מונח תעופה

זה כנראה מדד ליעילות

התפוקה של חברת התעופה נמדדת במספר הנוסעים כפול מס' המיילים שהחברה טסה (בשנה או בחודש). התשומה (כלומר ההשקעה) של החברה נמדדת בין היתר במספר הדיילות. היחס ביניהם הוא מדד ליעילות החברה. צריך לבדוק בגוגל איך מכונה הדבר הזה בעברית. אני מהמר שקוראים לו גם כן מייל לנוסע או משהו כזה.

תיארתי לי שזה משהו כזה...

ועכשיו חיפשתי בגוגל ולא מצאתי הגדרה בעברית. נראה לי ש"מייל לנוסע" זה באמת הכי מתקבל. תודה

כן, אי אפשר לוודא את זה, אבל מזל...

שזה לא כ"כ משמעותי במאמר שאני מתרגמת כרגע...אני רואה שאתה מתמצא בעניין, אז מה דעתך לגבי הציטוט הבא? Boarding system: Planes are turned around very quickly at Southwest (name of company), and utilizing reusable plastic boarding passes and not assigning passenger seats maintains a cost advantage. אני מניחה שב- "turned around" מתכוונים ל-"נשחקים",והכוונה למעברים במטוס, אבל מה הקשר להקצאה של כיסאות לנוסעים?

טרודי

New member
לא "נשחקים"

הכוונה היא שזמן הסבב של המטוסים קצר מאוד. מכינים מטוס שנחת לטיסה נוספת במהירות. (זמן שהמטוס על הקרקע הוא זמן מבוזבז, מבחינת החברה. החברה מקבלת כסף רק כשאנשים טסים, ואנשים לא יכולים לטוס במטוס כשהוא מקורקע). אני לא רואה את הקשר להקצאת כסאות. הפיסקה טוענת שזה שלא מקצים מושבים לנוסעים חוסך כסף (כנראה בגלל שלא צריך להדפיס את ה-boarding passes עם השם והמושב).

Fanja

New member
אני חושבת ש-

אם אין מקומות שמורים, איכלוס המטוס יותר מהיר (=פחות זמן קרקע, יותר כסף) - פשוט מי שנכנס מתיישב מייד היכן שהוא רוצה. אחרת אנשים צריכים לחפש את המושב שלהם. בינתיים כבר יש כאלה שהתיישבו ואז צריך לבקש מהם לקום לרגע כדי לעבור, למשל, למושב פנימי יותר - אתם מכירים את הבלאגן, לא?

../images/Emo207.gif לא בהכרח קשור לתעופה, אבל

באותו מאמר: The cash on hand time was averaging 90 days when the other companies were averaging 40 days. "on hand time"= נזיל, זמין? ומה הקשר למספר הימים?

Eldad S

New member
../images/Emo32.gif הדרך המומלצת

שהנהגנו לאחרונה בפורום להוספת שאלות חדשות לשרשור היא באופן הבא: את מגיבה להודעה הראשונה שלך, שפתחה את השרשור הנוכחי. כל שאלה תיפתח בסימון החץ,
, שמתקבל על ידי הקוד הבא: | שמאל | (ללא הרווחים שבין התו "|" למילה). תוכלי לראות את יישום השיטה בפתילים השונים בפורום. הנ"ל בגדר המלצה בלבד

כאן מדובר על נזילות.

cash on hand זה מזומנים בקופה. מספר הימים זה בדרך כלל מדד לכמה זמן לוקח לגבות את המזומנים. אבל לא כל כך מסתדר לי עם ההקשר הכללי, כי זה נשמע כאילו החברה שלך יותר גרועה משאר החברות, בעוד שקודם תיארו כמה היא יעילה. אולי תוסיפי כמה משפטים מסביב כדי לראות במה מדובר.

../images/Emo26.gif לא בהכרח קשור לתעופה, אבל...

באותו מאמר: The cash on hand time was averaging 90 days when the other companies were averaging 40 days. "on hand time"= נזיל, זמין? ומה הקשר למספר הימים?

למעלה