מונולוג

דנדש10

New member
מונולוג

נולדתי לעדה בה בהגיע עת פרקי הבנים, אצים רצים ההורים לעיין ב"פנקסו של השדכן" והדבר הראשון שמחפשים בו הוא משפחה כלבבם שתתאים למעמדם הרם בקהילה, ואח"כ בחורה "יראת שמים" עם "מידות טובות" ו"לבוש צנוע", ולקינוח לא יזיק באם לא יחסרו גם דמי כיס... וכך בהיותי נער צעיר עול ימים בגיל ההתבגרות, שאינו יודע את רזי האהבה, מצאתי עצמי יושב ל"פגישה" עם נערה זרה, ומשוחח עמה בכמה פגישות קצרות על עניינים שאינם ברומו של עולם, אלא ברומה של משפחה , עדה והמסתעף מזה. ובראות הצדדים העומדים מעלינו כי טוב הדבר בעיניהם, גמרו אומר וסגרו את העניינים על הצד היותר טוב, וקבעו בטוב ליבם ביין את תאריך ליל כלולותינו לשביעות רצונם. וכך לאחר תקופה קצרה וכמו ש"נתרצו הצדדים ביניהם" נישאנו ברוב פאר והדר, ולשמחתה של הקהילה כולה באולמי "בון בון" המפוארים... עם תזמורת סוף... אוכל אמצע... וצלם מתחיל... ואולם תבלין "שולי ולא נחשב" היה חסר בה, אך אך אך ... זוהי האהבה... הכיסופין והערגה שאף פעם לא נלקחו בחשבון.... וכך החילותי בחיים די רגילים ובנאליים של שגרה, וחשבתי לתומי שאשביע את נפשי בעניינים של חומר עם דירה גדולה ויפה... ובצמוד לה רכב דנדש... ותפירת עסקאות לא מבוטלות... וטיולים שאינם קצרים... אולם האמת טפחה על פני. חיי עברו לנגדי ללא סם החיים האמיתי אך אך אך... זוהי האהבה... וכך לאחר מספר שנים ללא פרפרים... ללא ריגושים אמיתיים... וללא אהבת חיים אמיתית... עזבתי את ביתי בהשאירי אחרי טבין ותקילין, וצעדתי צעד אחד קדימה אל האור שנצנץ בפתח המערה, כן זוהי מערת האהבה....

אiר1

New member
אח אח אח

שמעתי את הסיפור הזה הרבה פעמים מחבר'ה חרדים... כל פעם כואב מחדש, אם כי כל הסיטואציה והסתעפויותיה מובנות לי לכאן ולכאן... מקווה ומאמינה שעכשיו זה יהיה אחרת, ותמצא זו שתצית בך את האש הנכספת, כי יש בך אש, שמחכה לסערת ברקים... בהצלחה איש

מקסים ../images/Emo24.gif

האהבה תגיע אני יודעת מגיע לנו

מוכר..כואב..אך עם זאת היום ניתנה לנו הזכות

לבחור לעצמנו את החיים... אצלי זה היה עם 3 פאות.נסיעה לחו"ל לקנות נדוניה...תופרת שעמלה לתפור 7 שמלות ל7 ימי שבע הברכות.. דירה.. והיום לאחר שלא נשאר הרבה..יש לי היום מה שיש לי בזכות עצמי. יחי החופש!!!! ויש בנו אהבה והיא תנצח.......

touti

New member
כנראה שמשהו השתבש באמצע בלי קשר

לתבלין הנכסף. גם אני התחתנתי כמוך, ולמרות זאת היתה אהבה, כי אהבה מגיעה מצד הנתינה, מצד ההערכה, כי אהבה בלי בסיס, בלי קרקע מתאימה לצמיחה לא תחזיק מעמד גם היא. אתה כותב יפה!

דנדש10

New member
תותי, מסכים איתך

כי נצרכת נתינה! אך ללא א-ה-ב-ה הנתינה היא ע-ק-ר-ה. הוי אומר, הבסיס הוא הא-ה-ב-ה, שמתוחזקת ע"י הנתינה! ורק אחד (או אחת) כמוני שאוהב לתת ולהעניק מכל הלב יכול להעיד על כך. אפנה אותך גם לשרשור מה-18.12 שנפתח בשאלה "מהי אהבה" ולתגובתי שם. מנצל"ש להודות לכולכם על תגובותיכם. אוהב-תכם

touti

New member
קראתי את דבריך.

