מועדון מועדף ב-OneWorld

Elsewhere

New member
מועדון מועדף ב-OneWorld

היי,
אני טס עם בריטיש לארה"ב וכרגע רשום אצלם ב-Executive Club.
אני תוהה אם לאור השינוי האחרון בצבירת הנקודות ובמחירי כרטיסי בונוס, אולי עדיף לי להירשם ל-AAdvantage של אמריקן איירליינס - אבל אני לא מצליח למצוא את חישובי המיילים שלהם.

כחלק מזה - רציתי לשאול אם אפשר לנצל נקודות של חברות OneWorld לטיסות בונוס בחברות האחרון? כי אם לא, אז אין פה בכלל שאלה ואשאר עם בריטיש על אף הפגיעה בצבירה.

אשמח לייעוץ - ותודה!

DRTLV

New member
כמה תטוס סהכ?

השאלה הכי חשובה כמה אתה טס סה"כ. אם זו טיסה חד פעמית אז זה חסר משמעות.
לשאלתך - ניתן לנצל מיילים מחברה אחת ולטוס בחברה אחרת של OneWorld. יש הבדלים בעלות הכספית בנוסף למיילים באמירקן תשלם באופן משמעותי פחות (אלא אם כן אתה טס לאנגליה).
אם אתה טס הרבה אז שווה לנסות להשיג מעמד באחת החברות אבל בשביל זה חייבים ארבע טיסות באותה חברה.

מקווה שעזרתי.

ונפלון

New member
אתה צריך לשאול את עצמך האם זה משתלם לך

כל העניין הזה של מועדוני הנוסע המתמיד למינהם (של כל החברות, לא רק של אל-על) עבר הרעה משמעותית בשנים האחרונות. אם אתה משלם בעצמך על הכרטיסים שלך ולא המעסיק - אתה צריך לשאול את עצמך האם זה בכלל משתלם להיות חבר של אחת החברות ולהיות נאמן לה, או לשקול מחדש את כל הנושא ולטוס אד-הוק עם החברה הכי זולה בכל פעם.
הסיבה: בניגוד ללפני 15-20 שנה שהיו רק הסכמים בילטרליים בין המדינות, היום יש הסכמים רחבים ביותר, כולל שמיים פתוחים עם האיחוד האירופי, והמחירים ירדו דרמטית. כלומר, אתה היום יכול למצוא טיסות טרנסאטלנטיות לצורך העניין ב-700 דולר כשיש מבצע ב-KLM, חודש אחר כך ב-720 דולר בטרנסאירו, ובחורף שהקו יבש - מבצע מטורף באירופלוט. האוקראינים, הרוסים והטורקים שוברים את השוק והרווח בכל טיסה יכול להיות משמעותי יותר בהשוואה לנאמנות לחברה אחת בשביל תכנית נוסע מתמיד.
למה אני מתכוון? נגיד ואני טס פעמיים בשנה לניו יורק, יכול להיות ששווה לי לחסוך כל טיסה נגיד 300-400 דולר בטיסה עם החברה הזולה ביותר, לעומת להחזיק סטטוס בינוני בחברה אחרת, בשביל לאונג'ים, שדרוג לעסקים מדי פעם אבל תשלום גבוה יותר כי אני חייב לטוס כל פעם עם אותה חברה.
תעשה את השיקול שלך, כי בגדול כמה שאתה טס יותר ככה יותר שווה להיות נאמן לחברה מסוימת, וכמובן שיש הטבות בנאמנות כמו היכרות עם השדה של הטרנזיט, בחירת מושבים, כניסה ללאונג' ועוד דברים שאני מניח שאני לא צריך להסביר לך.

למעלה