מועדון 700 קידום

Shahar Ne

New member
מועדון 700 קידום

היי לכם,
עשיתי פסיכומטרי בספטמבר האחרון וקיבלתי 640. אני מתחילה שוב פסיכומטרי למועד אפריל הקרוב ורציתי לשאול האם יש כאן מישהו שעשה דרך מועדון 700 של קידום ויכול לתת המלצה.
אני מתלבטת האם ללכת לזה או לקורס הרגיל של קידום.
החשש שלי הוא שאולי אני לא מתאימה למועדון 700 ושדווקא הקורס הרגיל יהיה הדבר הנכון עבורי.
(הקורס הקודם שעשיתי היה מאוד לא מוצלח ולא מקצועי).

אשמח לחוות דעת :)
יום נעים בינתיים לכולם!

bsomthing

New member
לדעתי

אם את מתלבטת בין פסיכומטרי רגיל בין המכונים עדיף לך ליואל גבע, הם יחדדו לך את המחשבה שחסרה לך כדי להקפיץ את הציון בכמה עשרות נקודות, מאשר סתם ללמוד שוב את החומר.
האמת אני הייתי הולכת על ערכה ללימוד עצמי אם את פנויה לזה מנטלית

Shahar Ne

New member
למה דווקא

ליואל גבע? מה יש שם ששונה משאר המקומות?
[אני בכל אופן לא אלך לשם כי המחיר גבוה מידי, אבל מעניין אותי לדעת למה זו ההמלצהשלך]

מועדון 700 את מכירה?

ולגבי הערכה ללימוד עצמי, התלבטתי אם לעשות את זה או לא אבל אני צריכה ציון ממש גבוהה ורוצה כבר להתחיל ללמוד שנה הבאה אז אני לא רוצה לקחת את הסיכון....

bsomthing

New member
אז ככה

ברור שכסף זה גם שיקול, אבל אני בספק אם המחיר בין קידום/קידום 700 ליואל גבע עולה על אלף- אלף חמש מאות שקל. לא שזה סכום מועט כמובן, אבל סה''כ כשכבר את מוציאה כל כך הרבה כסף בין כה וכה...
יואל גבע ממה שאני שמעתי זה מתאים למי שצריך ציונים גבוהים יותר מאשר לאחרים, יואל גבע מתעקשים איתך על החשיבה ולפתח חשיבה, מאשר על טריקים של פסיכומטרי שזה גישה של חברות אחרות. לכן כשאת כבר בציון גבוהה, העוד קצת לשפשף את המוח הזה יכול להיות בדיוק מה שיעזור לך, שיטות חכמות לפתור את התרגילים הקשים ומה שיחדד לך את החשיבה הפסיכומטרית לרמה הבאה.
בנוגע לקידום 700- לא שמעתי על זה הרבה, זאת אומרת ברור ששמעתי על זה מבחינת מה זה, לא שמעתי מאנשים על איך זה בפועל. גם הייקיו עשו משהו דומה שקוראים לזה מועדון 750 (חה חה). בתיאוריה הם מוכרים לך כיתה שרצה וחבל על הזמן, בפועל אפשר ליפול גם עם חבורת ילדים שחצנים שבמקום לרוץ על החומר רוצים לעשות רוח על המורה (ויש אנשים כאלה אם היית בקורס פסיכומטרי בעבר סביר שהיה לך אחד בכיתה חכם בשכל כזה שרוצה להתווכח עם המורה באיך לפתור את התרגיל) הכל יכול להיות במציאות זה קצת אחרת מהחזון (אבל זה סתם השערה).
בנוגע ללמידה עצמית- יש כאלה שטוענים שניתן להשיג בלמידה עצמית תוצאות יותר טובות מאשר בלמידה בקורס, להגיד לך את האמת בדיעבד אני חושבת שיכולתי לחדד דברים מסוימים אם הייתי עובדת עם עצמי לפי הלו''ז שלי ולא לפי הלו''ז שהקורס הכתיב לי. קודם כל, בלמידה עצמית את מכתיבה לך את הלו''ז גם מבחינת זה שאת יכולה להתחיל יותר מוקדם את הלמידה הרצינית, או לחלופין להתעכב פחות זמן על דברים מסוימים ויותר על אחרים. לתלמידים שהם ברמה גבוהה (ובעיקר כאלה שזה לא פסיכומטרי ראשון שלהם) יכול להאט אותך ברמות קורס שמלמד מהתחלה חומר שתכלס את תקלטי בשנייה כי את כבר מכירה אותו, וסתם חבל על הזמן.
בלמידה עצמית את יכולה להתאים את הכל אלייך ולשים את הדגשים איפה שצריך, תכלס אפשר למצוא גם מורה פרטי לפסיכומטרי לחידוד נוסף ... (יש גם חברות שמציעות את זה)

