מועד ב'

Ahoy99

New member
מועד ב'

שלום, סיימתי עכשיו סמסטר א' הנדסת חשמל באונ' תל אביב.. קיבלתי 78 בשדו"א אבל אני שולט בחומר וירדו לי נקודות רק על שטויות. מה אתם אומרים, כדאי לגשת למועד ב' או שזה לא חשוב ?

PooKiPsiT

New member
במקרה הזה לדעתי זה שווה

אני לא חובבת גדולה של מועדי ב', אבל מדובר בקורס שלא אמור להיות מכשיל, וחבל לא להוציא בו ציון גבוה אם אפשר. זה כמובן בהנחה שיש לך את הסבלנות ללמוד גם למועד ב' ושזה לא מתנגש עם מועדי ב' אחרים שיש/יהיו לך.

Scott Evil

New member
ד"ר מרים רוסט הידועה לשמצה ??

כדאי לך לשקול את זה בכובד ראש. במועד ב' בשיטות בסימסטר שלי הממוצע היה 60. הבחינה הייתה קשה במיוחד והמז***נת בודקת בחינות בצורתה הייחודית וחסרת ההגיון.

PooKiPsiT

New member
באמת?? אוי ויי...

אצלי הממוצע בקורס הזה היה משהו באזור ה-80, אולי אפילו קצת יותר, ואף אחד לא הסתכל על זה בתור משהו חריג.

Scott Evil

New member
כן ..

אצלנו במועד א הממוצע היה סבבה. 75-80 ככה. גם הבחינה הייתה ברמה סבירה. מועד ב היה הרבה יותר בעייתי. אני אמנם לא ניגשתי אבל מסתבר שהוא הרס ללא מעט. הממוצע היה 60. והבנתי שהממוצע בסימסטר א הנוכחי היה 62. פיסיקה 2 הממוצע היה 52 ו 65% נכשלים. גם אלגברה ליניארית הייתה מכה, מרצה צעיר וחכמולוג שהחליט לפרוק תסכולים עם בחינה מכשירה ולא הוגנת. זה רק אני או שיש הוראה מלמעלה להקפיץ את הרמה ??

PooKiPsiT

New member
מילא אם בחינה לא הוגנת הייתה מקפיצה את הרמה..

הבעיה היא שהדבר היחידי שהבחינות כאלו מקפיצות הוא את הפקטורים. אולי החליטו להוריד ממוצעים בשביל להחשב ל"יוקרתיים" יותר. היו שמועות כאלו גם בשנה האחרונה שלי.

Ahoy99

New member
אכן מרים רוסט

מועד א' היה דווקא מבחן די הוגן, למרות שהממוצע הוא 62 ומשהו כמו 35 אחוז נכשלים הממוצע בפיזיקה היה סביר ובזה קיבלתי ציון טוב. ליניארית היה מבחן קל, ועוד לא פורסם ממוצע אבל אני מאמין שהממוצע יראה את זה. אז מה.. לא כדאי לגשת למועד ב' של מרים רוסט למרות שאני יודע את החומר ?

Scott Evil

New member
פלבסקי המלך !!! ../images/Emo47.gif../images/Emo152.gif../images/Emo11.gif

היה ברור שבפיסיקה 1 הבחינה תהיה הוגנת. אני לא מבין מה היה קל בבחינה בליניארית. ניגשתי לבחינה הזאת (שיפור ציון). מטריצה 3X3 של מספרים מרוכבים, פולינום אפייני שאי אפשר להוציא ממנו שום מכנה משותף ושאלה הזויה על "סדרות תלויות לינארית" (מושג שלא הוזכר בספר של האו"פ, כנראה שהאדון רינות יותר חכם מהאו"פ) ... זאת ... לא בחינה הוגנת. זו ממש לא הבחינה הראשונה שלי בפקולטה. נבחנתי ועברתי בהצלחה מקצועות הרבה יותר קשים והרבה יותר משמעותיים. והבחינה הזאת בליניארית הייתה הבחינה הכי לא הוגנת שעשיתי. לא מעניין אותי מה הממוצע שיצא ליצור הזה ולא מעניין אותי מה הציון שיצא לי. מבחינתי הייתי מוכן לבחינה ברמה שאני מכיר כל פסיק בחוברת בחינות. חבל שמרצים רציניים (ספיבק, יעקובוב, קטיה, אידלמן) נותנים בחינות שבודקות את רמת השליטה בעקרונות המתמטיים, ולעומתם דוקטורנטים חכמולוגים כמו אדון רינות מחליטים לשחק משחקים.

