מוס טונה

מוס טונה

ראיתי שיש לא מעט במאמרים, אבל אין לי ניסיון עם הכנה של מוס זה ואשמח לקבל מתכון קל להכנה והסבר מפורט לעבודה עם הג'לטין (הבנתי שקצת מסובך לעבוד איתו). המון תודה.

pirge

New member
מוס טונה והסבר ג'לטין

מוס טונה (נועה וגיא) מוס טונה מעולה (תבנית אינגליש קייק) המצרכים: § 360 גר' טונה מסוננת (שתי קופסאות שימורים) § 1 בצל יבש קצוץ § 3-4 כפות מיונז § 1 מיכל שמנת מתוקה / חמוצה (אני עשיתי עם מתוקה) § מיץ מחצי לימון (או 4-5 כפות מיץ לימון משומר) § מלח, פלפל § 1-2 כפות קטשופ או רסק עגבניות (אופציונאלי, רק בשביל הצבע) § 14 גר' ג'לטין (1 שקית) ממומס ב-1/4 כוס מים רותחים. אופן ההכנה: § מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר, חוץ מהג'לטין, ומבלנדרים היטב עד לקבלת מחית אחידה (בלי חתיכות) בערך 5 דקות. § מוסיפים את הג'לטין המומס, מבלנדרים שוב, עוד 2 דקות בערך. § שופכים את המחית לתבנית אינגליש קייק ומצננים 12 שעות לפחות. הכנת הג'לטין: מכניסים את הג'לטין ואת המים לסיר קטן. מדליקים להבה בינונית. בוחשים מהרגע הראשון ועד להמסת הג'לטין לגמרי בתוך נוזלים. לסגור להבה ולהמשיך לבחוש עוד כדקה.(כל הזמן בוחשים)מצננים כ-5 דקות. אני תמיד תמיד מסננת את הג'לטין לתוך המרכיבים,אולי בכל זאת נשאר איזה שהוא גושון קטן. בבקשה.

תודה רבה

בסופר היו שני סוגי ג'לטין, אחד מדגים ואחד מבקר שחיטה, לקחתי את זה של הדגים זה טוב? ואגב, רציתי לדעת לכמה זמן נשמר המוס הנ"ל? קראתי איפשהו (אולי במאמרים) שטוב לפתוח אותו ממש לפני ההגשה האם גם נכון? וכאשר שמים אותו בתבנית עדיף לצפות את התבנית בניילון נצמד? תודה

pirge

New member
כדאי להכין את המוס

בתבנית מצופה ניילונית. ואז אפשר לשלוף ולהפוך אותו לפני ההגשה בקלי קלות. כן. נכון. להפוך ולהגיש לפני ההגשה. אם לא ייגמר,תשאירי לעוד כיומיים שלושה במקרר. הג'לטין שקנית
בבקשה.

שוב..

לא ניסחתי היטב את השאלה. הכמות צריכה להיות מספיקה ל7-8 אנשים האם לדעתך 2 קופסאות מספיקות או שכדאי להוסיף? תודה.

למעלה