יואל גבע לא "מחדדים" מחשבה

כולם חושבים ככה בגלל הפרסום האגרסיבי שלהם.

הסתכלת על הספרים שלהם לאחרונה? השווית את איכות הפתרונות שלהם למתחרים מובילים?

איכות הפתרונות שלהם ירודה ביותר ביחס למתחרים. אני מזמין אותך לפתוח לדוגמה את שאלות הצירופים שלהם בספר "בעיות".
בהרבה מאוד שאלות הם פשוט מונים את כל האפשרויות (לא ידעתי שיש לי זמן לעשות טבלה של 7X3 בזמן המבחן כמו שהם מביאים שם..) או מציבים במקום להביא את הפיתרון "העמוק" שפותר את השאלה במהירות.

איך מכון ש"מחדד" מחשבה מלמד אותי בעיקר להציב ולמנות אפשרויות במקום להביא דרכים שמבוססות על הבנה כמו מכונים אחרים?

bsomthing

New member
שמע

אני לא ספונסרית שלהם, מעבירה מה ששמעתי מחברים.
אישית עשיתי קורס בהייקיו- ופגשתי שם אנשים שגם עשו בעבר קורס ביואל גבע. הם סיפרו מחוויות אישיות שלהם שבקורס בהייקיו מראים הרבה יותר טריקים ושיטות שלא מצריכות הרבה מחשבה וכו', ולעומת זאת ביואל גבע הם הרגישו שההתעקשות היא על חשיבה ועל צורות פתרון שמבוססות על חשיבה ולא על טריקים של פסיכומטרי.
זה יכול להיות נכון גם בנוגע לצורת לימוד אצלם בכיתה שממה שאני מבינה לא אני ולא אתה נכחנו שם, ומעבר לספרים עצמם...

כל החברות לפסיכומטרי משתמשות בטריקים בצורה כזאת או אחרת, עדיין יש הבדל קצת בצורת לימוד והמערך שיעורים שם בין קורס לקורס לפי התפיסה הפדגוגית של המכון, התפיסה של יואל גבע ובהתאם לזה ההתנהלות שלהם כנראה יותר מתעקשת על זה מאחרים. לא בהכרח בצורה מושלמת אבל..
בוא אני ואתה נקים חברת פסיכומטרי מושלמת :)
לא סיפור פשוט.

Sideitself

New member

העציר X

New member
אני שוב פעם חולק עליך

ליואל גבע יש מוניטין טוב אתה יכול לחשוב שמוצדק או בלתי מוצדק אבל לבטח זה לא נובע מפרסום אגרסבי.
יש פרסום בתחום הפסיכומטרי ,הוא לא אגרסיבי כי סך הכל זה לא שוק כזה גדול.
גם מידת האפקטיביות של הפרסום לא כל כך גדולה .
קידום יכולים לצאת בסלוגן שהם העיפרון המחודד ביותר בקלמר והי-קיו יענו להם בסלוגן משלהם שבשביל להיות העיפרון החד ביותר בקלמר צריך את המחדד הטוב ביותר ובסוף אחרי שנה אתה תזכור שיואל גבע מחדדים את המחשבה .

