מונה חשמל ומגנט

elimalka

New member
מונה חשמל ומגנט

משום מה הרבה לקוחות שואלים אותי, איך להאט\להפסיק את פעולת המונה באמצעות מגנט, אני כמובן מסביר שהדבר הוא *עבירה פלילית* ובכלל מגנט לא יכול להאט\להפסיק... למה כולם תפוסים במגנט? המונים של פעם היו מושפעים ממגנט?

lekner

New member
כן ככל הידוע לי

פעם הדיסקית היתה מחומר מתמגנט ואז מגנט גדול בצד היה מאיט אותה היום זה כבר לא עובד כי הדיסקית עשויה חומר אחר לא יודע בדיוק איזה אולי רשר יודע נקווה שיענה אבל ידוע לי בוודאות שפעם זה עבד והיום כבר לא

רשר

Well-known member
מנהל
מונה חשמל KWh

המונה הישן (לא דיגיטלי) הוא מנוע שהעוגן שלו הוא דיסקוס מאלומיניום והוא אינו מושפע כלל ממגנט חיצוני. השיטה הנכונה להאט מונה היא ע"י שימוש חסכני בחשמל. קדיחת חור והכנסת גורם מעכב לדיסקוס תביא די מהר את אנשי החברה להחליף מונה ואת בעל הדירה לשופט.

lekner

New member
רשר ככל שידוע לי

פעם היו מונים שהיו מאטים אם היו שמים מגנט גדול בצידם האם אני טועה?

elimalka

New member
אני דווקא מכיר מישהו באופן אישי

שעשה חור, עלו עליו (אחרי שהוא צרך כמות גדולה למדי של KW), בכל אופן הוא קיבל קנס בסביבות ה 1000 ש"ח, בגין התקנת מונה חדש...

כולכם טועים בקשר למגנט ....

זה לא קשור לדיסקית של המונה .......הדיסקית מסתובבת ע"י זרם המוזרם לסליל אשר יוצר שדה מגנטי וזה מסובב את הסליל לפי כמות הזרם ... יש אפשרות בכל מונה כלשהו לקחת מגנט גדול ..ולשים אותו בצורה כזאת שהשטף של המגנט יהיה בכיוון מנוגד לשטף של הסליל של המונה ....וזה אמור להאט באולי 30 אחוז (לא בדקתי) את הדיסקית . אבל שיטה זו דיי בעיתית מבחינת ביצוע .

lekner

New member
תודה למדתי משהו חדש../images/Emo24.gif צריך

גם לפרגן לפעמים כל יום לומדים משהו חדש

lekner

New member
אין בעיה מה השאלה?

פשוט עכשיו התברר לי שלא הצלחת מתמגנטת אלא יצירת שטף נגדי לשטף המקור מאטה את הצלחת אבל כנראה חישוב כמות השטף המגנטי הנגדי שצריך להפעיל ע"י מגנט חיצוני בעיתית

elimalka

New member
זאת השאלה,

מה הבעיה לחשב זאת? או מה הבעיה לקחת מגנט גדול שהשטף שלו חזק יותר?

lekner

New member
כי לא

בטוח שהוא יתנגד לשטף של הדיסקית כך מגנט ואיך תדע איזה שטף הוא מייצר? תראה את הרעיון שלי למטה זה כבר פיתוח יותר רציני

elimalka

New member
יש נוסחאות לחישוב לא?

ראשית צריך לדעת בדיוק איך ומאיזה חלקים עובד המונה... מישהו יכול לתת LINK? עוד מעט אשוב..

lekner

New member
את שטף הסליל לא בעיה

לחשב אבל את המגנט הקבוע כן

lekner

New member
עמוס רעיון תראה

אם אני לוקח סליל ומזרים דרכו זרם בכיוון ההפוך מהסליל של הפלטה(דיסקית) אני בעצם יצור שדה מגנטי הנוגד את השדה של הפלטה ואז יתכן שאני האיט את הפלטה תאורטית זה יעבוד רעיון יותר טוב קבל. לחבר סליל כזה לצרכן כיוון שסליל לבד זה בעיתי וכאשר נפעיל את הצרכן הזרם שיזרום בו יזרום גם בסליל וכך נקבל את השדה הרצוי ובעצם תאורטית נגיע למצב שהצרכן במקום לצרוך אנרגיה הוא יחסוך לנו(למרות שברור שבפועל הוא צורך אותה) מה אתה אומר?

lekner

New member
חוק בפיזיקה(חשמל)

סליל הנושא זרם יוצר שדה מגנטי. בזרם חילופין השדה מסתובב(משתנה) ישנה אפשרות לבטל את השדה ע"י יצירה של שדה נגדי לכן אם השדה מסובב דיסקית וניצור שדה המתנגד לשדה המקורי הדסקית תפסיק להסתובב ע"י חוק שנקרא חוק יד ימין ניתן לקבוע את כיוון השטף ע"י ידיעת כיוון הזרם

shoulhadida

New member
תאוריה באוויר.

במקום כל התאוריה בנידון. חשב קבלים לשיפור קוסינוס פי ובמקומות שמקבלים קנסות שפר את הקוסינוס. תשלום החשמל בלבד ללא הקנסות יכול לבנות קופה יפה בתקופה קצרה, ולא תצטרך לבנות תאוריות שציינת. הרי הם לא ברות ביצוע בהצלחה

lekner

New member
מה הקשר עכשיו?

אנחנו לא מנסים לחסוך בחשמל או לרמות את חח"י אלא דיון תאורטי בלבד ואין שום שיפור כופל הספק לבית פרטי שהדיון החל עקב זה.

לקנר אתה צודק

הרי מאיפה נשיג מגנט כל כך גדול למרות שעדיף מגנט בגלל שהשדה המגנטי שלו מאוד חזק לעומת אלקטרומגנט כמו לדוגמא משנק גדול של מנורות נל"ג. תאמת שאין צורך בחישובים של כיווניי שדות וכו..... מה שאפשר לעשות הוא .... לעשות קריאת מונה מסוימת .... ואז להפעיל כמה מכשירים בבית נגיד 20A עומס ללא מגנט ,שעה מדויקת על השעון , ואז לקרוא את קריאת המונה לעומת הקריאה האחרונה ,ואז לקחת את המגנט או הסליל ובאותה שיטה למדוד פעם בכיוון צפון ופעם בכיוון דרום בזנמים מדויקים . ואז להשוות את 3 קריאות המונה , ולראות מה התוצאה הכי קטנה שיצאה ואז אנחנו יודעים את הכיוון.

elimalka

New member
יש מכשיר שמודד שדה מגנטי,

או שמא אני טועה? נניח ואתה לוקח מגנט גדול מאוד, שהשדה המגנטי שלו גדול משל המונה בזמן שהוא עובד בעומס של 20A, אז המונה לא יסתובב כלל...

למעלה