מוסטאצו'דוס

shmulik522

New member
מוסטאצו'דוס

חברים/חברות יקרים אני מחפש את המתכון למוסטאצו'דוס שאימי היית מכינה, קבלתי מתכון אך זה לא המתכון שאני מחפש, אני זוכר שאימי הייתה מבשלת את השקדים/בוטנים, בתוך סיר, ןלאחר מכן הייתה יוצרת צורות של שפמפונים(מוסטאצו'דוס) אם מישהו מכם יכול לעזור לי לקבל את המתכון הנ"ל, מודה לכם מראש ותודה לכל הדודות /והדודים מהפורום, אני חדש בפורום ואתם נהדרים,, שבת שלום

tsiporganeden

New member
מוסטאצ'ודוס זה עוגיות שקדים, מה

הבעיה במתכון שיש כאן? אולי אתה מתכוון שאת בצק השקדים מבשלים ואחר כך אופים? בסך הכל את השקדים מבשלים על האש מספר דקות כדי שאפשר יהיה לקלוף אותן בקלות, לא יותר מזה. תנסה להזכר מה עוד היא היתה עושה חוץ מלבשל את השקדים?

shmulik522

New member
מוסטאצו'דוס

ציפור גן עדן יקרה, מה שאני זוכר ממתכון הוא, שאת השקדים או הבוטנים היו טוחנים, ומבשלים בתוך טיפסין בתוספת סוכר וכנראה גם מים, את כל התערובת היינו מבשלים על פתילה לאט תוך כדיי ערבוב לאחר שכל העיסה הייתה קצת מתקשה, היינו יוצרים את הצורות ומניחים על מגש ומפזרים אבקת סוכר, זה מה שזכור לי . רק שאני לא יודע את הכמויות וזה היה מצרך מאד מבוקש אצל כל המשפחה, בתודה מראש >~@ שמוליק

Sarika

New member
שמוליקו זה נשמע יותר כמו מספן מבושל

אם המרכיבים הם- מים סוכר ושקדים טחונים, אזי זה יכול להיות מאספן=מרציפן. יש שני אופנים להכנה - האחד מה שנקרא לעצלניות ללא בישול והשני מושקע יותר מבושל. אם לזה כוונתך, ארשום לך את המתכון.

shmulik522

New member
מתכון למספן- מרציפן

kerida sarika אשמח מאד לקבל את המתכון המושקע יותר. בתודה מראש shabat shalom

Sarika

New member
בבקשה

מרציפן מבושל בסיר קטן מבשלים חצי קילו סוכר עם 2 כוסות מים עד שנוצרות בועות ומתחיל להסמיך, כאן מגיע מבחן ה"פונטה" ז"א טובלים כפית בסירופ ומטפטפים טיפה בכוס עם מים אם הטיפה התקשתה, סימן שזה הסמיכות הרצויה(אם לא ממשיכים לבשל), מסירים מהלהבה, מוסיפים כף מיץ לימון ובוחשים ומיד מוסיפים חצי קילו שקדים טבעיים קלופים מקליפתם הדקה וטחונים(לא דק מיד), בוחשים עוד כחמש דקות ומצנננים. יוצרים צורות שונות, אפשר לפזר אבקת סוכר. בתיאבון ושבת שלום

shmulik522

New member
תודה

kerida sarika. תודה מיקרב לב על התמיכה המהירה, כפי הנראה הכן זה המתכון שחיפשתי. תודה,תודה, והמשך שבת נפלאה ושנתקשר רק על דברים מתוקים. שמוליק

tsiporganeden

New member
שמוליק שתהיה בריא זה מרציפן

מספן ויש כאן בקישורים את המתכון.

אסטרלו

New member
פאשריקה, גם אני זוכרת שלא

אופים את המוסטאצ'ודוס, אלא מבשלים על הגז. כשמתקשה יוצרים את ה"שפמים". אשאל את אמא שלי איך עושים.

למעלה