מונעים את השביתה

mosh7

New member
מונעים את השביתה

חברים וחברות יקרים שלום רב לאחרונה הודיע ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות) על כוונתו להשבית את פתיחת שנת הלימודים הקרובה באוניברסיטאות כמובן שהפגיעה הגדולה תהייה בציבור הסטודנטים. אנחנו הסטודנטים באוניברסיטאות , לצערי הרב כבר למודי סבל, בעיקר על סמך ניסיון השנים קודמות לצערנו, אין גוף שבאמת מגן על הסטודנטים, ואגודת הסטודנטים לרוב מיישרת קו עם הנהלת האוניברסיטאות/מרצים וכד' כך שאם לא נפעל בעצמנו , אנו צפויים לעוד שביתה ארוכה. קצת תזכורת מהשביתה בשנה שעברה: מעל ל70 ימי שביתה באוניברסיטאות במהלכן: נגרם נזק כלכלי כבד לציבור הסטודנטים (שכר דירה, אובדן ימי עבודה וחופשת הקיץ חוסר הודאות לגבי מועד סיום השביתה (ובכך אי יכולת להתחייב לעבודה חדשה במהלך השביתה דחיסת שנת הלימודים בכ20 שבועות בלבד לשני הסמסטרים ובכך ירידה משמעותית באיכות ההוראה והעלאה בעומס לוח מבחנים קצר בטווח ועמוס במספר המבחנים ובנוסף ביצוע מועדי בחינה נוספים עמוק בסמסטר העוקב והרשימה עוד ארוכה... בין אם דרישותיה של ור"ה מוצדקות ובין אם לא, האם השביתה היא המוצא האחרון שהם מצאו למחאה? האם הם נקטו בכל הצעדים טרם הכרזתם על השביתה ההולכת ומתקרבת? כאשר אגודת הסטודנטים מיישרת קו עם האוניברסיטאות האם זה בהתאם להעדפותיהם של ציבור הסטודנטים? לכלל השאלות הנ"ל דומני שהתשובה הינה שלילית. לכן- במקום לשבת בחיבוק ידיים , עלינו לנקוט מס' מעשים בראש ובראשונה המטרה היא להביע מחאה והסתייגות מהחלטת ור"ה על הכוונה לשבות לאחר מכן, לבדוק מה ניתן לעשות על מנת למנוע אותה, ולהציע חלופות לראשי האוניברסיטאות ?לציבור הסטודנטים חשוב עתיד האקדמיה, אך האם בכל פעם שיש משבר הוא זה שצריך לסבול בכוונתי להקים גוף, שיפעל ללא כל אינטרס והתחשבנות כזה או אחר מלבד מטרתו הברורה והיא מניעת הפגיעה בסטודנטים. גוף זה נמצא כעת בהתארגנות ראשונית וכל מי שרוצה להביע הזדהות / להצטרף לפעילות ולתרום למניעת השביתה בדרך זו או אחרת מוזמן לשלוח מייל ל : [email protected] אולי ממבט ראשוני זה נראה כמאבק חסר סיכוי מול גופים חזקים , אך בטוח שזה עדיף מלהיות פסיביים ולקבל בהכנעה עוד שביתה שתפגע רק בנו. בנוסף נפתחה קבוצה בפייסבוק בשם: עוצרים את השביתה באוניברסיטאות 2008 אתם/ן מוזמנים להצטרף אנא הפיצו קריאה זו לאנשי התפוצה שלכם/ן, רק באמצעות התארגנות מהירה ויעילה נוכל לפעול למניעת השביתה ופתיחת שנת הלימודים האקדמאית באונ', במועד המתוכנן לאחר 3 שנים רצופות דחיות ושביתות. בברכה, משה נגדאי סטודנט לפסיכולוגיה אונ' חיפה [email protected]

