

יש מספר מקורות, ואני מעתיק קטעים לנוחות הקוראים. אין כאן בעית זכויות יוצרים. הידיעה הזו לקוחה מאתר חדשות חרדי .. בפעם הבאה אשים לינק

ןןבדיקה נוספת מצאתי שהאתר הזה

העתיק את הידיעה מחדשות "בקהילה" ושחדשות "בקהילה" העתיק את זה מאיזה עלון בית כנסת. עד כאן מה שהצלחתי לחפור...

למעלה