מועקה (ט?)

מועקה (ט?)

מדהים אותי איך שכאב נפשי יכול להיות כל כך פיזי. כאילו יש מערכת תובלה נוספת בגוף שנושאת מועקה ולאט לאט גוברת על תובלה של חמצן. שוב ושוב התחושה הזו מחזירה אותי למחשבה שגם התשובה טמונה במישור הפיזי, שצריך לטהר את הגוף איכשהו מהמועקה שזורמת. לחתוך, לצום, מה שלא יהיה, רק ליצור קצת ריק מנחם. אז התשובה לטווח הרחוק היא טיפול והתמודדות ועיבוד ותהליך ומילים יפות. אני מאמינה בהן, זה לא נאמר בציניות. אבל במועקה של עכשיו הן לא נוגעות ואם כבר נוצר קשר, הוא לכיוון ההפוך. אני מרגישה שלא אוכל להתמודד עם עצמי ולהתחיל את התהליך הזה כשכולי מלאה בעופרת הזו, שמקשה עליי גם את הדברים הפשוטים. אני מרגישה שקודם כל המועקה צריכה להתפוגג, לפחות קצת. לא רוצה להיות בוגרת, לחכות ולהבין. אני זקוקה לפיתרון מיידי, שיקל על העכשיו, על הכרגע. פיתרון כזה בהכרח צריך להשחית אותי, או שזו אני שרק יודעת לחשוב לכיוון הזה? מה עושים בשביל היום והכאן, בשביל שאוכל לשאת את הקיום שלי? בינתיים צמה, מסתירה, ישנה בשביל לא להיות קיימת, בוכה לתוך הפרווה של החתולה. אבל לא מוצאת נחמה והסכין קורצת לי.

זו לא רק את,

אני, ואני בטוחה שעוד אחרות כאן, יודעות איך זה מרגיש, גם כשאת עושה את הדברים הנכונים בשביל העתיד, לפעמים ההווה הוא כל כך בלתי נסבל... הפגיעה העצמית היא פתרון מיידי, בגלל שהיא מעבירה את המוקד של המחשבות והרגשות למקום אחר, ובגלל שהיא פורקת בבת אחת מתח רגשי גבוה מאוד. אבל אפשר למצוא דרכים בריאות יותר לעשות את זה. ויש הרבה כאלו. כתיבה, גם כאן אבל לא רק. בכי. יצירה לכל סוגיה. מקלחות ארוכות. ועוד כל מיני דברים, כל אחת מאיתנו צריכה למצוא את הדברים שמקלים עליה. חוץ מכל הדברים היפים האלו, יש גם פתרון מיידי נוסף שיכול לסייע- כדורי הרגעה למינהם. ניסית פעם לקבל עזרה תרופתית? זה יכול להקל מאוד על ההתמודדות בטווח הקצר.

בניגוד לרחלי אני דווקא

לא מעודדת את השימוש בתרופות הרגעה, אלא אם כן מיצית את כל האפשרויות האחרונות. ואני חושבת שאין פתרונות קסם לרגעים האלה שבהם הכל מתמוטט. קישרתי כאן למישהו אחר משהו שמופיע בהודעות נבחרות, ואני מקשרת לך את אותו לינק, אולי משהו שם יעזור? הנה: http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...98&MessageId=151712949&PageNumber=1&Archive=0 בסופו של דבר, הפתרונות לטווח הרחוק (בעיני, טיפול, כל סוג של טיפול שנראה לך שיעבוד עכשיו) הם אלה שיעזרו לך למצוא פתרונות לטווחים קצרים. אני מצטערת, כי אני יודעת שזו עוד תשובה שלא עוזרת לטווח הקצר, התגובה הזאת שלי. אבל החיים מורכבים וקשים וככה זה וצריך איכשהו להתמודד, לא? (את עדיין בצבא, תגידי? זו עדיין ההחלטה הנכונה?) ואת תמיד תמיד מוזמנת לכתוב כאן את מה שקראת לו "העופרת" שלך. באמת. תמיד תהיה מי שתגיב, או שתזדהה. אני בטוחה בזה. ויש לך מקום ביננו. כמה שתרצי.

למעלה