מועדון חברים ?!!?

twigy

New member
הוא פשוט נדבק במשהו

שקל לו למחות נגדו והוא פשוט לא רוצה להבין שזה לא ככה.

thunderstorm

New member
קודם כל, הפורום הזה הוא חדש..

וככה גם האנשים. אנשים רק מתחילים להיכנס לפה, וכמו כל דבר בהתחלה - יש שרשורי היכרויות ודברים בסגנון, ושאלות פשוטות יחסית. תן לזה זמן, אני בטוחה שהנושא של המשמעות למדינה והציונות עוד יעלה. האמת שזה מוזר, שדווקא אחד שיצא למסע, אומר שזה "אסור" לדבר על דברים שכאלה, שהרי כל אחד שעבר את המסע יודע כמה שחשוב לשמור על איזון בין הנושאים ה"רציניים" לבין הנושאים ה"קלילים" וה"חברתיים".

נואח

New member
זה המלווים אומרים

אבל לא יצאנו למען המלווים, אלא למען הלאום והזכרונות. אני לא מאמין ב"איזון בין הקליל לרציני". במסע לפולין אין "קליל".

thunderstorm

New member
זכותי לא להסכים לדעתך.

זכותו של כל אדם לחשוב על מה שהוא רוצה שהוא עומד שם. ואם אצלך זה מעורר רגשות לאומיים, ואם אצל מישהו אחר זה מעלה תהיות לגבי טבע האדם בכלל - גם זה וגם זה לגיטימיים. חבל לי שאתה לא מאמין באיזון שכזה, נראה לי מאוד קשה לחיות ככה.

נואח

New member
מה לגבי טבע האדם בכלל ?

אתה מדבר באופן כללי. גם אני למדתי על טבע האדם - על יצר האלימות ועל זה שאם לא תהיה חזק יותר משכנך - תהיה הקורבן שלו. ומכאן הדרך לציונות קצרה.

thunderstorm

New member
אפשר לקחת את זה לעוד כיוונים,

לאו דווקא לציונות. זה בסדר גמור שלקחת את זה ככה - אין לי בעיה עם הדעה שלך או משהו כזה, אני פשוט מתנגדת לזה שאתה מתנגד לכל מחשבה/דעה/רגש אחרים שעולים אצל אנשים. מה אני למדתי על טבע האדם? הרבה דברים. נכון, יצר האלימות חזק, נכון, יש רע בכל אחד מאיתנו, ובתנאים מסויימים - זה פורץ. אבל מצד שני, יש גם טוב בכל אחד מאיתנו. אחרת איך תסביר את כל אותם חסידי אומות העולם שעזרו ליהודים? איך תסביר את המחוות הקטנות שעשו אנשים אחד לשני? נכון, המסע הזה גרם לי להתחבר הרבה יותר למדינה, לדגל, לעם. מצד שני, הוא גם גרם לי לחשוב באופן אוניברסלי על דברים אחרים, שלאו דווקא קשורים לציונות או לעם היהודי. וגם - גרם לי לחשוב באופן פרטי, על דברים שקשורים לעצמי ולאנשים הקרובים אליי. ואין פסול בזה.

נואח

New member
זה מעניין אבל...

קצת חסר. למה את לא מסבירה לאיזה דברים נוספים הגעת ? כמובן שלא במישור האישי, אבל ציינת דברים אוניברסאלים ולא פירטת. לי נעשה ברור שמדינת ישראל צודקת במעשיה ושצה"ל הוא התשובה האמיתית לזוועות שנעשו. הבנתי שהביקורת נגד המדינה נובעת מאנטישמיות ולכן איננה רלוונטית. הבנתי שהעדר הזכויות השוות לערבים הוא הכרח שנובע מהשואה, על מנת שתהיה "מדינה יהודית".

thunderstorm

New member
הדעה שלך לגיטימית,

אמרתי לך - אין לי בעיה עם הדעה שלך, מפריע לי פשוט שאתה שולל כל דבר אחר. לגבי הסוגיה הערבית-יהודית במדינה - אני לא רוצה להיכנס לזה, כאמור, זה לא פורום פוליטיקה. לדעתי, הלקחים שאפשר להפיק מהשואה הם יותר מאשר מדינה יהודית. השואה יכולה לחזור, ולא רק לעם היהודי. אני לא שוללת את דעתך, אני פשוט חושבת שיש יותר מזה. ואני יודעת שלא פירטתי - זה כי קשה לי להפוך את המחשבות למילים כתובות. אבל אני אשתדל, אני בטוחה שזה עוד יעלה בפורום.

מיכלוש7

New member
מה קשור הכרויות???

