מונולוגים

*GormE*

New member
בעע! מה אתגר קרת עושה בין רשימת

הכותבים המהוללים האלו??

היי חבר´ה! יש לי בעיה חדשה!

אני הולך לאודישן בשבוע הבא ואני צריך למצוא מונולוג של 3 דקות! א. מישהו יודע איפה אני אמצא מונולוג כזה שיתאים לי? ב. מה זה מונולוג?

liaor

New member
חיפוש מונולוג...

למישהו יש מושג אם בספר המאהב יש מונולוג מעניין לאישה?

טל שפיק

New member
מזל טוב

המונולוג חייב להיות משהו מוכר? משהו שהבוחנים יזהו? אולי תמצא משהו מתאים מבין הסיפורים שלי? ראה את ההודעה שלי לפרטים.

קראתי את הספר ממש מזמן

אבל אני חשובת שכן. מונולוג שהיא מדברת על בעלה. ועל הילד שלה שמת.. אני יכולה להסתכל בספר ממש, אם אתה רוצה..

suzzie q

New member
ממש לא

מצטערת ילד, אבל אם תבוא לאודישן כשאתה מציג "מונולוג" שהוא בעצם ציטטות שלקוחות משיר לא יסתכלו עליך בצורה מכובדת.. קח מונולוג ממחזה או ספר מונולוגים

אין לי מושג לגבי אודישנים

אבל זכור לי שבעבר, בחוג שבו אני נמצאת אנשים הביאו שירים ועשו מהם מונולוגים, כך שזה אפשרי. לפחות ברמה החובבנית.

suzzie q

New member
כן אבלכפי שאמרת רק ברמה החובבנית

לדעתי כל בוחן שתבואי ותעשי לו מונולוג שהוא בעצם שיר יפסול אותך ולא יראה זאת בעין מכובדת....אבל בכל מה שקשור לפנאי זה בהחלט אפשרי. ובנוגע אליך, בשביל לעשות מונולוג צריך לקרוא את כל המחזה , ולנתח את הדמות הנבחרת, לא מספיק לקחת איזשהו קטע ולנסות ללמוד אותו בלי להבין את הרגשות הפנימיים של הדמות. בנוגע לספרי מונולוגים כמו למשל "מה אכפת לציפור" של חנוך לוין או "לדבר עם" של ג´ין מרטין העניין יותר פשוט שכן אין קשר בין המונולוגים ולכן באמת אפשר לקחת קטע בודד. אני ממליצה ללכת לחנות פרוזה בדיזינגון או לספריה הקרובה ולחפש מונולוגים מהספרים הנ"ל או ממחזה אחר בלחירתך

Phlawless

New member
אתה מוכן להיות קצת

יותר ספציפי בנוגע לסוג המחזה, גילך, סוג הדמויות, סוג המחזה, סוג האודישן וכו´? זה יעזור... גל

בעקרון יש מלא מונולגים לאישה

וגם נערה.. מעניין זה כבר תלוי בטעם. כל מה שצריך זה לפוח את הספר ולקרא את הקטעים של "אסיה"- האמא "ודוצ´ה"- סבתא "דאפי"-הנערה. אם אין לך ספר, אני יכול לכתוב לך חלק, אבל איך אני אדע מה את אוהבת או לא?

liaor

New member
יש לי את הספר

יש לך המלצה על מונולוג דרמטי אני ניסיתי לחפש לא מצאתי ממש מונולוג צריך לדעתי לשכתב את הכתוב וממש לא בא לי אני צריכה מונולוג שמתאים לאודישן אין במאהב מונולוג קומי נכון?? ולמה דווקא המאהב כי זה הספר היחידי שיש לי בבית... יש לי גם את הקמצן

אני אישית חושבת

שהמונולוג הראשון של ודוצ,ה יכול להיות ממש מעניין לעזות.. עמ´24.. אם יש לך בן זוג, או מישהו שיכול לעשות איתך, לעשות את המומ-דיאלוג של נעים ודאפי, גם יכול להיות מאוד מעניין.. עמ´ 410-423 או המונלוג בעמ, 13.. תקראי, אם לא מתאים, אני אציע אחרים..

מבחן סיום שלי בכיתה י´

היה מונולגים. אמנם המורה חילק, אבל זה יכול לעזור לך.. שלי היה "מצדה" מתוך המחזה "חמץ"/ שמואל הספרי. מישהי אחרת עשתה את צינורות/ אתגר קרת בתור מונולוג אחר עשה מתוך סיפור גן החיות. אחרת עשתה שיר על צפרדעים.. אני לא ממש עוזרת.. אבל כל קטע יכול להיות מונולוג- "ילדה במשקפיים/ יונתן גפן.".. בהצלחה.. שושנה דם ארי

למעלה