מועדון טייסים הרצליה

Donisyu s

New member
מועדון טייסים הרצליה

טייסים יקרים אנו מרימים מועדון טייסים בהרצליה, שנועד לפעול עם 2 מטוסים מסוג ססנה 172, וססנה 152, שתכליתם לאפשר טיסה בעלויות תפעול בלבד ללא כוונות רווח. להלן מספר פרטים על המועדון: 1. כאמור, מטוסי ססנה 152, ו-172, בעלויות תפעול בלבד - עלות שעת טיסה זולה במיוחד. 2. המטוסים מצויידים בכל מה שנדרש כדי לבצע עליהם את כל הרישיונות וההגדרים, החל מרישיון פרטי- הגדר מכשירים- מסחרי - והדרכה. ניתן להצטרף ללא רישיון כלל וללמוד הכל מאפס. 3. כבר עכשיו אנחנו במגעים להוסיף עתידית שיתוף פעולה בהפעלת מטוס דו מנועי לטובת חברי המועדון, שגם הוא יופעל כמובן בעלויות תפעול בלבד ללא כוונות רווח. 4. מדובר בחיסכון עצום (עשרות אלפי שקלים) לכל אלו המעוניינים להתקדם במהירות בעולם התעופה, וגם לכאלו המעוניינים להינות מזמינות של מטוס פרטי. 5. שני המטוסים מצויידים בביטוח מקיף מלא, ה-172 מבוטחת לטיסות לחו״ל, כך שניתן להגיע איתו בקלות ללרנקה/פאפוס ולכל יעד באירופה. 6. עלות מניית הכניסה חוזרת למשקיע במלואה ביום בו הוא מוכר את מנייתו לשותף חדש שנכנס. ללא פחת או דברים אחרים שאולי מוכרים לכם ממועדונים אחרים. 7. הססנה 172 מצויידת במכשירים לטיסת IFR באופן מלא. 8. המועדון פעיל מספר שנים וצבר מאות שעות טיסה עם שותפים שונים. 9. לפרטים נוספים והצטרפות ניתן לפנות אליי במייל [email protected] או לנפתלי שגב [email protected] או במסר אישי או בתגובות כאן עם מספר פלאפון. *אנא חסכו ממני את התגובות העוקצניות שלעיתים צצות כאן, מפי חלק מחברי הפורום. תגובות מתריסות אלו לא יקבלו מענה.

Donisyu s

New member
מתנצל על סימני הפיסוק והעריכה-נכתב ממכשיר נייד

קח טיפ או שניים. ובאמת שללא כוונה להציק

סעיף 6 יגרום לכך שאף אחד לא יצטרף למועדון שלך. בעיקר בגלל שזאת משימה בלתי אפשרית למכור מניית מטוס ולאנשים אין זין להתחיל להתעסק עם למכור. אתה תוקע אותם עם מניה ששווה כמו מניית קלאב הוטל. אז אל נא תזלזל בפחת השנתי. פחת זה הוא אופציית היציאה ללא תנאים והוא עדיף בהרבה מאשר להיתקע עם מניה.
דבר שני, אני מבקש להבין איפה היתרון במועדון כזה אם כבר יש מועדון כזה שעובד שנים בהרצליה עם מטוס דאימונד שהוא פי כמה יותר טוב מססנה ובערך פי 100 יותר כיף. מה תציעו? 200 ש"ח פחות?
אני לא עוקץ. ההיפך. אני מציג בפניך שאלות שישאלו אותך. תתכונן לתת תשובות.
ודבר אחרון, אני סקפטי לגבי הדו מנועי אך הלוואי ואתבדה.

בהצלחה.

Naftali Segev

New member
אלעד יקירי. לא ניתן לפרט את כל התנאים על רגל אחת

גם אצלנו יש אופצית יציאה ללא מציאת קונה למניה ע"י קבלת 80% מערך המניה במזומן
לעניין דגם המטוס והעלות לשעת טיסה אז על ה152 אנו משלמים לשעת טיסה חצי ממה שעולה שעת טיסה על הדיאמונד ולמי שרוצה לצבור שעות זה מאוד משמעותי גם אם המטוס פחות סקסי

נפתלי אני אוהב אותך

ומתערב איתך שאין מצב שאתה לוקח חצי מעלות שעת טיסה על הדיאמונד.

ושוב, וויד אול דו ריספקט

נא לא להשוות ססנה 152 לדיאמונד DA40.
אבל אני לא פה לקלקל את החגיגה. באמת שיהיה בהצלחה. אני מפרגן.

הלו הלו

אני מוכן לקחת אותך לסיבוב רק על הדיאמונד. על היהלום אני לוקח לסיבוב רק בחורות... ;)

קבל עצה מבעל נסיון בניהול רב שנים של מועדון הטייס "שחק"

נושא החזרת או פדיון כספי המניה במקרה של פרישה הוא בעייתי ביותר. ראשית, קשה מאד למצוא קונה למניה, ואם מצאת, לקבל את מלוא הסכום שהשקעת, הרי המטוס התיישן ואיבד מערכו. שנית, אם הכוונה שהעמותה תחזיר את כספי המניה (בניכוי פחת כמובן, אין ברירה אחרת) צריך לשמור את כספי כל המניות בקרן מיוחדת, דבר שהוא בלתי אפשרי, מנסיון... תמיד יש שימוש לכספים אלה להוצאות שאינן הוצאות תפעול רגילות המגולמות במחיר שעת טיסה.
אנחנו במועדון "שחק" (מועדון הטייס הראשון בארץ, הוקם בשנת 1964) פתרנו את הבעיה ע"י כך שכל מצטרף חתם על תקנון שאחד מסעיפיו היה שדמי המניה מוחזרים לפורש רק אם יש כסף בקופה, מה שאף פעם לא היה. כך הגנו חברי העמותה על עצמם, בעיקר מפני פרישה של מספר חברים ביחד. הרי אחרת היינו צריכים למכור את המטוס...
נוצר מצב שבמשך השנים חברים עזבו ולא קבלו את דמי המניה, שמתוכה קוזזו מידי פעם סכומים שנגבו מהחברים הפעילים עבור רכישת מנוע, למשל.
העמותה פורקה בשנת 2004, לאחר 40 שנה וארבעה מטוסים שהוחלפו מהם שניים חדשים לגמרי. הסיבה הייתה מעוט חברים מחד, ומחיר שעת טיסה שהשתווה למחיר השכרה ואז נעלם היתרון של השותפות.

Donisyu s

New member
מספר אנשים שעזבו בעבר

קיבלו את מנייתם חזרה, כאשר נכנס שותף במקומם.
לא רואה כיצד זה ישתנה בעתיד.

למעלה