מוסיקה מרגיעה כלבים?!?

לאקי28

New member
מוסיקה מרגיעה כלבים?!?

לפני כמה זמן יעצו לי בזמן סערה להפעיל מוסיקה בבית על מנת להרגיע את הכלב.
הכלב שלי בן 4(אצלנו מגורות) ואף פעם לא ראיתי אותו נכנס לכזאתי פאניקה! בזמן שהתחילה הסערה הכלב היה עדיין לבד בבית בתוך התיחום שלו,ברגע שנכנסתי הבייתה הבנתי שהמצב מאוד רע,הוא יילל ובכה וניסה לצאת בכל דרך מהאזור המתוחם והתנשף הרבה,לבסוף כשהוא יצא מהתיחום הוא נכנס ביללה לפינה שקטה מתחת לשולחן ולא רצה לצאת,אז באמת הפעלתי מוסיקה רגועה ולאט לאט הוא נרגע ,יצא מתחת לשולחן ואפילו כישכש בזנב.
אז הפעם זה באמת עזר לנו אבל להמשך החורף,יש למישהוא רעיונות איך להרגיע כלבים בזמן הפסקת חשמל?והאם אפשר ואיך אפשר להוציא כלב בשלג???
תודה רבה

שירן ל11

New member
תלוי ברמת החרדה

הייתי מנסה לשים מוזיקה בבית כשהוא לבד, אולי הצלילים נעימים לו.
הכלב הקודם שלי (כמו כלבים רבים אחרים) היה נכנס לחרדות נוראיות מרעמים וזיקוקים ושאר רעשים חזקים, נבח ורעד והתחבא, ראו שהוא סובל. הוטרינר הציע לתת לו מינון נמוך של תרופת הרגעה בזמן ההתקפים האלו, אבל אני מאמינה שגם טיפול התנהגותי יכול מאד להרגיע את הכלב וכדאי להיוועץ גם בוטרינר וגם במאלף. אם זה חוזר על עצמו, אולי כדאי לצלם את הכלב בוידאו כמה שניות כדי שתוכל להראות לאנשי מקצוע.
בנוגע לשלג- איזה כלב יש לך? רוב הכלבים יהנו לקפוץ בשלג ולא יזדקקו ללבוש מחמם, אלא אם הם קשישים או קטנים ולא פרוותיים.

לאקי28

New member
תודה

אני פשוט אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה כי זה פעם ראשונה שהוא הראה התנהגות כזאת(בדרך כלל הוא ממש לא פחדן) אז זה מה שעשיתי. הרוב אומרים להתעלם מההתנהגות הזאת אבל הוא ממש במצב חרדה,אז כדאי להתעלם?
הכלב שלי הוא פודל מעורב אבל הוא יחסית נמוך ובשנים שהוא אצלנו לא ירד שלג אז זה אפשרי להוציא אותו כי יכול להיות שהשלג יצתבר ואז יהיה לו יותר קשה ללכת יש לו פרווה עבה אבל עדיין יכול להיות לו קר

שירן ל11

New member
הכלב שלי שסבל מרעמים גם היה פודל מעורב

לדעתי אם הכלב סובל, לא צריך להתעלם. הם שומעים את הרעמים חזק יותר בגלל השמיעה המחודדת שלהם וזה מכניס חלק מהכלבים למצוקה של ממש, ואם אפשר להקל עליהם- למה לא. נכון שלא צריך לחזק את החרדה, אבל אפשר להסיח אותו ואולי גם להעזר בטיפול תרופתי אם המצב קשה והכלב מתקשה להרגע. כאמור, תתייעץ עם הוטרינר ותתאר לו בדיוק את ההתנהגות של הכלב כדי להחליט על נוהל התנהגותי או אפילו סיוע תרופתי.
ולא, לא קר לפודלים בריאים בארץ :) הוא יהנה לשחק בשלג. אם יהיה לו קר- אתה תראה את זה, ואם הוא ישתולל ויהנה בשלג- גם תראה את זה. מה שכן, כדאי לנגב להם טוב את הרגליים שהם נכנסים הביתה כדי שלא ישארו רטובים לאורך זמן.

לאקי28

New member
כן אז באמת הוטרינר אמר

לבודד כמה שאפשר את הרעש(לסגור חלונות,דלתות) אבל אני רואה לפניו את הברק וני יודעת מה הולך לקרות תוך כמה שניות אז אני מנסה לקרוא לו להציג לו אוכל או צעצוע אז באמת לפעמים הוא מתלהב ומסתכל עליי ולא מתרכז ברעש אבל אם לא מספיקים הוא מתקפל לתוך עצמו בפחד,אגב אמרו שאפשר לשים לו כדורי צמר גפן באוזניים (כמו ששמים להם כשמקלחים אותם)לא ניסיתי בנתיים.מה לעשות רוב השנה הכלב לא תמיד בתוך הבית איתנו 24/7(הוא פשוט יותר אוהב את החצר:) אז כשהוא כן בבית מגלים כמה התנהגויות מוזרות אבל הוא מסתגל ומתחנך יפה בקשר לניגוב רגליים יש את הפקודה 'נגב' וה צריכים להתנער על שטיח או מגבת ולעשות כמו תנועות של ניגוב רגליים אז משם אני לא צופה בעיות והעיקר שיהיה קרררר

למעלה