לעניין שיטת הפיתרון של למנות ולספור את האפשריות היא שיטה מאד אפקטיבית ומהירה ולא מצריכה חשיבה מעמיקה במיוחד.
לא מקבלים ניקוד על חשיבה מעמיקה אלא על תשובה נכונה.

לא אמרתי את זה

התכוונתי שהניסיון של יואל גבע למתג את עצמם כמכון שמתמקד בפיתוח דרכי חשיבה נראה מגוחך כשמתבוננים בפתרונות בספרים שלהם שמאוד רחוקים מחשיבה עמוקה.

בנוגע לאפשרות למנות אפשרויות:
קודם כל, אם לא צריך (ברוב המוחלט של השאלות אין צורך) אז לא כדאי למנות אפשרויות. למה?
כי אפשר לשכוח חלק מאפשרויות וזה דבר טבעי בעת לחץ והפיתרון איטי יותר ברוב המקרים.

עכשיו, מילא אתם מונים אפשרויות בשאלה שניתן לפתור בדרך חשיבה, אבל למה שלא תביאו גם את דרך החשיבה? למה אתם רק מונים אפשרויות? ומה אם אני צריך 740 בשביל רפואה ורוצה להבין את הרעיון מאחורי השאלה כדי להקיש ממנה לשאלה בעלת עיקרון דומה?

שנית, יואל גבע לא מבינים מתי צריך למנות אפשרויות ואני אתייחס עכשיו רק לבעיות צירופים.
השאלות של המרכז הארצי מהונדסות ב-99% מהמקרים כך שהדרך לפתרון תהיה אלגנטית.
זה אומר שהמרכז לא ייתן לך למנות יותר מ-6 אפשרויות בדרך הרגילה (בשאלות נדירות כגון E3, פרק 4, שאלה 20, המרכז לכאורה מבקש למנות יותר אפשרויות אבל מי שמבין רואה שלמעשה צריך למנות 5 אפשרויות בלבד).

יואל גבע יכולים למנות לך 12 אפשרויות ואף יותר כמו שהראיתי בהודעה הקודמת.
זה מעיד על חוסר הבנה בעיניי.

דוגמה נוספת שעולה לי עכשיו היא עיקרון "הסימטריה בקוביה" בשאלות הסתברות.
לפי העיקרון, בהטלת שתי קוביות הסיכוי הגבוה ביותר יהיה להוציא 7 (נמצא בדיוק ב"אמצע").
לאחר מכן, הסיכוי הגבוה ביותר יהיה להוציא 6 ו-8.
אחר כך, הסיכוי הכי גבוה יהיה להוציא 5 ו-9.
וכו' וכו'. ככל שמתקרבים לקצוות הסיכוי יורד.

בקיצור, אני זוכר היטב שראיתי שאלה שמבוססת על העיקרון הזה בספר "בעיות" של יואל גבע.
בפיתרון שלהם לא היה זכר לעיקרון הסימטריה בקוביה. רק ספירה טיפשית.
זו לא חכמה רק להוציא שאלות מקוריות מבחינות. כדאי גם להבין מה הרעיון מאחוריהן.

העציר X

New member
תראה

אני יכול לומר לך שלא רק ברוב מוחלט של השאלות אלא בכל שאלה אפשר למצוא את הנוסחה המתמטית שמתארת את מספר הקומבנציות.
השאלה היא מה עדיף.
אני בהחלט יכול להסכים עימך שעבורך ברוב מוחלט של השאלות הללו הדרך העדיפה היא תצורת הנוסחה המתמטית.
אני לא מסכים עימך שדרך הספירה היא איטית ומובילה לטעויות.
כמה זמן לוקח לך לספור עד 12 ?
דווקא הנסיון לרקוח נוסחא מתמטית לשאלה יכול להוביל לטעות כיוון שבדרך כלל השאלה לא בדיוק בתנאים שאתה מכיר\זוכר משאלת עבר שפתרת.בעוד שהספירה הינה פשוטה ואינה מצריכה חשיבה עמוקה במיוחד.כמובן שאם יש לך הבנה מעמיקה בנושא רקיחת הנוסחה הינה פשוטה יותר עבורך .
הבנה מעמיקה זו אינה תנאי לציון 740 ואפשר להגיע לציון זה גם אם בשאלון E3 ספרת עד 9 ולא ראית את הסימטריה.

