מועדון חברים ?!!?

נואח

New member
מועדון חברים ?!!?

לצערי רבות מההודעות בנוסח "מי שהיה באוטובוס 8" או "לחברה שהיו איתי בביתן..." הופכות את המסע לפולין למועדון חברים - מעין תנועת נוער. זה לדעתי חמור ביותר. המסע נועד לחזק את עמידתנו במדינה מוקפת אויבים ולהילחם בתופעות סרבנות למיניהן, לחזק את המשמעת הציבורית והאמונה בצדקתנו. זה לא מסע הכרויות. עוד מעט נשמע סיפורים איך זוגות התחתנו לאחר שהכירו בפולין...

דווקא שם היכרתי את...

טוב מה בוא נגזים... פורום חדש אז מכירים אחד את השני לא חסר, ולא יהיו חסרים שישורים קצת יותר תוכניים על "מדינתנו מוקפת האויבות הנלחמת בתופעות סרבנות למיניהן"

נואח

New member
אני לא מוצא.

חוץ מנוסטלגיה - שום התייחסות לענייני זהות ולאומיות.

העצלנית

New member
אולי תפסיק אתה יוצא לא הכי חכם

מכל ההודעות האלה. ואם לדעתך זאת המשמעות של המסע אז בסדר לדעתי המשמעות היא גם לקבל את השונה והאחר (גם את הערבים). מה הוא הפך אותך לאלים יותר? עכשיו אתה מאמין בכוח? אלימות וכוח זה הפתרון? ובקשר להבט החברתי יש כזה זה משהו שעוברים ביחד והוא מגבש מאוד. כשאתה חווה משהו כזה עם החברים שלך אי אפשר להתעלם מזה שהם החברים שלך.

נואח

New member
לא נוח לך כנראה

האם העובדה שהיהודים קיבלו את השונה בפולין עזרה להם ? האם הגרמנים נוצחו בפרחים ? האם ראוי לנצל את ההשמדה לגיבוש חברתי בסוף תיכון ?

SMG

New member
נו באמת...

עוברים שם הרבה דברים כולל גיבוש! אף אחד לא "מנצל" את המסע לשם כך!! זה פשוט קורה.. וסליחה, אבל מה לעזאזל זה קשור שהנאצים הם חיות ולא אנושיים לאיך שהיהודים קיבלו את השונה... אנחנו נמצאים בתקופה שאסור לנו לשכוח מה עשו לעם שלנו ולא לתת לה לקרות שוב.. לא לנו ולא לשום עם...! היום יש לנו מדינה משלנו שבה יש חוקים שווים לכלם ומקבלים את השונה.. רק חבל שלא כולם..

נואח

New member
כולם מקבלים את כולם ?

על איזו מדינה אתה מדבר ? "קבלת השונה" זו ססמא יפה. אבל כשאתה עומד מול התנורים, עולות מחשבות אחרות. כמו - חייבים להיות חזקים, חייבים נאמנות למדינה, חייבים לשרת בצה"ל.

thunderstorm

New member
נכון, אבל לא רק.

עולות גם מחשבות אחרות. אתה לא יכול לפסול מחשבות של אנשים רק כי הן לא עולות בקנה מידה אחד עם המחשבות שלך. אתה לקחת את המחשבות לכיוון אחד, אני לקחתי אותן לכיוון אחר. אסור?

נואח

New member
אז אולי תפרט

ויהיה פה סוף סוף דיון ענייני. מה היו המחשבות שלך ?

thunderstorm

New member
א - אני בחורה.

ב - אני אשמח לשתף אותך, אבל יותר מאוחר, כי עוד מעט אני צריכה ללכת. הנקודה שלי הייתה שלא משנה על מה אתה חושב - הכל לגיטימי, אין נכון ולא נכון במסע הזה.

twigy

New member
תפסיק להיות דיפלומט

אתה לוקח מילה שולית והופכת אותה לאייקון כאילו היא גולת הכותרת במשפט. מה זה "לנצל את ההשמדה לגיבוש חברתי" ? אתה גורם לזה להשמע כאילו אנשים נוסעים לטיול הזה בשביל גיבוש חברתי.. הרי ברור לך שאנשים שרוצים גיבוש חברתי ילכו לאיזה טיול מאורגן עם חברה מכל הארץ ולא לאיזה טיול קודר (ובכוונה אני מקצין). אז בראש ובראשנה באים כדי להתחבר למשמעות של הטיול ולא לגיבוש, אבל בד בבד אתה לא יכול לצפות מהאנשים להיות בובת קרח קרה שכל היום רק חושבת על מר גורל עמי, קשרים חברתיים זה אנושי וחבל לי שאתה לא מבין את זה. יש דברים שאפילו לא צריך להסביר - זה או שאתה מבין את זה או שלא. קשריים חברתייים, תכף נתנצל בפניך שהכרנו אנשים.

SMG

New member
הפורום הזה נוסד על המסע לפולין

וכל מה שהוא כולל... אנחנו משתפים בחוויות שעברנו גם העצובות והקשות וגם השמחות והכפיות... ותתפלא אבל המסע הזה הוא בחלקו כן מסע של הכרויות.. כאשר אנשים עוברים יחד כאלו חוויות הם מתקרבים,תומכים.. אי אפשר להמנע מכך מה לעשות.. המסע הזה הוא אנדבידואלי לכל אחד וכך גם ההשקפה שלנו כשאנחנו עוברים אותו... יש אנשים שכן יעברו את זה ויגידו שהם עכשיו מרגישים חובה לתרום מעצמם בישביל המדינה, אבל זה לא המטרה במסע הזה.. הפורום הזה נועד בישביל לדבר על המסע.. וזה מה שאנחנו עושים!

נואח

New member
על מה אתם מדברים ??

האם ירד שלג, איזה אוכל היה, איזה רגע ריגש. מה זה, תכנית של דודו טופז ? אף אחד לא עוצר לחשוב על המשמעות של המסע, מה שבאמת היה שם, ועל הרלוונטיות של המסע לחיזוק המדינה והציונות. אז אפשר לדבר על המסע, אבל זה חורה שעל רקע זוועות כאלה אנשים מדברים על הכרויות. נכון, יהיו שיגידו שהנצחון הוא בכך שאנחנו יכולים למרות השואה לדבר על הכרויות, אבל בשביל זה לא צריך לנסוע לאושוויץ. מליונים נשרפו באושוויץ, נשים ילדים, זקנים, צעירים. ביקור באתר המוות אינו יכול להתקשר להכרויות, או איזו ריאליטי כזו של קופסאות שימורים.

SMG

New member
אף אחד לא אמר את זה!!!

ברור שכיבדנו את המקומות.. והיה קשה לראות את כל המקומות, אבל באיזשהי צורה זה קירב! אנשים תמכו כשהיה קשה... ואז ברגעים הלא עצובים הכרנו.. אתה פשוט לא עושה הפרדה נכונה...

נואח

New member
ההפרדה הנכונה

אם רוב הדיון היה על המשמעויות של השואה לעם היהודי, לצה"ל וללאומיות, ומזכירים מידי פעם הכרות כשלהי או "חוויה" אחרת, מילא. אבל אנשים פה מתעקשים לדבר על המשני. אם הייתי מוחק את המילה "פולין" - אנשים היו חושבים שמדובר בטיול סוף שנה בגולן או משהו כזה.

למעלה