אנחנו משתפים פה אחד את השני בחוויות מהמסע!!! יש פה נשואי דיון מגוונים!! וכן, מעניין אותי לדעת גם איזה אוכל שם היה או איזה קטע ריגש אנשים אחרים! אתה לא רוצה-לא צריך.

twigy

New member
בהחלט יש הכרויות

היו אצלינו כאלה שוות במשלחת שאיך אפשר לא..להתארח..אצליהם בחדר. ואל תתחילו להתפלצן לי עכשיו, יש גם דברים כאלה בטיול לפולין וזה סבבה.

Pukipsey007

New member
היי, אני באמת אתחתן איתו../images/Emo70.gif

סתם.. למרות שהוא היה חמוד
נו, למה ציפית? מועדון בכי ודיכאון? פולין זה לא רק מה שאתה חושב. אני שמחה שמצאת ערכים שמתאימים לך במסע הזה. אני מצאתי את שלי, ולך אין שום זכות לבקר את מה הדעות שלי בקשר למסע ומה שהוא היה אמור לתת לי\נתן לי. אני דווקא כן הכרתי שמה כמה אנשים מאוד נחמדים. אני דווקא לא מסכימה עם העמדות שלך, אבל מכבדת אותן. בכל מקרה, זה לא פורום פוליטיקה.

נואח

New member
אז אין דיון במסרים ?

אין לי כל קשר לפוליטיקה (ליכוד עבודה וכו') יש לי כבוד לזכרון, וקשה מאוד לראות שכל ההתיחסות היא לריגושים, דכאונות, וחוויות אחרות. זה אמור להיות מסע בעל ערך זהותי לאומי.

Pukipsey007

New member
אוקיי, אז..

יש לך בבירור קשר לפוליטיקה, כל מילה שניה שלך היא על פוליטיקה (גם אם אתה לא מזכיר שמות של מפלגות..) לדעתי, הנושאים שהועלו פה עד עכשיו היו מצויינים וחשובים בדיוק כמו הערכים שצריך לקחת מהמסע. תראה.. כמו שאמרו פה, זה פורום חדש, יש צורך בשרשורי היכרות וכדומה. כרגע, ההתייחסות היא באמת כמו שאמרת לריגושים, דיכאונות, זכרונות טובים ורעים.. טוב, באמת יש למסע איזשהו ערך זהותי לאומי. אני מודה, לא רק אתה ראית את הערך הזה, כולנו ראינו אותו. ההבדל הוא שאצלך זה מה שהיה הכי משמעותי ואצלינו פחות. תכבד את זה, לא חוכמה לבוא ולהעביר ביקורת על כולנו. יש לי המון כבוד לזיכרון, אתה לא מכיר אותי. ניסית להכיר אותי
בדקת כמה כבוד יש לי לזיכרון של התקופה הנוראית הזו
כי יש, והרבה. בכל מקרה, אשמח מאוד אם תשתף אותנו בחוויות שלך מהמסע.. משום מה אתה לא מדבר על הצד הרגשי במסע שלך.. איך הרגשת? מה חשבת כשהיית בתוך תא הגאז וראית את הירוק על התיקרה? כשראית ערימות שיער? כשהיית ליד הר האפר במיידאנק? בכית? כעסת? ספר לנו.

twigy

New member
זה לא חמור ולא נעליים

זה לגיטימי. ויותר מזה, הייתי אומר שזה לא אנושי לא ליצור את הקשרים האלו עם האנשים במסע לפולין.

nofar 250

New member
איך אתה יכול להגיד שאין קליל

במסע? ומה עשית במלון כשחזרתם..? ישבת בדיכאון ובכית על מר גורלך וגורל העם? ואל תראה אותי כאכזרית..השואה היא חלק ענקי בחיים שלי אין דבר אני יותר מכבדת מהזיכרון פשוט לדעתי אי אפשר להגיד שבמשך כל ה10 ימים אתה לא צוחק..לא חווה חוויה חיובית..ואם כן כנראה שפשוט לא נסעת עם האנשים הנכונים. ושמע בקשר למסרים מהמסע..אני מסכימה איתך..שכשאתה שר את התקווה על אדמת אושוויץ זה עושה לך משו..אפילו לי שאני הכי אנטי ציוניות ולא כ"כ מתה על הארץ שלנו ועל איך שהיא מתנהלת באופן כללי זה עשה משהו וזה שינה לי קצת את הדעה..התחלתי לחבב אותה. אבל מכאן ל"אני רואה את התנורים ומרגיש שחייבים לשרת בצה"ל" הדרך ארוכה. אם ניכנס לטיפה פוליטיקה למרות שזה לא הפורום המתאים.. אף ערבי לא אשם בשואה שעשו לנו..ואף ערבי לא אשם שאחרי השואה חיפשנו מקום להתיישב בו קולקטיבית, אזס לבוא ולעשות להם את אותה גברת בשינוי אדרת זאת לא חכמה גדולה..אבל אנחנו הישראלים לא חכמים גדולים יודעים רק בכוח וחבל..

למעלה