לא מצאתי שם נתינה, מצאתי שם קבלה:) וחוץ מזה אם אתה נותן ונותן ונשאר ריק, אולי זה בגלל הצפיות שיש לך מהנתינה, ואז השאלה מהי נקראת נתינה. יש סיפור על אמא אחת שילדה פג, והרגישה מאוד מרוחקת מהתינוק, וזה ילד מבשרה, איך זה יכול לקרות? אבל כשהתחילה לטפל בו האהבה התחילה לצאת, וזו נתינה ללא תנאי, אהבה טהורה ומוחלטת. וזה לא מה שאומר הרב דסלר? נתינה מביאה אהבה? וכמו שנהוג לומר, מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך? ועוד אפשר להעריך:)

דנדש10

New member
תותי, לא רק

הרב דסלר... כל הרבנים אמרו לי שהם לא מבינים מה אני מקשקש להם ת'מוח על "אהבה" תיתן תאהב...ולא משנה למי....תיתן תאהב... כעת מחוסר פנאי אנעל בזאת מילותי: אם היה לי העזות לחלוק בעניין זה על הרבנים מב"ב (שכבודם "במקומם" מונח) תרשי לי לחלוק גם עלייך... ואל אף שדעותינו שונות ("עברתי מב"ב לגב"ש..."), אשאר בהערכתי אליך.

touti

New member
כנראה שיש דברים שידועים רק לך../images/Emo13.gif

אשאר בהערכתי אליך

touti

New member
בד"כ בשידוכים,

פגישה ראשונה זה כדי לבדוק את המשיכה, שלכל הפחות אין דחיה. דגש חיצוני. שאר הפגישות זה השקפה, דיעות, דיבורים, עתיד, לראות שיש שפה משותפת ולא חורים שקטים. תקשורת. האהבה נבנית תוך כדי. דרך זה שלומדים להעריך את היושב ממול. שמחבבים את החיוך שלו ואת צורת ההליכה. את סגנון הדיבור תוסיפי לזה את הנתונים שמגיעים דרך הברורים, המידות הטובות, וכו'. אחרי זה האהבה ממשיכה להבנות דרך הקשר הגופני, המעשים היומיומיים, ארוחת הבוקר המשותפת, מהלך החיים שעוברים ביחד. לפעמים משהו מתפספס, והקשר לא נבנה כמו שצריך, או שהצפיות היו אחרות. אבל אהבה אמיתית היא זו שמתבשלת על אש נמוכה. אגב, יודעי דבר אומרים שאהבה היא מההתחלה, אחכ זה לא אהבה שמחזיקה את הקשר, אל הכבדו וההערכה ההדדית שרוחשים אחד כלפי השני.

זה שיש נשיאת חן

בפגישות, לא אומר שזה יחזיק במבחן החיים. "אגב, יודעי דבר אומרים שאהבה היא מההתחלה, אחכ זה לא אהבה שמחזיקה את הקשר, אל הכבוד וההערכה ההדדית שרוחשים אחד כלפי השני" מסכימה עם כל מילה

touti

New member
שבלוליתוש../images/Emo13.gif

גם זה שיש אהבה בפגישות או לפני הנשואים לא אומר שזה יחזיק במבחן החיים.

touti

New member
דנדש../images/Emo13.gif

אגב, הכינוי הזה ממש חמודוש כזה
לשחזר? אי אפשר לשחזר אהבה
ואין אהבה אחת שדומה לרעותה
אם כבר לחפש אהבה, אז שתהיה ייחודית ולא משוחזרת

ציפי81

New member
הנתינה אינה עקרה ללא אהבה

אהבה, כך אומר הרב דסלר במכתב מאליהו, היא תולדה של הנתינה, ולא להפך. עם זאת, כמי שנישאה מאהבה, לא אצליח להבין כאלה שלא עשו זאת, אם כי אני מצליחה לקלוט שיש זרמים שבהם העסק הזה כנראה באמת לא בראש מעייניהם.

אהבתי. עצוב כמה שזה נכון../images/Emo7.gif

שמעתי על כך מס' פעמים. אני חושבת שלחיות ללא אהבה אלו לא חיים ומצד אחד כואה הלב לפרק משפחה אבל מצד שני מה עם האהבה?? היא לא תמיד מגיעה עם הזמן אלא ההרגל מגיע. מגיע לכל אחד ואחד לחוות אהבה עם בת הזוג.

למעלה