מוסד המשפחה

femme_fatal

New member
מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?

ברור שאנשים מבוגרים כבר הפנימו את הנורמות החברתיות שהושתלו להם בתודעה טיפין טיפין, במהלך כל חייהם. זו הסיבה היחידה שיש הבדל בין בנים לבנות. ומה זה השטויות האלה עם המח? אתה הלכת ומדדת מח של נקבה וזכר והשוות אותם? הלכת וניתחת וראית איזה חלקים בדיוק שונים אצל בנים ובנות? אם כבר אז ניסוי כזה חייב, מחמת מהימנות, להיעשות על וולדים (תינוקות). לפני שהחברה הספיקה לחברת (מהמילה חברה) אותם לתוך הגשטלט המגדרי. תינוק נולד כ"לוח חלק" מה שנקרא טבולה ראסה. ומהנקודה הזו והלאה הסביבה שלהם (סוכני החיברות שלהם) מנתבת אותם לתוך מסגרת נורמטיבית. ולכן כשהם גדלים לתוך המערכת הם מצייתים לחוקים שהחברה מכתיבה להם, ועל מנת להיות "רגילים" הם מפגינים את התכונות המגדריות בהתאם למין שלהם. בכל אופן, כבר גלשנו פה לנושאים שונים לגמריי מנושא הת´רד.

עוד אחת

New member
שטויות מה שכתבת.

כל הניסויים מתבצעים בדיוק כשהתינוקות נולדים. ותינוקות הם ממש לא לוח חלק. וגם לעובדה שנשים נוטות להיות עקרות בית בעיקר וגברים לא (האינסטינקט לשחק בבובות הוא הרי מעין עיוות של האינסטינקט האימהי) יש סיבה ביולוגית.

mmuse

New member
התרנגולת, ואת פשוט טועה

מה קשור "מדדת את המח"?! יש תחום שנקרא חקר המח, בתחום הזה יש חוקרים שגילו שלמרות שהמח של הגברים זהה בצורתו החיצונית לזה של הנשים, יש לנשים ולגברים חלקים במח שמודגשים בצורה שונה. באמת שכחתי להזכיר, שהניסוי שדיברתי עליו נערך על משפחות. מרגע שהתינוקות שלהם נולדו הם נתנו לכולם אותם צעצועים. כשהילדים גדלו, הבנים לקחו כל הזמן את הכדורים והרובטריקים למינהם, והבנות את הבובות. אף אחד לא הכניס אותם לשום ´גשטלט מגדרי´ או לא יודע מה. תינוקות לא נולדים "טבולה ראסה"! על גנים שמעת??? גנים למקרה שלא ידעת לא משפיעים רק על הצורה החיצונית! לך יש הגיון ולי יש מחקרים מדעיים גרידא, למה את לא מקבלת את זה שיכול להיות שטעית? מה הבעיה בזה שבנות פשוט שונות מבנים?! מה קשה לקבל כאן???

קולפילד

New member
מין ומגדר

אני לא ממש אוהב להעיר לך היות ואת אחת מאלו שכותבים את הדברים היותר אינטליגנטים כאן ולאו התגובות המשתלחות (חבר´ה תרגעו) אבל קיים הבדל מוכח. בניסויים שבדקו את הפעילות המוחית נראה בדל ברור בארגון החשיבה ובאזורים הפעילים בין המינים בעת פתרון בעיות בתחומים מגוונים. כל פרשנות שתחולץ מהתוצאות לא תוכל להתעלם מעצם קיום שוני. אותי לא מפתיע שגברים שונים מנשים. אם קיים הבדל בשעירות, מבנה גוף , אנטומיה, כח פיזי, היכולת להוליד, המארג ההורמונלי – למה לא גם מבנה המוח. אם המוח אכן שונה משמעותית בין המינים אך תואם יחסית בתוך המין עצמו סביר שהנטיות השונות הם אימננטיות. החברה משפיעה באופן משמעותי להבדל המיגדרי (לדעתי) אבל גם לפיזיולוגיה יש השפעה מכרעת. אנחנו שבוים בפיזיולוגיה יותר מאשר בתפישות המקובלות של החברה.

femme_fatal

New member
מין ומגדר

אני מאוד מעריכה את התגובה שלך ואת בחירת הגישה :) אבל, ההבדלים בין המינים, הם לא מולדים. הגבר והאישה התפתחו שניהם מאותו התא שהיה דו מיני. במהלך השנים התפתחו המינים כפי שהם כיום. אבל התוצאות לאו דווקא מצביעות על בסיס שונה. כולנו נוצרנו מאותו תא. כולנו חולקים אותו מבנה גנטי (של אדם). מכך שכל הבדל הוא בהכרח תוצר של נסיבות "אבולוציוניות" כביכול. ושוב אני חוזרת, ברור שהעולם כיום מקובע בתוך הגשטלט המגדרי הנורמטיבי הזה. אפילו בפרויקט הסיום שלי גיליתי גישות שונות ומאוד מינניות בין בנים לבנות. אך כל אלה הם תוצר של נסיבות. כמו שארועים בחיים שלך משפיעים על זהותך - על מי שאתה. כך גם התנהגות, חינוך ותגמול חברה משפיע על ההבדלים הנוצרים בין בנים לבנות.

קולפילד

New member
הלידה

ההבדלים בין המינים הם כן מולדים (מזל טוב זו בת!) ואפילו במהלך ההריון. העובדה שהחיברות המגדרי מתחיל עם גילוי מין הילוד לא אומר שהוא קודם לו. מרגע שהביצית מקבלת זרע Y או X הההבדל נקבע. אנחנו שיכים לקבוצה משותפת של בני אדם אבל לי יש זיז ולך יש שגם. העובדה הזו נקבעה עוד לפני שההורים שלנו ידעו שאנחנו בדרך (אלא אם את ילדת מבחנה :) )

femme_fatal

New member
שים לב

ההבדל היחידי בין זרע "נקבי" לבין זרע "זכרי" הוא אותו כרומוזום נוסף (X או Y) שקובע את אבריי הרבייה של הילוד בלבד. כל שאר הכרומוזומים הם בדיוק אותו דבר. ומכך שתכונות מגדריות הן בפירוש לא מולדות, אלא נרכשות במהלך חייו של הילוד, מרגע היוולדו.

mmuse

New member
ממש תואר שני בביולוגיה ../images/Emo98.gif

למדת על הכרומוזונים בכיתה, והגעת למסקנה חד-משמעית שזה כל ההבדל בין בנים לבנות???

זופו

New member
אמממ

מוסד המשפחה הוא בעייתי ביותר, משום שאף אחד מההורים לא למד איך לנהל את המשפחה שלו או איך להתנהג עם הילדים שלו שגודלים ומשתנים בכל יום וזה נראה לו מוזר אני מניחה. אז בגלל שככה העולם שני ההורים מנסים להפעיל את תפקוד המשפחה כפי שצריך להיות בחברה, אך אף אחד לא יודע מהו האידאל. כולם רוצים להראות משפחה יפה ומוצלחת מבחוץ, מבלי שיצטרכו לפעול למען זה, כל אחד דואג קודם כל לאינטרס שלו, שהוא יהיה מאושר ומעושר, והכל מתבלבל בגלל זה. ככה אני חושבת, בת 18 שלא מרגישה שום דבר מיוחד כלפי הורי, וכמעט שנאה כלפי האב. כי בכל זאת התנהגות כזאת ויחס כזה אני לא אמורה לקבל, כי ככה זה. אבל מצד שני מספיק עם הצביעות וההתאמה של עצמי לעולם ולחברה יתר על המידה

למעלה