מונח צבאי

feldrave

New member
מונח צבאי

שלום לכל המומחים הצבאיים בפורום אולי מישהו מכם יודע איך אומרים זחל"מ (זחל מתנייע) באנגלית?

ramihan7

New member
קודם כל, זחל"מ זה לא "זחל מתנייע"

אלא "זחלי למחצה" (מדובר ברכב משוריין אמריקני מבציר מלחה"ע השנייה שהיה לו זחל בחלקו האחורי ואופנים רגילים בחלקו הקדמי, ומכאן השם). הזחל"מ ויורשו הזחל"ד (זחל"מ דיזל) היו בשירות צה"ל ממלחמת השחרור ועד שנות השמונים. באנגלית המונח האמריקני המקורי הוא Half-track או Half tracked armored vehicle.

Eldad S

New member
ניצול שרשור: חמ"ל

כשמדברים על חמ"לי חירום - כיצד עדיף לתרגם זאת לאנגלית? ושאלה על הצעתך, רמי, לתרגום זחל"מ: האם לא קיים איזשהו קיצור מקביל באנגלית, כמו שבעברית משתמשים במקרה דנן במעין אקרונים?

Eldad S

New member
אולי; תודה, ארי.

היות שלא נראה לי שמדובר בטקסט על "חדר מלחמה" ממש, תרגמתי "emergency taskforces" (אני יודע, זה לא ממש חמ"לים, אבל "חדר מלחמה" לא הסתדר לי שם, כי לא מדובר על לחימה). בכל אופן, אם אצטרך לשנות, בהתייעצות עם הלקוח, יש לי האופציה לכתוב את מה שהצעת.

Eldad S

New member
נשמע ../images/Emo45.gif

הכנסתי למאגר :)

pisco

New member
Op-Room

Op-Room שהוא קיצור של Operation Room. אם אינני טועה ספרו (שהפך לסדרה) של טום קלנסי Operation Room תורגם בעברית ל"חדר מלחמה".

n i v1

New member
אם אפשר להציע עוד אופציה

אני מגיע מעולם הסטר טרק: שם זה הולך ככה: גשר קרב- battle bridge - זה מהדור הבא המבצעים של חלל עמוק 9- ops וכמובן - התרגום מהבית הלבן הוא- war room אלה השני סנט שלי

Eldad S

New member
תודה רבה, ניב, וברוך הבא ../images/Emo140.gif

ותודה רבה גם לכל שאר החברים שעזרו.

עוד לא נס ליחו של הזחל"ד

אתה כנראה תראה אותם גם במלחמה הבאה(מישהוא מריח עשן ?) ורגע, מה מקור הביטוי לא נס ליחו ? עדין יש לו ליחה ???!

קרמיט524

New member
אם אני לא טועה,

הביטוי נאמר במקור על אברהם אבינו. לדעתי הכוונה לכך שעדיין לא "התייבש" - היה לו זרע ולכן הוא יכול היה להוליד את יצחק בזקנתו. זה ניחוש די פרוע, אבל נראה לי הגיוני.

למעלה