התפלגות התוצאות בהטלת שתי קובייות זהות היא סימטרית ואכן זה עוזר לדעת באופן מיידי בלא חישוב איזה הסתברות יותר גדולה להוציא 6 או 11 למשל .
כדי לחשב את ההסתברות של התוצאות הללו יש למנות את האפשרויות.

niruzu

New member
מסכים עם הייה דייקן

פתרתי את ערכות הייקיו, יואל גבע, ניב רווח וזיו כספי ואני מסכים שיואל גבע לא מחדדים מחשבה יותר ביחס לאחרים.
לא יודע אם הם פחות טובים, אך ההבדל בין הערכות הוא זניח.

noa1919

New member
אני ממליצה

עשיתי את הקורס בבאר שבע והוא היה מוצלח מאוד. ההבדל הוא בעיקר בעובדה שהקורס מורכב מתלמידים שכולם בערך באותה רמה (לדעתי גבוהה) וככה אפשר לרוץ על החומר, להספיק לתרגל יותר ולשים את הדגש על טריקים כמותיים.
בהצלחה!

יוראי9

New member
החוויה שלי משם

החוויה שלי משם- גישה מתנשאת ולא מקצועית מצד המורה, ספרים מלאים בשאלות מנוסח ישן של הבחינה שכבר לא רלוונטיות, אין ליווי אישי מצד המורה ויש תחושה שמנסים להגיד לך שהכל בסדר בזמן שהכל לא בסדר. מתמקדים בשיטות קטנוניות שעוזרות אולי ל3 אחוז מתרגילי הבחינה במקום להתמקד בשיפור רציני והבנה מעמיקה יותר של החומר. הציון שלי ירד שם ב40 נק מהפסיכומטרי הראשון 690

mayahalpern

New member
ההתלבטות בנוגע לקורס פסיכומטרי

היי,

היי,
ראיתי את ההתלבטות שלך ואני חייבת להגיד לך שלדעתי אין לך מה לחפש בקורס "רגיל"
קיבלת ציון מאוד גבוה! גם אם הוא לא מספיק לך, את עדיין נמצאת בסטיית תקן אחת מעל הממוצע באוכלוסייה. הפערים שיש לך בפסיכומטרי לא נובעים מחוסר ידע- אלא מהיעדר כלים נכונים שייעזרו לך להוציא את הידע הקיים תחת לחץ הזמן.

אין לך מה לשבת בכיתה ולשמוע שוב מהן חוקי חזקות ואיך כותבים משפט מקשר באנלוגיות. את צריכה לתחקר את המבחן ברמה גבוהה, להבין מה המרכז הארצי מחפש בשאלות השונות ומדוע הוא שם מסיחים שונים.
גם אם יש לך פערים "קלים" של ידע זה משהו שאת יכולה לפתור בצורה מהירה. אני לא מאמינה שקורס רגיל ירים אותך לרמה הדרושה (אני מבינה שאת שואפת לציון בסביבות ה700?)

בשם הכנות- אני היום עובדת במכון פסיכומטרי בו אני למדתי, "פסיכומטרי אחד על אחד". יש פה מסלול למשפרי ציון שיכול מאוד להתאים לך.

אם זה נשמע לך מעניין- אני אשמח לתת לך פרטים נוספים.
המלצה אישית שלי, את יכולה להגיע לשעת ייעוץ עם מורה, ללא תשלום, ולהבין האם באמת הפערים שלך נובעים מידע או מאופן הפקת הידע.

המון בהצלחה :) מיה

למעלה