ישר כוח

הייתי רוצה לעזור לך קצת , ולכן אני אתן לך נקודות לחשבה מה תוכל לעזור ולהציע לאונהיברסיטאות כדי שלא ישבתו, עלייך למצוא מקורות מימון חדשים שיחליפו 2 מיליארד שקל שהמדינה קיצצה מתקציב האוניברסיטאות בשנים האחרונות, דיברת על השביתה, האוניברסיטאות צריכות לשלם את מה שהשיגו המרצים, האוצר מסרב להעביר את הסכום שהוכם עליו, מאחר והאוצר לא מעביר כסף זאת אומרת שהתרציב שהוכן להשנה לא תקף לכן שאר הדברים יספגו קיצוצים נוספים, עלייך למצוא מישהו לא פופוליסט באיגוד שמאגד את הסגל הזוטר, דוקטורנטים,מורים מן החוץ וכדומה, הסכמי השכר החדשים שלהם פשוט גורמים לקיצוץ נוסף בשיעורים, כי אין מספיק כסף להעסיק אותם, ולכן יש פחות סגל זוטר השנה באוניברסיטאות. (יפי תותחים פשוט הסתדרו) הסטודנטים- לא מוכנים להעלאת שכר לימוד, ולכן לאוניברסיטה אין מקורות נוספים למימון. המשבר הכלכלי פוגע בתורמים יהודים עשירים מכל העולם ולכן התרומות מצטמצמות . חלק מכספי האוניברסיטאות מוחזק בקרנות נאמנות,וכדומה, ומושקע בשוק ההון, בייחוד כסף של תרומות או ירושות שהאוניברסיטאות קיבלו מיהודים ערירים , (עזבון אלברט אינשטיין וכדומה) ולכן יש ירידה נוספת בהכנסות, הרבה אוניברסיטאות קשורים בחוזי מחקר עם האיחוד האירופי או ארה"ב ומקבלים יורו ודולר תמורת זה כשהתקציב תוכנן מראש על שער גבוהה בהרבה ממה שהשערים היום, המשכורות בשלחים, ההוצאות בשקלים, עוד גרעון, אני רק מספר לך למה ור"ה יחפשו פתרונות. תגיד תצטצמו , זה קורה באניברסיטאות רבות בארץ בשנה הבאה לא יהיו טכסי מצטיינים, ימים פתוחים, צמצום בכ"א בשעות (סטודנטים שעובדים בכל מיני פרוייקטים) וכדומה, אני מכיר דוקטורנטים שמביאים נייר דפוס מהבית כי למחלקות מסויימות אין כסף אפילו לזה. מה שלא תוכל זה לפגוע בפרופסורים כי הם בעלי הבית של האוניברסיטה לפחות ב50 אחוז. אולי תצמצם בשכר הפקידים, (לא תהיה שביתה ? ) האוניברסיטאות הגיעו למצב שאי אפשר בשנה הבאה לקיים תכנית לימודים מינימלית לסטנדרט אוניברסיטאי , ולכן הוחלט על סגירה, אבל אם לא תהיה שביתה ולא יהיה פתרון, תקבל אוניברסיטה כנמעט בלי שעורי בחירה,שעות ספריה, ואולמות מחשבים מצוצמים ביותר, בלי טקס סיום, עובדי מינהל מתוסכלים, מרצים וחוקרים כעוסים, תקבל פחות מלגות על הצטיינות, תקבל פחות סיוע, מחירי מעונות גבוהים יותר, אוכל יקר בקפיטריות (יגדילו את שכר הדירה לקפיטריות) יש אוניברסיטאות שיעלו את התשלום על חניה אולי, ועוד ועוד גזירות. בוא תמצא פתרון לפלונטר הזה, ועוד משהו האוניברסיטאותצריכות 480 מיליון שקל כדי לקיים את התוכנית של שנה שעברה, נראה לך שבמצב הכלכלי היום האוצר יעביר סכום כסף כזה. לי לא נראה, אז חפש לך עבודה לימי השביתה הקרובה.

idanshaf

New member
לצערי אני מסכים לכל מילה

בסופו של דבר חלק מהאשמה לשביתה הנוכחית היא על הסטודנטים שמסרבים באופן שיטתי להעלאת שכ"ל למרות שברור שלמדינה אין מקורות מימון אחרים. אז זה טוב ויפה לומר ששכ"ל צריך להיות נמוך אבל מצד שני מישהו צריך לשלם על הלימודים. נקודה למחשבה...

yabubi

New member
הסטודנטים צריכים לשאת בנטל?

