מוסד השימוע

מוסד השימוע

מוסד השימוע מיסד את מלאכת ה"מסחרה" במערכת המשפטית בישראל. על התנועה לאיכות השלטון לתת את הדעת למשמעויות הנובעות מהחלקות החוק הללו. לפחות לגבי מקרה אחד-יש לי ידיעה אישית. פרופ' אורצקי נהג גם לקחת 1500$ "תרומה" למחלקה מכל חולה שרצה להיות מנותח על ידו ב"איכילוב". ד"ר פז,האיש שהופיע אמש בערוץ 10,האיש שברבש רודף בבי"יח בגלל תרומתו להושבת יקירביץ המושחת בכלא,ידע על ההתרמות,ודיווח לגורמי החוק. חלק ניכר מהכסף שאורצקי ניהל,נעלם. כתב האישום נגד אורצקי סורס לעבירות טכניות בלבד בקשר עם עינין נוסף לאחר "השימוע". רצ"ב כותרת בנושא מ"הארץ".

לידיעתך מידע אישי!

כל הכספים שפרופ' אוריצקי קיבל עברו לקרנות מחקר. אגורה לא נכנסה לכיסו. האיש הינו מנתח בחסד, ורבים חייבים לו את חייהם. כל מי שהתנתח אצלו באופן פרטי ידע בדיוק למה ובמה מוא משקיע את כספו, והיתה לו הברירה לבחור במנתח אחר...דר' פז למשל. העובדה היא שבחרו באוריצקי. אחת הבעיות שלו היא שהוא הוצנח לאיכילוב מבחוץ לתפקיד ניהולי.

לידיעתך

פרוטה מהכסף שנגבה לא חזרה למחלקה לניתוחי חזה. אני מכיר היטב את ד"ר פז,ולגבי סגולותיו ואומץ ליבו עוד אפרסם מאמר בעיתון נפוץ. אורצקי היה בעל זכות חתימה יחידי בקרן ההיא,ונמצאו מסמכים שהעידו על משיכותיו-חלקם ליעדים "אחרים" בבי"ח בשיתוף עם ברבש וחלקם לא ברור עד עצם היום הזה. ברבש נחקר גם בעינין ההפניות מבתי חולים אחרים למחלקת ניתוחי חזה,שגם הן גלגלו הרבה כסף בצנרת. פרקליטת מחוז ת-א התכוונה במקור להגיש כתב אישום רק בנושא העלמות הכספים,אבל יחד עם טלפונים מברבש והשימוע הסבה את זה לסעיף טכני של ציוד מזרונים מחוממים בחדרי הניתוח,שאגב גורמים לכוויות. גם הודעתו באישום הזה הנה עבירה שיש עימה קלון-כך שעקרונית-הוא עם איכילוב גמר. אני אומר לך לא מסיפורים אלא מידיעה מאד אישית.

REHVOT

New member
זה לא מכשיר את השוד.

לא חשוב לאן הלך הכסף,עובדה היא שהחולים נסחטו ונגזלו.

החולים לא נסחטו!

הם בחרו להתנתח אצלו ועל כך הם שלמו. הם יכלו להיות מנותחים על ידי דר' פז למשל. מדוע הם בחרו דווקא באוריצקי? הסיבה הפשוטה היא כי הוא מנתח מעולה.

אני מקווה שהאיש הזה

ינמק בכלא. הסיפורים אודות מעלליו-הגיעו עוד מתקופת עבודתו בחיפה. הוא הגיע משם כדי לברוח מחקירה פלילית,ממש ניצל בזכות ברבש. באיכילוב הוא המשיך,בשיטה דומה ובחסות מנהל בי"ח.

enoshi

New member
למה צריך לשלם כל כך הרבה כסף?

ומי שאין לו יכולת לשלם? זו ממש שחיתות סחיטה ועושק.

REHVOT

New member
אם לא היו נדרשים לתשלום

היה להם סיכוי להנתח עי אותו רופא שמרבל משכורת מבית החולים. הרגע שנכנסה הרפואה השחורה,אין להם סיכוי להנתח עי הרופא המומחה ,אלא רק למי שמשלם. הבנת את זה שטקרית?

סוהי

New member
אותי מענין דבר אחד...

איך ניתן להכריח אדם לשלם כסף ולהגדיר את זה כ"תרומה",כשלאיש לא ידוע לאן הולכת תרומה זו ומי מפקח עליה....

למעלה