מועדון יום ראשון

מועדון יום ראשון

אישה אחת מתקשרת לנגר ואומרת: "קניתי היום ארון חדש, אבל יש בו בעיה... בכל פעם שעוברת מונית ברחוב הוא נפתח." הנגר מגיע לביתה של האישה ובודק את הארון. להפתעתו הוא מגלה שאכן, בכל פעם שעוברת מונית, הארון נפתח. הנגר מציע לאישה שיכנס לארון ויבדוק מבפנים מדוע הארון נפתח. בינתיים, מגיע הבעל ומבחין בתנועה חשודה בארון. הוא פותח אותו ומוצא את הנגר בפנים. שואל הבעל את הנגר: "מה לעזאזל אתה עושה כאן?" עונה הנגר: "אם אספר לך שאני מחכה למונית, תאמין לי?"

מתלבט13

New member
עוד שתיים

מה המשותף למשכורת ומחזור? שתיהם באים פעם בחודש ואם לא, סימן שדפקו אותך.... ביאליק התמרמר על חידושיו הלשוניים של שלונסקי, ואמר לו "אתה אונס את השפה העברית" "ואתה לא אונס אותה?" "אצלי היא לפחות לא צועקת!"

boaZone

New member
נצל"שון.

חיפשתי משהו באיזה פורום של מתכנתים, וזו החתימה של אחד הכותבים שם:
Good people do good deeds, evil people do evil deeds, but for good people to do evil deeds it takes religion.​

חביב

אבל זה בעיקר עובד הפוך, מטרתה המקורית של הדת, היא להוציא את הטוב מאנשים שבטבעם רעים.

boaZone

New member
ובכן, זה מה שאמרו לך...

מטרתה המקורית של הדת היא לשלוט באנשים ביתר קלות. המטרות שאתה מציין היו אידיאל שהיה קיים לפי שהדת (כל דת) הומצאה. ברגע שהם מומשו לדת, הם הפכו לאמצעי שליטה בלבד. ועצוב כמה שמהמשפט של הבחור הנ"ל נכון...

אני לא חושבת שהמטרה הראשונית

של הדת הייתה לשלוט באנשים. לדעתי היא נוצרה כדי להסביר תופעות שהיו אז לא מובנות. אפשר בהקשר הזה להביא את הסיפור של כיצד אברהם הכיר את בוראו. אחר כך הדת התפתחה לממדים מפלצתיים של שליטה באנשים, אילוף יצרים, והרבה הרבה קרדום לחפור בה

boaZone

New member
הדת היהודית הומצאה ע"י משה

ועשרת הדברות היה הצער הראשון שלה. ומה כתוב בעשרת הדברות - זה אסור את זה חייבים - חוקים בכדי לשלוט באנשים. כתוב באנשהו בעשרת הדברות שצריך להיות בנאדם טוב? משה ראה שהעם גדול עליו והחליט להדק את המשמעת. ומשם הכל היסטוריה... עצובה. בימי אברהם הכל היה רוחני ותיאורטי. היו אנשים חזקים ומרשימים - לא היה עם טיפש ונגרר.

זה אם נצמדים לסיפור התנ"כי

אני לא חושבת שזה היה הסיפור. משה לא המציא את הדת. לא היהודית ולא בכלל. ועבודת האלילים שהייתה נהוגה אז לא ממש מתחברת לי עם ההיגד שלך "אנשים חזקים ומרשימים"

במחשבה שנייה

תלוי איך מגדירים דת. אמונה באל או קיום מערכת החוקים שניתנה (כביכול כמובן) ממנו. לכאורה זו נגזרת של זו אבל האמונה נוצרה כדי להסביר תופעות על טבעיות וצורך לראות באיזשהוא גורם "בוס" לכל המערך הזה. שצריך לרצות אותו ולהתפלל אליו כדי שיטיב עם המאמין אבל החוקים והמצוות הם ללא ספק המצאה שנועדה לשלוט. אז אין ויכוח

מטרתה הראשונית של כל דת

היא שאנשים ילבשו כובעים מצחיקים. קבלו את זה כאקסיומה,אני יכול להוכיח את זה לגבי כל דת נתונה.

admor

New member
תמיד מי שהמציא דתות היה חילוני

או משוגע, זה בוודאי התבטא בעוד דברים. לכן הוא כנראה היה חילוני. ותחשבו על זה אההההההההההה.

למעלה