מוניטורים!

CrazyOded

New member
מוניטורים!

אני רוצה לקנות מוניטורים ואני צריך עזרה כדי לדעת מה הכי כדאי לי... רציתי לדעת מה אתם ממליצים? על איזה חברה? אני מכין מוזיקה אלקטרונית תקציב: 5 אלף גג TODA

HeavenlyB

New member
אני חושב שאתה מכיר את התשובה לזה

זה עניין של טעם. בעיקר במחירים האלה. פשוט צריך לגשת ולשמוע אותם ולהחליט מה נשמע לך הכי נוח לעבודה שלך. אני מכיר הרבה אנשים שלא יסכימו אחד עם השני לגבי מוניטורים, בגלל שכל אחד מרגיש נוח עם צבע אחר.

CrazyOded

New member
כן אבל עדיין...

איזה חברות נחשבות טובות בתחום? וממה כדאי להתרחק?

HeavenlyB

New member
אני חושב לכמעט לכל חברה

יש מוניטורים טובים ופחות טובים. בסדר גודל מחירים כאלה לי אישית לא יצא לשמוע הרבה מוניטורים ואלה ששמעתי לא אהבתי. אבל אני לא מתעסק עם מוסיקה אלקטרונית, לכן הצרכים שלי שונים.

HeavenlyB

New member
תלוי למי ומה הציפיות שלך

אבל לאולפן ביתי זה אמור להספיק.

אני לא מבין...

כול הרעיון של מונוטורים זה שהם נותנים את הסוונד האמיתי,השטוח, של הצליל זאת אומרת בלי "שיפורים" אבל אם לכול מוניטורי יש סוונד אחד אז מה הרעיון של המוניטור? כי גם הוא לא נותן את הסוונד האמיתי והנקי... או שאני לא מבין...

S l nC O

New member
אין פלאט ב-100%

השאיפה של כל חברה שמייצרת מוניטור היא ליצור מוניטור פלאט אבל עדין בגלל הבדלים במעגלים החשמליים וכל מיני לכל מוניטור יש את ה"צבע" שלו.הרבה יותר שטוח מכל רמקול סטנדרטי שתמצא אבל עדין לא שטוח ב-100%.

אז יש לי רעיון (דיי דפוק, אבל

מעניין אותי אם הוא עובד הרעיון הוא הוא לעבוד אם רמקולים (לא מונטורים!) ובסוף שהקובץ אודיו יהיה כמו שאתה שומע ברמקולים , פשוט עורכים את הטראק על הרמקולים הרגילים ואז עושים אקספורט רגיל, לוכחים את האודיו שיצא לך ומכנישים אותו לפרוייקת חדש ואז את היצא של האוזניות של המערכת, שעליה מחוברים הרמקולים (לפחות ככה זה אצלים ואני מניח שאצל עוד רבים חסרי תקציב) לחבר למיקסר ואז לעשות פלי במחשב ולהקליט אל ערוץ אודיו חדש, ואז בעצם בערוץ החדש יהיה לך קטע אודיו שהוא כמו ששמעתה ברמקולים ! אני יודע שזה רעיון מגוחך אבל אין סיבה שזה לא יעבוד (אם אתם בכלל הבנתם מה אני מתכוון)

S l nC O

New member
מוניטורים

תיקח דיסק שאתה מכיר ממש טוב ושיצא לך לשמוע במספר מערכות\מקומות, ותבקש בחנות לשמוע אותו בכל המוניטורים שמציעים לך בטווח המחירים שהקצבת. חשוב שתשים לב אם הם אקטיבים או פסיבים, כמו כן אם הם לעבודה בטווח קרוב או רחוק.

CrazyOded

New member
כן אבל יש בעיה...

אני מזמין כנראה את המוניטורים מאתר בחו"ל... ואז המחיר נחתך לי בחצי... ככה שלשמוע זה קצת מסובך

HeavenlyB

New member
אל תשכח מיסים. בעך 80% נוספים

ועל זה משלוח וכו' וכו'. זה ייצא לך בערך אותו מחיר, רק שאין לך אחריות פה בארץ.

elper11

New member
על אוטו לוקחים 150%...

זה לא שווה לך לקנות בחו"ל...ולהביא לפה לארץ גם אם יצא לך זול יותר..אפילו בקצת...תחשוב על האחריות על כאלה דברים...משו הלך אתה נדפק...או שאתה קונה חברה בינלאומית אבל למה להסתבך תקנה בארץ וזהו...

S l nC O

New member
"לקנות חתול בשק..."

אני מציע שבכל זאת תעשה סקר שוק קטן ותיגש לכמה חנויות בשביל לשמוע מה אתה מזמין.

alt loc

New member
כל מי שתשאל יגיד לך

שבסכום של 3000 ל 5000 נשמעים אותו דבר וזה כמעט נכון תשקיע עוד 2500 תקנה dynaudio אני כמעט בטוח שככה רושמים את השם

alt loc

New member
רחוק קרוב

מה שמתחת ל 8 אינץ ממולץ לטווח שמיעה קרוב ו8 ומעלה לרחוק כי הם כבר יותר חזקים מבחינת ווליום תראה מה הגודל של החדר שלך עודד למשל 3 על 3 שזה חדר דיי סטנדרטי מספיק 5 אינץ אפילו 6

למעלה