מונדיאל

.inbal

New member
מונדיאל../images/Emo106.gif

בשבוע שעבר צפיתי במשחק מונדיאל באוניברסיטה, כשהגיע צוות צילום של ´חמש פלוס´ לצלם את ההתקהלות סביב המשחק הראשון של אנגליה. אני לא בדיוק הטיפוס שקופץ להצטלם ולכן השתדלתי ´להתכווץ´ ככל יכולתי ולהיעלם. מישהו שלומד איתי שעמד לפני קרא לצוות הצילום ואמר להם ´הנה בחורה שבאה לראות כדורגל, תצלמו אותה!´
מרוב כעס, רק סיננתי לכיווני ´תזהר ממני´. הוא הסתובב אלי, מאוד מופתע מהטונים (שלא כל כך אפייניים לי) והתחיל לצחוק והלגיד ´מה את רוצה, זה באמת נדיר´ וכל מיני דברים כאלו. אמרתי לו ´אני מתכוונת לזה´ והוא הבין שאני לא מתכוונת לצחוק איתו ולוותר. בזה נגמר הדיון. אח"כ דיברתי עם כמה אנשים על מה שקרה. קודם כל שמחתי לשמוע שהם צידדו בי ואמרו שזה כבר ממש פרימיטיבי להתייחס באופן חריג לאשה שבאה לראות משחק כדורגל. בהתחלה חשבתי שאולי ראוי ללכת אליו והלסביר לו על מה כעסתי, כי מרוב כעס לא הסברתי לו כלום. אח"כ הגעתי למסקנה שהוא יודע טוב מאוד. במובן מסויים האירוע הזה, או נכון יותר התגובה שלי, מאוד מטרידה אותי. לקחתי את זה מאוד קשה. אני יודעת שהעובדה שהייתי עסוקה בלהתחמק מהמצלמות היתה טריגר ואלמלא הן אולי הייתי פחות קיצונית, אבל ברור לי שהבהלתי אותו מאוד. מצד שני, אולי זה בדיוק מה שצריך לעשות, להגיב בצורה מבהילה, לא להתנצל על הכעס שלי ולא להסכים שמישהו יפחית מחשיבותו או מרמתו, כי זה היה משפט מגעיל ופוגע. אם זה היה קורה לפני שנתיים, הייתי שותקת ואולי גם לא הייתי חוזרת לשם יותר למשחקים האחרים. ברור שהתגובה שלי היום עדיפה, אבל היא עדיין גורמת לי לתהות. איך הייתן מגיבות? האם אני לא רק מחמירה את דעותיו על פמיניסטיות עצבניות ששורפות עכשיו לא רק חזיות אלא גם שוביניסטים? או אולי זה מה שאנחנו צריכות? שכל אידיוט שיגיד משהו יחטוף שטיפה שתגרום לו לחשוב טוב לפני שהוא מקשקש שוב?

טל קר

New member
מאד מאד לא נעים שמתיחסים אליך בתור

קוף בגן חיות ,או אוביקט מוזר לצפיה. מאד לא נעים להיות מובכת בציבור. מאד לא נעים לשמוע מאנשים מוכרים אמירות שובניסטיות, ומאוד לא נעים כשאת אומרת משהו רציני, ומבטלים את דעתך ומתחילים לצחוק איתך. אולי בעולם אוטופי, היית יכולה לומר "פוס" לנסח היטב את דבריך, ולצאת לו עם משפטים מפוצצים, מלאי דוגמאות ונימוקים, אבל בעולם מציאותי, אני מבינה את ההתנהגות שלך. אני לא יודעת מהי התגובה ה"טובה דיה" אבל אני נגד הבלגה טוטאלית, בניגוד למה שכתב אלאדין שלשום שטען שיש מקרים בהם זה לא מספיק חמור ועדיף להבליג כדי לא לחזק את הסטריאוטיפ של "פמיניסטית נטולת חוש הומור". אם אני אגיב, אולי זה יפסיק ואולי לא, אבל אם אני אשתוק, זה בטוח ימשך.

כל אחת והנקודות הרגישות שלה

אני מנסה לשים את עצמי בנעלייך ולחשוב כיצד הייתי מגיבה במצב כזה. אז אני הייתי מחמיצה פנים, אבל לא אומרת דבר. מדוע? שתי סיבות: 1. אני דווקא מאוד אוהבת להצטלם... 2. ההערה הזאת לא נוגעת בעצב חשוף עבורי. ככה זה, לכל אחת יש את הנקודות הרגישות שלה, ההערות שמוציאות אותה מהכלים, וזה אינדבידואלי אצל כל אחת. אצלי זה הביטוי "מותק" גם (או בעיקר) כשהוא נאמר כביטוי חיבה, שריקות והערות ברחוב, ופטרונות במסווה של ג´נטלמניות. כל אלה, וגם רבים אחרים, גוררים אצלי תגובות חריפות, אשר עשויות להראות בעיני אחרים כחסרות פרופורציה. אני חושבת שכל אחת ואחד מאיתנו צריכים להגיב כאשר נוהגים כלפנו בסקסיסטיות וכאשר אנו נתקלות/ים בסטריאוטיפים מגדריים ואחרים. עוצמת התגובה היא אינדיבידואלית, ויכולה להתפרש על פני טווח רחב. אולי עדיף היה לנו לעשות יחצ"נות טובה לפמיניזם בכך שנגיב ע"י הסבר סבלני מדוע הדיעה/אמירה/התנהגות בה נתקלנו הינה סקסיסטית, אולם למי יש סבלנות להגיב בנימוס כאשר אנו נתקלות/ים בביטויים הללו מידי יום??? בכל אופן, לא חשוב כיצד הגבת, כל תגובה היא עדיפה מלא כלום. אולי בתגובות נזעמות לא נצליח לשרש את השוביניזם, אולם לפחות זה יעלה את תחושת השליטה שלנו על חיינו, כמי שאינן אובייקטים אלא סובייקטים בעלי מודעות ושליטה על הקורה לנו.

למעלה