משוטט בדרכים
New member
מונופול על החיים
אהלן אנשים, בעקבות אירוע שהתרחש בשבועות האחרונים, עלתה אצלי השאלה הבאה: ב-3 השבועות האחרונים התאשפזה אמא שלי בבית חולים בעקבות אירוע לא קל. עכשיו עניינים נראים הרבה יותר טוב,
, טפו טפו. בגלל שכל זה נמשך הרבה זמן ובגלל שמדובר בדברים לא קלים, רגישים, שיתפתי את רוב החברים, בינהם גם ד' - החבר לשעבר, שלא גר בארץ. 'אה - דיברתי אתמול עם ד' ויש לך גם דרישת שלום חמה ממנו' אמרתי לה כשביקרתי אותה. 'לא היית צריך לספר לו הכל - יכולת רק במשפט או שניים לספר לו'. אחרי שדיברנו להגענו למסקנה שאנחנו לא מסכימים, לא יכולתי לשא לחשוב על המצב המקביל שקרה אצל רוב או כל אחד מאיתנו - האם יש לנו מונופול על היציאה מהארון אחרי שאנחנו מספרים לקרובים אלינו ? האם אנחנו רוצים או יכולים להמשיך לשלוט על איך יתגלגל הסיפור אחרי שהעברנו את הכדור לידיים אחרות ? האם רציתם, במקרה שלכם, לפקח לאן עניינים יגיעו ? שאלו אתכם אם לספר או לא ? במקרה הזה - ובמקרים 'רפואיים' אחרים יש לי דעה ברורה אחת - לספר לספר לספר. זה בגלל שתי סיבות עיקריות: 1. אם אני יודע אבל שמים אותי 'בארון' - ומבקשים ממני לא לספר, אני צריך להמציא כל מיני תירוצים - כמו למה חזרתי במהירות לארץ, למה אני נעדר מהעבודה, למה ככה ולמה ככה. להתחיל לחיות במסכת של שקרים או הסתרות. 2. מהנסיון שלי - כשמספרים - זה לא רק מקל, זה גם הזדמנות להרבה רעיונות/עצות/מכרים/קשרים שיכולים רק לעזור בעניין. בענייני יציאה מהארון זה יכול להיות שונה - אבל לפחות בעניינים רפואיים - תמיד יהיה מישהו ש'מכיר איזה פורפסור מהדסה' או מישהי שדוד שלה כירורג מרמב"ם והעצות והתמיכה זורמים כמים. במקום הגישה (הפולנית ?
) של הסתרה, לגילוי יש יתרונות לא קטנים במצבים הללו. גם ביציאה מהארון. מה דעתכם ?
אהלן אנשים, בעקבות אירוע שהתרחש בשבועות האחרונים, עלתה אצלי השאלה הבאה: ב-3 השבועות האחרונים התאשפזה אמא שלי בבית חולים בעקבות אירוע לא קל. עכשיו עניינים נראים הרבה יותר טוב,