מוס קפוא

ש ר ו ן2

New member
מוס קפוא../images/Emo212.gif

שלום לפורום המקסים
אני מעוניינת להכין מוס קפוא בשני צבעים - שוקולד מריר ושוקולד לבן ויש לי 2 שמנת מתוקה שקניתי לצורך העניין. חיפשתי בפורום ומצאתי מתכונים שונים. רציתי לשאול מה ההבדל באופן ההכנה - של טרין השוקולד הזה שבו מרתיחים חלק מהשמנת המתוקה והשיטה השניה - להמיס את השוקולד ובקערה נפרדת מקציפים את כל השמנת המתוקה ואז מערבבים . מה מומלץ?
ושבת שלום!

ayeletba

New member
אין לי מושג - אבל ממליצה על הטרין

מנסיוני וגם מנסיונם של אחרים ניסו ואהבו.

דנייאלה

New member
גם אני לא יודעת להגיד

ולא בגלל שהכנתי בצורה זו או אחרת אני מניחה שזה הרגל של עבודה, להכין באופן מסויים, לכן-
- תכיני איך שנראה לך מתאים לך.....

טראפל

New member
יש שיטה נהדרת להכין מוס ואפילו

ללא ביצים להרתיח את השמנת(כשהשמנת רותחת להוסיף תמציות לטעם של המוס - כמו למשל תמצית וניל ) ולהמיס בה 200 גרם שוקולד מריר, לצנן ולקרר כשעה ואז להקציף המהירות בינונית תוך הוספה של שמנת מתוקה שניה מסדרים בתבנית שרוצים את העוגה ומקפיאים אחרי שקפוא להכין את המוס השני באותו התהליך, לא לשכוח בדפנות התבנית לשים שקף כששני המוסים קפואים זה הזמן לקלף את השקף ולהעביר למקרר שמה לך תמונה של מוס שהכנתי לדוגמה אבל הוא אם צבע אחד בלבד ובמוס זה הוספתי תמצית מנטה שעשה למוס פלאים בהצלחה

טראפל

New member
ושכחתי להוסיף

אפשר להכין את אותו המוס עם שוקולד חלב ולבן על אותו עיקרון בדיוק

pirge

New member
טראפל, איזה מקסים. בוודאי גם../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

ש ר ו ן2

New member
תודה לכן../images/Emo13.gif

הבנתי את הרעיון ואני שומרת לי את שלושת המתכונים, כולם נראים לי מנצחים

ש ר ו ן2

New member
../images/Emo41.gifשאלה לגבי המסת שוקולד לבן

המסתי במיקרוגל בשלב הראשון לא הכל נמס, אז הכנסתי שוב לחימום בשלב השני התקשה מעט ושוב חיממתי ועכשיו נשרף... הכיצד? זה לא קרה לי עם השוקולד המריר

טראפל

New member
אם את צריכה להמיס ולהוסיף לשמנת

עדיף שתרתיחי את השמנת ותמיסי אותו ישירות בה וכשאת ממיסה שוקולד במקרו לשים כמה שניות ולערבב ושוב לשים כמה שניות ולערבב וככה יש לך שליטה על ההמסה והשוקולד לא ישרף בהצלחה

חנהפ

Active member
שוקולד לבן עדיף בכלל להמיס על אדים

ואם בכל זאת במיקרו אז לזמנים קצרים,וגם אם נראה שיש חלקים שלא נמסו, כדאי לערבב, בחום שנוצר יתמוסס הכל. לא לשכוח ששוקולד לבן הוא לא ממש שוקולד

למעלה