מדוע? למה ההשכלה הגבוהה צריכה להיות לעשירים? עשו לי טובה, שכר הלימוד עלה בחמש השנים האחרונות ב-30 אחוז מ-9000 ש"ח ל-12,000 ש"ח ואני לא רואה איך זה עזר למערכת הבזיונית והבזבזנית הזו. זה רק מנע מעוד אנשים לרכוש השכלה גבוהה, והרחיק מהם את החלום.

idanshaf

New member
שוב..ההסכתלות היא לא נכונה

הרעיון הוא כזה... אם הממשלה תעשה תוכנית של הלוואות מדינה לסטודנטים אז המצב ישתפר כי אז יהיה אפשר לגבות שכ"ל יותר גבוה אבל הסטודנטים לא ישלמו אותו במהלך הלימודים אלא יחזירו אותו למדינה לאחר שהם יקבלו את התואר והסיכויים שלהם להרוויח שכר נאה יעלו.

adilor07

New member
יש בזה משהו

ואולי אף יותר מ"משהו" השאלה עד כמה ניתן לדחוק אחד על חשבון השני..

shay4442

New member
עתידם של חלקנו באוניברסיטאות

האוניברסיטאות בישראל בסכנת קריסה אבל לאף אחד לא ממש איכפת(חוץ כמובן מאנשי האוניברסיטה) אבל ישנם סטודנטים ובהם אני שרואים את עתידם באחת האוניברסיטאות, אבל כאשר החובות מצטברים למאות מליוני שקלים הגע הזמן לעשות מעשה, להפגין למחות, לשבות ,ולהשבית הגיע הזמן לשכנע את ממשלתנו הקטנה אמנם אבל שבאמתחתה הוון רציני שהצטבר ב-3 וחצי השנים האחרונות של שיגשוג המשק הישראלי להבטיח רשת הצלה למוסדות האקדמים שלנו ולהציל ולשקם את אחת הדרכים היחידות שמאפשרות למדינת ישראל המתפתחת ששוכנת במזרח התיכון וגובלת עם לא מעט מדינות עניות להתקרב למערב ולהתקדם קדימה עם הקידמה

botxf

New member
עזוב תך, תוכנית החירום האמריקאית

תכסה את הגרעונות של האוניברסיטאות. לא צריך לקחת אחריות בימינו, פשוט לדעת להגיע למצב של משבר כאשר מייצרים מצב שלאנשים בעלי כח יש אינטרס להצלתך.

lara 2

New member
יש לי בקשונת קטנה....

מישהו יכול לתת קישור לקבוצה בפייסבוק?
ל.

Chris Redfield

New member
מה הקשר עכשיו קבוצה בפייסבוק?

איזה סטודנטים פרווה!!! למי אכפת מהפייסבוק ריבונו של עולם?

shay4442

New member
קצת הסברים

ההסכם שנחתם בין מפלגת קדימה לעבודה הוא בנושא שכר הלימוד באוניברסיטאות והקפאת העלאה ואישור הוזלה של 6% מהשכר הקיים כפי שהוסכם בהסכמים קודמים. הדיבורים על השביתה ופעולות נוספות שרלוונטיות לציבור הסטודנטים זה בעקבות איומי ראשי האוניברסיטאות על אי פתיחת שנת הלימודים בעקבות חובות עתק ואי תשובה מספקת בנידון מהממשלה כמו כן תככנונים לצימצום הכספים שהאוצר יזרים לאוניברסיטאות ועוד

למעלה