מועד הפסיכו...

Lior_A

New member
מועד הפסיכו...

רציתי לשאול באיזה מועד הכי כדאי לגשת לפסיכו? ואל תענו לי את התשובה הנדושה: "זה לא משנה, זה משתקלל עם מועדים קודמים" כי עם עובדות לא מתווכחים! שמעתי על הרבה ציונים, ובאופן מתמיד הציונים בפברואר ובאפריל גבוהים יותר מהציונים באוקטובר ובדצמבר. השאלה היא מה יותר טוב, אפריל או פברואר? תודה.

psymaster

New member
מצטער אבל מכיוון ש...

ככל הידוע לי ולאנשים הנוגעים בדבר - אני נאלץ לענות לך את התשובה הנדושה (אך הנכונה ככל הנראה) "זה לא משנה, זה משתקלל עם מועדים קודמים"

Lior_A

New member
אז איך תסביר ש...

אם כך, איך תסביר שיש הרבה יותר ציונים גבוהים במועדי תחילת השנה (פברואר ואפריל) מאשר במועדי סוף השנה(אוקטובר ודצמבר) ? זה מוזר, כי מתמטיקה זה מדע מדוייק, ולא אמורים להיות פערים משמעותיים בין מועדים שונים, ופשוט יש! זה משהו שאי אפשר להתווכח איתו, כי רואים תוצאות בעיניים. אז בטח תגיד לי: "כמה מקרים כבר ראית? עשר-עשרים מקסימום? אין בזה כדי להשליך על עשרות אלפי נבחנים" - אולי יש בזה משהו, אבל בכל זאת, משום מה אני מרגיש שאו שרמת המבחן נמוכה במקצת במועדי תחילת השנה, או שמה שזה נובע מאופי הנבחנים השונה במועדי תחילת השנה (בלי לזלזל באף אחד).

one1

New member
אי אפשר להסביר

האמת היא שגם אני שיפרתי את הציון ממועד אוקטובר למועד אפריל, אבל זה עדיין לא אומר כלום. אופי הניבחנים במועד מסויים- זה בטוח לא משפיע, מכיוון שכל הציונים במועד מסויים משתקללים עם המועדים הקודמים. הבחינה יותר קלה בתחילת השנה- גם בתור אחד ששיפר את הציון שלו אני אומר לך שהבחינה הייתה באותה רמה (רק אני שיניתי את הגישה). אל תשכח גם שמועד ספטמבר/אוקטובר הוא מועד שבו ניבחנים מאות תלמידי תיכון שבגלל לחץ הזמן לא משיגים את הציון המבוקש, ואז ניבחנים שוב באפריל ומשפרים.

Lior_A

New member
שאלה קטנה

1. אמרת שעל מנת לשפר "שינית את הגישה" - למה אתה מתכוון? מהו שינוי הגישה? 2. מאיזה ציון לאיזה ציון שיפרת? תודה מראש.

one1

New member
תשובה קטנה ../images/Emo9.gif

1. פשוט לפסיכומטרי הראשון למדתי כמו כולם- לקחתי קורס (הייתה לי אינטואיציה כבר לפני הפסיכו´ הראשון לוותר עליו, אבל ניכנעתי ללחצים...), שיננתי מילונים כמו מכונה, נתתי דגש על לימוד שיטות, ולא על תירגול וסימולציות. בפרק הזמן שהיה לי עד הפסיכו´ השני התמקדתי בקריאת ספרים באנגלית (שיפרתי כאן מ126 ל143), ולמידת מילים בעיברית בצורה אקראית- ללא המילון. בוודאי יהיה לי וויכוח עם המאסטר לגבי הכורח בקורס, אבל כבר הסברתי באחת מהודעתיי עד כמה שהוא רק הפריע לי. כמו כן, מכיוון ש650 הוא לא ציון גרוע, הגעתי לפסיכומטרי השני הרבה יותר רגוע בידיעה שיש לי כבר ציון סביר "בכיס". אני מניח שיש עוד כמה דברים קטנים, במידה ואני אזכר אני אוסיף. תרגיש חופשי לשאול שאלות... 2. מ-650 ל-750

Lior_A

New member
עוד שאלה

תודה על התשובות. רציתי לשאול אם ההבדל בהתכוננויות שלך לבחינה השניה היה *רק* בקריאת ספרים באנגלית ולימוד מילים בעברית בצורה אקראית, או גם משהו מעבר לזה? מה לגבי שאר הנושאים בעברי ובכמותי למשל? איך התכוננת בהם לפעם השניה? היה הבדל בהתכוננות לחלקים אלו מאשר בפעם הראשונה? ועוד משהו, מדוע אתה חושב שהקורס רק שיבש לך את מהלך ההתכוננות? הרי ממש משלמים אלפי שקלים כדי לקבל תועלת, לא? שוב תודה על התשובות ועל הזמן. נ.ב. אני מקווה שאני לא נודניק שאני שואל כל כך הרבה שאלות, פשוט אני מעוניין לשפר ציון... (589 עם התכוננות כוללת מועטה ביותר של פחות משבוע).

Lior_A

New member
לא. למה?

אני לא לומד באוניברסיטה הפתוחה. למה חשבת שאני כן?

psymaster

New member
כיף איתך- אתה שוב עונה לעצמך

"כמה מקרים כבר ראית? עשר-עשרים מקסימום? אין בזה כדי להשליך על עשרות אלפי נבחנים" כדי לבדוק מצב מהימן יש לקבל את כל הנתונים הסטטיסטיים ולא לבדוק פלחי שוק מצומצמים.

למעלה