מופע לדו קיום

ערב רב

New member
זה באמת עיתוי גרוע לנווה-שלום

בדיוק ערביי הישוב פתחו במאבק לפלסטיניזציה של ביה"ס המקומי ובתגובה היהודים נוטשים.

ערב רב

New member
אני בספק גדול אם ערביי נווה-שלום

יושפעו מהמופע, לא, לדעתי הם מקווים להשפיע על אחרים וזה כאמור, בהתחשב בעיתוי, חסר כל סיכוי. מוטב היה אילו בחנו קודם כל את עצמם.

ערב רב

New member
איני מכיר אישית את רובם

אבל אני מכיר אותם הרבה יותר טוב ממך, זה בטוח.

sela v

New member
איך אתה מכיר אותם?

היית שם? רשמת בעצמך שאינך מכיר את רובם אישית. בו תוכיח לנו אחרת שאתה מכיר אותם טוב יותר ממני.

עוד מוזיקאי יפה נפש שלא מבין כלום

במה שנעשה כאן ומתעקש להציג דיעות פשטניות על שלום...נו שויין מוזקאי ענק, חבל שהוא מתעקש לחנך. הוא לא היחיד, הרבה מאד מוזיקאים יש להם דיעות פופליסטיות היפיות ופשטניות, ילדותיות משהו, הרבה יותר קל ונוח מלהחזיק בדיעות מורכבות ומנומקות היטב שיש צורך להסביר אותן, פשוט להגיד "כולנו רוצים שלום...", "כולנו רוצים אותו דבר...", "כולנו אותו דבר...", "בלה בלה בלה"
ועוד בגלל כמה נודניקים שהחליטו להתבכיין על העובדה שהקונצרט הוא בתל אביב, מה רע בתל אביב? בקשר לנווה שלום, זה ישוב עם פלשתינים ויהודים אנטי ציונים או ישוב עם ערבים ציוניים ויהודים ציוניים? אני מהמר על האפשרות הראשונה, משום נראה יותר הגיוני...

sela v

New member
כל מי שלא בדעה שלך

לא מבין כלום. ובמקום לנחש מי הם האנשים שגרים בישוב, אולי תסע לשם תדבר עם האנשים ותראה בעצמך?

על תערבב

רוג'ר ווטרס אומנם מוזיקאי ענק אך הוא לא גר כאן, הוא לא מכיר את המציאות ולכן הוא מבין כאן כמו שאני מבין את הסיכסוך בצפון אירלנד, כלום. מצד שני, שאלתי שאלה נפרדת לגמרי לגבי נווה שלום, מי הלך לכיוון מי? היהודים לכיוון הערבים או הערבים לכיוון היהודים? אני עוד לא ראיתי ערבי-פלשתיני שרואה בציונות כדבר לגיטימי, מצד שני בפורמים כאן יש לא מעט יהודים אנטי ציונים... בכל מקרה זו השאלה

סלוניק

New member
למה שזה ישנה?

האם אני צריך לתמוך במדינת הלכה כדי לגור ליד חרדים? בכל אופן, זו לא השאלה. מוזיקאים רבים משלבים בין אומנות לפוליטיקה ואין כל רע בכך. הפשטנות היא לכנות זאת בצורה כמעט אוטומטית יפות נפש היות והדברים נוגדים את דעתך האישית. האם עליי להיות צפון קוריאני בכדי להתנגד למשטר? האם עליי להיות אמריקאי כדי להתנגד למלחמה בעיראק? או פלסטיני כדי למחות כנגד הכיבוש? זה מיותר.

השאלה היא איך מוחים, באיזו דרך

איך מסבירים ומבטאים את המחאה, אני למשל לא יכול להגיד "אני נגד המלחמה בעירק", כי אני שמח שהורידו את סדאם חוסיין מהשלטון, מה שכן המלחמה מנוהלת כל כך גרוע באופן פושע, ללא תוכנית וללא כלום בעצם אז אני בעצם נגד האופן שבו מנוהלת המלחמה. זה דוגמה לפשטנות ולא ל"מורכבות", להגיד "אני בעד שלום", "אני נגד כיבוש" זה כמו להגיד ש"אני רעב זה אומר שאני רוצה לאכול", יופי נחמה. אני לא נגד הדיעות של ווטרס, אני גם בעד יציאה כמה שיותר מהירה וסיום השליטה על העם הפלשתיני, אני לא רחוק ממנו. אני נגד הניסיון שלו לחנך אותי בכך שהוא מעביר את המופע למקום אחר, נגד הניסיון השחצני שלו ללמד אותנו מה טוב ומה רע, לא רוצה שהוא זה שיסביר על דו קיום. שיביע דיעה, שיגיד אותה אבל חוץ מזה עד כאן.

סלוניק

New member
אני לא מצפה ממנו להתחיל לפרט

בראיון תקשורתי, ואני גם לא מבין מה שחצני ומה מוגזם בהעברת המופע לנווה שלום. נהפוכו - אם ווטרס היה מעוניין "למחות" (יש הבדל בין עידוד הדו-קיום לבין מחאה כנגד האין שלו) הוא היה מבטל את המופע. דווקא העברתו לנווה שלום, צעד סמלי שאינו פוגע באף אחד הוא יפה מאוד.

ערב רב

New member
בנווה-שלום אין תנאים סבירים לקיום

המופע ובשילוב עם שינוי המיקום המאוחר זו בלי ספק הטרדה פוליטית, כפי שגיא בניוביץ' כתב בוואינט, וקרא להחרים את המופע.

סלוניק

New member
המאמר של בניוביץ'

הוא מטופש ומתייחס לטקסט כאילו ווטרס הכריז שת"א עצמה הינה תחת כיבוש. ה"הטרדה הפוליטית" הזו היא לא מחאה אלא אקט סימבולי ומאוד יפה, שמטרידה אותך לא בגלל המעשה עצמו אלא בגלל העמדות הפוליטיות של ווטרס ("שינוי המיקום המאוחר" כמה חודשים לפני ההופעה, או "אין בנווה שלום תנאים סבירים לקיום המופע" על אף שהוא מתוכנן להיות אפילו גדול יותר מההצעה הקודמת). משהו אומר לי שלא היית מתנגד לו היה מארגן מופע הזדהות עם מפוני גוש קטיף בניצנים. אגב, לא הבנתי עדיין את ההטרדה בכך שהוא משנה את מיקום המופע ומאפשר לכל מי שאיננו מעוניין לקבל את כספו בחזרה.

ערב רב

New member
זה תרגיל שיווקי פשוט וזול

שמתבסס על העובדה שרבים לא יטרחו לבקש את כספם בחזרה.

למעלה