מוסיפה אות למשפט

מוסיפה אות למשפט

משהו חדש אצלינו - הקטנה בת 3 וחצי, מדברת מדהים מגיל שנתיים, שפה עשירה וחכמה. פתאום ב-3 ימים האחרונים, התחילה לחזור על האות האחרונה שבסוף משפט היא עושה את זה בחלק מהזמן, לא בכל משפט. למשל - "בואי תראי את הסוס"... ואחרי שניה - ס "אמא, זה מתוק"... ואחרי שניה - ק "אני נכנסת להתקלח"...ואחרי שניה - ח מה הקטע? מישהו מכיר את זה? להתייחס? לא להתייחס?

מרס24

New member
נשמע לי מוכר

גם הבת שלי מחשקת עם המילים. חוזרת על האות האחרונה, מחלקת את המילה להברות, אומרת מילים בצורה לא נכונה בכוונה... תלוי מה אופנתי בגן...

ayala26

New member
משחקי מילים

הבן שלי משבש בכוונה תחילה מילים שהוא כבר יודע וצוחק לעצמו. וגם לפעמים הוא מחסיר את ההברה האחרונה - וזה גם בכוונה "טו" במקום טוב ו"רכה" במקום רכבת וכדו'. זה משחק. אני מתייחסת, אני צוחקת איתו
וכשנגמר המשחק ממשיכים לדבר רגיל.

d i v e l

New member
שי שלי עושה משהו דומה

יש לה קטע שלפעמים היא מוסיפה את האות ק' בסוף מילה. אז אמא זה "אימאק" ויש "אבאק" וככה זה יכול להימשך דקות ארוכות שבהן היא מתגלגלת מצחוק

דידולי

New member
אם הבנתי נכון

אז גם לביתי היתה תקופה כזו אומנם בגיל יותר צעיר אבל היא היתה מדברת מגיל מאוד צעיר ובגיל שנתים כבר דיברה בשפה מבוססת יפה ושוטפת ולאחר מכן היתה אומרת את האות האחרונה במשפט כמה פעמים לדוגמא" לק (קקק) טבעת (תתתת) וכאלה זה היה נשמע בשקט מאוד הסיומות אותן גררה אבל מי שהיה מקשיב לה היטב היה שם לזה לב כאילו נגמרה המילה אבל מישהו שכח לעצור אותה. וזה כמובן עבר די מהר והבנתי שאנחנו מדברים זה נשמע לה כך לא הייתי מתייחסת לזה.

gallish

New member
לדעתי היא יודעת בדיוק מה היא עושה

לא נתקלתי בתופעה, אבל נדמה לי שאם הייתי נתקלת, הייתי מתייחסת בהומור. הייתי צוחקת על זה יחד איתה. אולי הייתי חוזרת על זה בעצמי ואומרת "אופס, התבלבלתי", ואולי סתם מחייכת
לא נראה לי שיש מה להתרגש...

incognita22

New member
היה לנו משהו דומה

לפני בערך חצי שנה, כשהיה בן שנה וחצי, התחיל להוסיף בסוף כל מילה (כמעט) את ההברה האחרונה (כדור-ור במקום כדור, דלת-את במקום דלת וכו'). זה נעלם בדיוק כמו שזה הגיע כעבור כמה שבועות ועכשיו יש לו שפה מאד עשירה ומגוונת. בזמנו התייעצתי עם דודה שלי שהיא רופאת ילדים והיא אמרה שזה תקין לחלוטין וזה מן שלב כזה שבו הם "משחקים" עם השפה.

יה-יה

New member
נשמע לי תקין ומשעשע

אני בטח הייתי צוחקת וגורמת לילד שלי להמשיך רק בשביל להצחיק אותי עוד. דווקא בזכות מה שאמרת ("...מדברת מדהים מגיל שנתיים, שפה עשירה וחכמה..."), לא הייתי דואגת. היא משחקת עם השפה והמילים ואלא אם תבוא קלינאית תקשורת ותגיד משהו אחר, לא הייתי דואגת. נשמע לי בסדר. ר. ולא דורש התייחסות מיוחדת. ת. יה-יה

תודה לכולכן

על התגובות!!! גם אני צוחקת איתה כי זה באמת מתוק רק חשבתי שאולי כדאי להתעלם כדי שזה יחלוף...פ...

למעלה