מוסה חמוסה חולה!

aka4

New member
מוסה חמוסה חולה!

היי חבר'ה, אני צריכה עזרה. השיער של החמוסה שלי נושר והיא נראית במצב נורא. לפני הייעוץ של וטרניר תהיתי אם תוכלו להגיד לי ממה זה נגרם ומה אפשר לעשות בנידון? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי... חמוסה סומכת עליכם !

Twinsen2005

New member
aka4...

1. בת כמה היא. 2. האם היא מעוקרת? 3. האם היא מחוסנת? 4. כמה זמן יש לך אותה.

Twinsen2005

New member
בוא נראה...

חיסון נועד למנוע מחלות, החמוסה חולה, מין הראוי לשאול אם היא חוסנה... עיקור בא למנוע תסביכים בעת ייחום, החמוסה בתסביך, מין הראוי לשאול אם היא עוקרה... מממממ....

aka4

New member
אז ככה...

היא בת שלוש לא מעוקרת.. היא הגיעה אליי בגיל חצי שנה. היינו היום במקרה בחנות חיות והסבירו לנו שם שכנראה מדובר בחוסר ויטמנים. היא מקריחה בכל הגוף בעיקר בגב ובבטן. יכול להיות שזה בגלל האוכל שלה? (היא והחתול חולקים אותו אוכל ,לפעמים גם הכלבה, כשהיא מצליחה לגנוב..) באיזה סוג של מזון אתם משתמשים? תודה, ענת

Sweet Fantasy

New member
היא לא מעוקרת?!

היא עברה המלטות???? אני ממליצה בחום לעקר.. דבר ראשון דבר שני את מוזמנת לקרוא בשאלות נפוצות מה חמוס אוכל

WTR

New member
קודם כל - עיקור ודחוף!

דבר שני, ויטרינר!!! המצב של החמוסים מתדרדר ממש מהר אם אפשר - קחו אותה עכשיו לויטרינר שעובד בשעות חירום! אם לא, מחר ב8 בבוקר תהיו כבר במרפאה!!

Twinsen2005

New member
לא סתם שאלתי אם היא מעוקרת...

חמוסה לא מעוקרת חייבת להזדווג בעת הייחום לא משנה אם זה יביא להריון או לא. חבר שלי היה בעלים של חמוסה לא מעוקרת שבייחום התחילה להקריח ונראתה זוועה, הם לקחו אותה לאיזשהו מושב להזדווג עם חמוסים והחזירו אותה שם בהריון. הם לצערם מצאו את עצמם מעקרים אותה בזמן הריון כאשר ההריון עצמו הופסק. על מנת שלא תצטרכי להגיע למצב כזה, רצוי לראות וטרינר ודחוף על מנת לעקר אותה בהקדם האפשרי. חמוסות לא מעוקרת צפויית להגיע בסופו של דבר לאנמיה ולמות.

Twinsen2005

New member
לא מסכים...

בבית ספר של דודה שלי יש חמוסים והם מתרבים שם כל השנה... חמוס לא יודע איזה חודש עכשיו הוא "מגיב" לסביבה שלו ומכיוון והסביבה הארץ ישראלית הפכפכה מאוד, זה מטעה לפעמים, אחרי הכל זו היא לא סביבה שבה חמוסים אמורים להיות.. גם אצל החתולים שלי והתוכים שהיו לי זה קרה שהריונות והטלות באו בזמן לא הגיוני, לפעמים זה כתוצאה מהורמונים וכתגובה לאירועים שקורים מסביב, כמו למשל מפגש עם זכר...

Sweet Fantasy

New member
זה קורה לפעמים נכון אבל זה נדיר

ההמלטה היא פעם בשנה בעונה מסויימת וסטייה נדירה

למעלה