מונה חשמל ומגנט

shoulhadida

New member
הקשר הוא....

כיועץ העסק את עצמך ביעוץ המניב פירות ולא בדיוני תאורית סרק. שלא מוסיפים דבר. שיפור כופל הספק הובא כדוגמא למקור עדיף ליועץ חשמל מאשר דיון סרק בהצירת מונה עי כוח מגנטי. בהצלחה

lekner

New member
כרגע אנו לא מייעצים

אלא מתדיינים ושוב אני אגיב אנחנו פתחנו דיון לא כדי לנסות לחסוך כסף בצורה כלשהי אלא דיון על חוקי המגנטיות מה רע בלהעלות נושא שהוא לא בהכרח "תקלה במזגן או תקלה במנורה"? אלא נושא תאורטי כדי לפתח את המחשבה מי שלא מבין על מה אנו מדברים ומהו שדה אלקטרומגנטי לא חייב להגיב ובקשר להערה "העסק את עצמך ביעוץ המניב פירות ולא בדיוני תאורית סרק" ברצוני להביא לידיעתך שהדיון הזה מניב פרות אינטלקטואלים לא פחות חשובים

magnet2369

New member
קודם כל

זה לא תאורית סרק זה גם במעשי .....דבר שני אין שום קשר בין כופל ההספק בבית רגיל או בבנין מגורים לבין חיסכון בחשמל . הרי על כל מקרה מי שמשלם על הפסדי ההספק הריאקטיבי זה חברת חשמל ולא הצרכן . בגלל זה הם גם דורשים קבלים לשיפור כופל ההספק במקרה של הפסדים רציניים למרות שאני מאמין שאם תוסיף קבלים בדירה פרטית אולי זה יכול ממש בכלום להפחית את צריכת החשמל אבל אני לא כל כך בטוח.

lekner

New member
קבלים לא חוסכים חשמל

בבית פרטי מכיוון שההספק הפעיל לא משתנה מה שמשתנה הוא ההספק ההגבי וכתוצאה מכך קטן הזרם לכן בקוים גדולים חוסכים עקב הפחתת הפסדים על הקו וחוסכים עקב הפחתת ההתחממות של המנועים אם היה כופל הספק גרוע והיית משלם יותר לחח"י לא היה אכפת

shoulhadida

New member
נכון מאוד.

נכון מאוד קבלים לא חוסכים בחשמל. הקבלים גורמים לכך שבמקרים שחברת חשמל מטילה קנס על קוסינוס פי נמוך במקומות שהיא רשאית לבדוק ולחייב, כשתכניס קבלים בעזרת בקר כבלים אוו בעזרת חישוב ומיתוג פשוט. להימנע מתשלום הקנס ומדובר לפעמיים בסכומים נכבדים. והכל בסופו של דבר כסף. לא דובר על דירה ולא דובר במקום שחברת חשמל לא מחייבת ולא חשוב מה הסיבה. פשוט כוונתי היא שביעוץ בנושא זה תגיע לתוצאות גדולות מאשר יעוץ ומחשבה של מיגנוט דיסקת המונהץ בהצלחה

elimalka

New member
מה הבעיה שלך שמנהלים

דיון בנושא מיגנוט דיסקית המונה, כל ההודעות שלך הם ממש אנטי...

shoulhadida

New member
מבקש הסבר.

אין לי שום בעיה עים הנושא הנ"ל. יתרה מזאת אים יש באפשרותך לחשב גודל מגנט או סליל שישמש כאלקטרו מגנט ויבצע את הדרוש בדיון זה. כולל שירטוט בנייה חיבור ומיקום המיפרט השמח מאוד. באפשרותי גם לבדוק וליישם זאת. ממתין לתשובתך. שאול.

elimalka

New member
אם הייתי יודע

הייתי מספר על כך. מכיוון שאף אחד לא יודע בדיוק, התפתח הדיון הארוך הזה, שאתה מוזמן גם להשתתף בו. אלי.

lekner

New member
כדי לחשב שטף

צריך לדעת קודם ממה הוא מושפע אז כך השטף בעיקר מורכב ממספר גורמים השראה מגנטית B שטח חתך A FI=B*A השראה מגנטית היא B=miu*H MIU זה בעצם חדירות מגנטית לכל חומר יש חדירות משתנה למשל אויר זה קבוע MIU0=4PI*10^-7 miu=miu0+miur miur = חדירות של חומר מסוים H זה עוצמת השדה מושפע מספר כריכות * זרם לחלק באורך השדה(לא אורך התיל) ברגע שנדע על איזה חומר מלופף הסליל miur מספר כריכות N ואורך שדה l נדע את עוצמת השדה ברגע שיש את עוצמת השדה ואת סוג החומר שעליו מלופף הסליל נדע את ההשראה המגנטית B=(miu0+miur)*h עכשיו פשוט נכפיל בשטח החתך ונקבל את השטף המגנטי fi=b*a זהוא תיאור כללי על מציאת שטף אך יש לזכור שכאשר רוצים למצוא שטף בנקודה רחוקה מהמקור זה סיפור אחר צריך לקחת בחשבון את המרחק והזוית מקווה שהסברתי פחות או יותר פשוט שתראו שזה לא מסובך בכלל

למעלה