מופתעת

רות1121

New member
מופתעת

היי בנות, אני מטופלת IVF מזה שנתיים עקב בעיה בחצוצרות. עברתי 13טיפולי הפריה ללא הצלחה. אתמול עברתי לפרסקופיה ובדוח ניתוח נרשם "אנדומטריוזיס-כן נקודות על שחלה ימין ופליקה קדמית" מה זה אומר? מעולם לא אמרו לי שיש לי בעיה כזו? האם לא ניתן לראות אנדו' באולטרסאונד? האם בגלל זה לא הצליחו הטיפולים? תודה.

שלום לך עונה שאלה שאלה

החלמה מהירה ותרגישי טוב
אם עברת לפרסקופיה ורשום שיש לך אנדו' אז יש לך אנדו (השאר אין לי מושג מה זה אומר - תשאלי את הרופא) בדר"ך הרופאים לא מתייחסים לאנדו כי מבחינתם זה "רק" מפריע לפריון ולזה יש פיתרון. לא ניתן לראות אנדו באולטראסאונד. ואכן כן סיכוי טוב שהטיפולים לא הצליחו בגלל האנדו. היכן עברת את הניתוח? ואיך את מרגישה? אנחנו כאן

רות1121

New member
היי זק המקורית

עברתי את הניתוח בבית חולים אסותא, אצל דר' פנסקי. אני מרגישה מוגבלת וכואבת, עם זאת משתפר מרגע לרגע. איך בד"כ מאבחנים אנדו' ? האם רק בלפרסקופיה אפשר לאבחן? מוזר לי איך במהלך שנתיים של טיפולים כושלים לא בדקו את הנושא.

היי

עברת ניתוח וטבעי שתרגישי מוגבלת וכואבת אבל מנסיון זה בהחלט משתפר עם הזמן...קצת הליכות ונשימות נכונות יחזירו אותך לשיגרה מהר. אבחון מדוייק וודאי של אנדו מתבצע בדר"כ בלפרסקופיה.... אפשר לבצע בדיקת דם שנקראת CA125 - הבדיקה לא לאנדו אבל מראה התרחשות לא שגרתית בגוף, יש בדיקת - MRI שעושה מיפוי אבל גם דרכה אי אפשר לדעת על מה מדובר יש בדיקה וגינילית שהרופא יכול להרגיש את המוקדים יש את הכאבים שלך יש את מרפאת אנדו' בתה"ש ויש את השאלון (בטאגליינס שורה כחולה למעלה) לך מוזר שנתיים אני סוחבת את האנדו איתי כבר 20 שנה עם כל התסמינים ורק לפני שנתיים גיליתי אותו...... אל תתפלאי ואל תנסי להבין מכאן תמשיכי הלאה ותתקדמי האם השאירו אותך על דיכוי עד להמשך טיפולים?

רות1121

New member
היי

תודה על התשובות, את מאוד עוזרת לי להבין מה קורה. אני לא הצלחתי להבין את השאלה האחרונה, מה זאת אומרת השאירו אותי על דיכוי?

בוקר טוב

רצוי מאוד אחרי ניתוח להישאר על דיכוי (גלולות ברצף) כדי לשמור על תוצאות הניתוח, כי סביר להניח שלא תתחילי טיפולים מיד . השאלה שלי היתה אם אמרו לך לקחת גלולות ברצף עד לתחילת הטיפולים - מה אמרו לך לעשות?

רות1121

New member
דיכוי

לא דיברו איתי על דיכוי, הרופא המטפל שלי עדיין לא יודע על תוצאות הבדיקה. בכל השנתיים האחרונות שבהן אני בטיפולים לא עלה בדעתם שאולי אני סובלת מאנדו'. הרופא שביצע את הניתוח אמר שנכון להיום אין בעיה להכנס להריון באופן טבעי.

ערב טוב

אם יש לך חצוצרות פתוחות יש סיכוי להריון באופן טבעי.......את צריכה לבדוק מה כתוב בדיוק בדוח ניתוח לגבי החצוצרות וכמובן להתייעץ עם מומחה לאנדו ולפריון. יכול להיות שאם תפני רק לרופא שמבין באנדו או למרפאת אנדו בתה"ש ליעוץ עם דר' סוריאנו ותראי לו את דוח הניתוח הוא יוכל להגיד לך אם את צריכה רופא פיריון או לנסות טבעי. אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ למרפאה ותראי מה אומרים לך.... ואם את באמת יכולה ספונטני את לא צריכה דיכוי וכולנו נחזיק אצבעות שאכן ספונטני זו תהיה הדרך שלך. אנחנו כאן

רות1121

New member
רופא

עכשיו כשידוע שיש לי אנדו' האם כדאי לעבור לרופא IVF שמתמחה בנושא? האם הטיפול שונה כשיש אנדו'?

liatsw1

New member
בד"כ לבנות אנדו הולכים

על טיפול ארוך ולא קצר ולפעמים גם עושים הפסקה ארוכה (בערך 3 חודשים) בין טיפול לטיפול.

היי רות

על רב השאלות שלך ענו כבר בצורה מפורטת וטובה זק וליאת אני רק אוסיף הערה אחת מאד מאד חשובה: אחרי שתשתחררי שימי לב אם אין לך חום מעל 38 וכאבים ואם יש חלילה, רוצי למיון נשים כי זה יכול להעיד על זיהום. רפואה שלמה.

למעלה