Ahoy99

New member
לבדוק אם סדרה תלויה ליניארית זה לא בחומר?

זה שבוע שני של הקורס או משהו כזה.. אותו דבר המטריצה של המספרים המרוכבים. אסף רינות הוא אולי לא מרצה מי יודע מה אבל מה שבטוח זה שהוא בחור נחמד ורוצה שכולם יעברו פלבסקי באמת מלך.. הוא פשוט הכיר בזה שאנחנו מטומטמים ונתן בחינה מתאימה

Scott Evil

New member
חחח דה ז'ה וו

איזה קטעים היו לנו איתו ... הוא החליט להסביר איך מוצאים מומנט התמד של כדורים ודסקות באמצעות אינטגרלים כפולים ומשולשים והצגות לא קרטזיות. ואנחנו בשבוע הרביעי של סימסטר א' האינטגרל היחיד שידענו היה האינטגרל של X. אז הוא מסביר ... מסביר למה עוברים לכדוריות. מסביר את המעבר. מסביר את היעקוביאנים. מסביר למה הוא פירק את ה (tan t)^3, מסביר איך הוא בוחר גבולות ולמה הזווית θ היא רק עד 180 והזווית Ø עד 360. מסביר שעה שלמה וכותב הכל על הלוח. ואז שואל. "זה ברור ?" כולם עושים עם הראש שכן. "יופי". עכשיו הוא משנה קצת את הדוגמא בשביל לראות מה הבנו. וכשהוא מבין שהוא דיבר שעה שלמה ואף אחד לא הבין 10% ממה שהוא ניסה להסביר הוא התחיל להחליף צבעים. "אני לא מבין ... סטודנטים להנדסה שלא יודעים אינטגרלים" "אתם צריכים להיות אנשים חכמים" "מתי כבר תתחילו ללמדו אינטגרלים ?" "אני לא כאן בשביל ללמד את האינפי !!!". נפל לו האסימון שבשביל לא לראות 77% נכשלים הבחינה צריכה להיות בהתאם
אז למה לא ... בקשר לאסף רינות והבחינה בליניארית. לא הגעתי לאף הרצאה. הגעתי בערך לחצי מהתרגולים. זה קורס שהוא על הנייר קל וטכני וגם ככה אני מאוד מתורגל בטכניקות מקורסים מתקדמים בהנדסת חשמל שמכפילים מלכסנים והופכים בהם מטריצות בלי סוף. בלי שום קשר לזה שאני עושה את הקורס המציק הזה פעם שניה כדי לשפר ציון. אז אין לי מושג מה הוא הסביר בשבוע השני ואין לי מושג מה הוא הסביר בשבוע השביעי. לא ראיתי אותו כל הסימסטר. לא איכפת לי מה השיטות המתקדמות שהוא מלמד בהן. עובדה שהמושג "סדרה תלויה ליניארית" לא הופיע בספרים של האו"פ. עובדה שהמושג הזה לא הופיע באף תרגול בית ובאף בחינה משנים קודמות. כשאני בא ללמוד לקורס כמו ליניארית (בפעם השניה) אני מסכם את המשפטים מספר (במקרה הזה של האו"פ), פותר מחדש את כל התרגילים וכמה שיותר בחינות משנים קודמות. אז איך זה שאני יודע לפתור כל סעיף מכל הבחינות 10 שנים אחורה ופתאום אין לי מושג איך לגשת ל 2 שאלות מהבחינה הנוכחית ? ותאמין לי ... אני ממש ממש לא טיפש. בחינה נורמלית באלגברה ליניארית זו בחינה שאני אמור להיות בחוץ אחרי שעה וחצי ועם 95.

Ahoy99

New member
זה לא "סדרה בלתי תלויה ליניארית"

זה סדרה של וקטורים.. בטוח יש באו"פ תלות ליניארית של וקטורים.. על זה הכל נשען

למעלה