מופע בוטו ועוד
היי לכולם.... רציתי לספר על מופע מחול-תיאטרון שראיתי וגם לעדכן לגבי כמה אירועים עתידיים. אתמול ראיתי במוזיאון טיקוטין בחיפה מופע מחול בוטו של האמן טקאטרו קודו, אחד המובילים בתחום היום ביפן ובעולם. בוטו הוא סוג של ריקוד מאוד יחודי, אני מצטטת: "ריקוד בעל אלף פנים.... נוצר בהשפעתו של התיאטרון היפני המסורתי ושבר את מוסכמותיו...." מילים יפות, אבל צריך לראות כדי באמת להבין. בעייני המופע היה מהפנט. הייתי מרותקת לתנועות ולהבעות הפנים של הרקדן במשך כל המופע. הן לעיתים היו קטנות ואיטיות ולעיתים מהירות ואגרסיביות. הרעיון הכללי היה של לטאה קדמונית שמחליפה זהות באופן בלתי צפוי. המשחק עם תאורה ו"מוזיקת" הרקע (בחור שניגן על חבית וכיסוי של מאוורר) השלים את האווירה. ייחודי וחדשני... משהו שלא רואים כל יום, רחוק מאוד מ"המיין-סטרים". המינוס היחיד של ההופעה היה הקהל הישנוני והמעצבן.
מישהו היה שם? חוצמזה... הנה כמה אירועים עתידיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית (שד' הנשיא89 חיפה). נתחיל בזה שאם את/ה יפנופריקים
- המקום מחייב ביקור! כאן מופרט על תערוכות: http://www.hms.org.il/Shows.asp?M=3 # בעתיד (החל מה-17 באוגוסט) יפתחו תערוכות נוספות: "טדאו אנדו" (אדריכלות), "אוצרות עולם האוריגמי"
, "רוח בפחית" (אממ..כן... משהו עם פחיות למען השלום/דיאלוג שובר גבול??
) # המוזיאון גם עורך ימי הולדת
, כך שאם יש לכם אחים קטנים (כיתות א'-ה') שגם אוהבים את יפן, המקום ישמח לשעשע את הזאטוטים בשעתיים של יצירה באווירה יפנית ושות' (על מחצלות טטמי
) מתאים לקבוצה של עד 30 משתתפים. התענוג עולה 700 ש"ח
# בחנות המזכרות יש גלויות מאוד יפות עם תמונות של ציורים מסורתיים. הן עולות 2 ש"ח. אני תמיד מצטיידת ב"סטוק". # נא לא להירתע מהמילה "מוזיאון". יש שם המון פעיליות שמתאימות לכולם. למנגאיסטים שבינכם.... בזמנו הייתה תערוכה מדהימה (!) של ספרי מנגה ואנימה מכל השנים. אולי הם יחליטו להעלות אותה שוב, מי יודע. בקיצור צריך להתעדכן Have a nice week דריה
היי לכולם.... רציתי לספר על מופע מחול-תיאטרון שראיתי וגם לעדכן לגבי כמה אירועים עתידיים. אתמול ראיתי במוזיאון טיקוטין בחיפה מופע מחול בוטו של האמן טקאטרו קודו, אחד המובילים בתחום היום ביפן ובעולם. בוטו הוא סוג של ריקוד מאוד יחודי, אני מצטטת: "ריקוד בעל אלף פנים.... נוצר בהשפעתו של התיאטרון היפני המסורתי ושבר את מוסכמותיו...." מילים יפות, אבל צריך לראות כדי באמת להבין. בעייני המופע היה מהפנט. הייתי מרותקת לתנועות ולהבעות הפנים של הרקדן במשך כל המופע. הן לעיתים היו קטנות ואיטיות ולעיתים מהירות ואגרסיביות. הרעיון הכללי היה של לטאה קדמונית שמחליפה זהות באופן בלתי צפוי. המשחק עם תאורה ו"מוזיקת" הרקע (בחור שניגן על חבית וכיסוי של מאוורר) השלים את האווירה. ייחודי וחדשני... משהו שלא רואים כל יום, רחוק מאוד מ"המיין-סטרים". המינוס היחיד של ההופעה היה הקהל הישנוני והמעצבן.