מוסא ברלין

מוסא ברלין

וזוכר חסדי אבות של "הכליזמר" הבלתי נשכח ר' שלוימה קרליבך ז"ל בביצוע "בכיר הכליזמרים בישראל" מוסא ברלין
לכבוד חברי הפורום המתוק שלנו
ושוב
לר' פראזניק שהביא לכאן את הקישור לכתבה המענינת

מי זה מוסא ברלין?

שמעתי את השם שלו כאן באחד השרשורים, הוא ערבי? כי חשבתי שהשם מוסא, אתה יודע. השיר מקסים. אי אפשר להוריד אותו?

אדמונד

New member
איי "מוסא" מתוק מדבש!!!

מה פתאום ערבי, השם האמיתי שלו הוא "משה ברלין" ומוסא זה בערבית ואני לא יודע מה הסיבה לכך שכולם קוראים לו מוסא. הוא מנגן במירון אצל רשב"י, זקן לבן ארוך כיפה סרוגה גדולה. הוא גם מנגן אצל רבי יוחנן הסנדלר בחצי השני של ליל ל"ג בעומר. ותודה לך איש הרוח אתה ממש נפלא

אדמונד

New member
"והיה כנגן המנגן"

(1) ספר מלכים ב פרק ג "וְעַתָּה קְחוּ לִי מְנַגֵּן וְהָיָה כְּנַגֵּן הַמְנַגֵּן וַתְּהִי עָלָיו יַד ד'" מובא בכל הספרים, שעבודת השם המעולה ביותר היא לעבוד ללא פניות ונגיעות אישיות, כי אם בלתי להשם לבדו, וזו היא מדרגה נפלאה ביותר. וכך מבאר "המגיד הגדול ממזריטש" (תלמידו הגדול של הבעל שם טוב) זכותו יגן עלינו בפסוק הנ"ל כמו (לדוגמא) הכינור מוציא קולות ערבים ומתוקים, ללא כל פניות ונגיעות אישיות, שהרי אינו יכול לעשות שום פעולה כי אם להשמיע קולות. כך התנאי לאדם שתשרה עליו השכינה היא אך ורק אם יעבוד את השם בתמימות בלי שום פניה או נגיעה כל שהיא כי אם "בלתי להשם לבדו". וזה "והיה כנגן המנגן" אם ה"נגן" (האדם) הוא במדריגת "המנגן" (הכינור) וכנ"ל אז "ותהי עליו יד ד'" שורה עליו השכינה. ולעניננו, אני לא מתיחס למנגן (מוסא גיורא או מי שלא יהיה) אלא למוזיקה שהם מבצעים ואת זה לענ"ד הם מבצעים בצורה יוצאת מן הכלל.

asaf2000

New member
ועוד אופציה

למקרה שאתר מסוים לא מאפשר לך להוריד את השיר אתה יכול פשוט להקליט אותו ע"י תוכנת ה 'total recorder' ולשמור אותו כ MP3.

פראזניק

New member
אתה יכול גם...

להכנס לקוד של הדף ולהעתיק את הכתובת של הניגון עצמו וכך להעתיק אותו... אבל אני לא יודע אם הם מסכימים.

למעלה