מונדיאל../images/Emo106.gif
בשבוע שעבר צפיתי במשחק מונדיאל באוניברסיטה, כשהגיע צוות צילום של ´חמש פלוס´ לצלם את ההתקהלות סביב המשחק הראשון של אנגליה. אני לא בדיוק הטיפוס שקופץ להצטלם ולכן השתדלתי ´להתכווץ´ ככל יכולתי ולהיעלם. מישהו שלומד איתי שעמד לפני קרא לצוות הצילום ואמר להם ´הנה בחורה שבאה לראות כדורגל, תצלמו אותה!´
מרוב כעס, רק סיננתי לכיווני ´תזהר ממני´. הוא הסתובב אלי, מאוד מופתע מהטונים (שלא כל כך אפייניים לי) והתחיל לצחוק והלגיד ´מה את רוצה, זה באמת נדיר´ וכל מיני דברים כאלו. אמרתי לו ´אני מתכוונת לזה´ והוא הבין שאני לא מתכוונת לצחוק איתו ולוותר. בזה נגמר הדיון. אח"כ דיברתי עם כמה אנשים על מה שקרה. קודם כל שמחתי לשמוע שהם צידדו בי ואמרו שזה כבר ממש פרימיטיבי להתייחס באופן חריג לאשה שבאה לראות משחק כדורגל. בהתחלה חשבתי שאולי ראוי ללכת אליו והלסביר לו על מה כעסתי, כי מרוב כעס לא הסברתי לו כלום. אח"כ הגעתי למסקנה שהוא יודע טוב מאוד. במובן מסויים האירוע הזה, או נכון יותר התגובה שלי, מאוד מטרידה אותי. לקחתי את זה מאוד קשה. אני יודעת שהעובדה שהייתי עסוקה בלהתחמק מהמצלמות היתה טריגר ואלמלא הן אולי הייתי פחות קיצונית, אבל ברור לי שהבהלתי אותו מאוד. מצד שני, אולי זה בדיוק מה שצריך לעשות, להגיב בצורה מבהילה, לא להתנצל על הכעס שלי ולא להסכים שמישהו יפחית מחשיבותו או מרמתו, כי זה היה משפט מגעיל ופוגע. אם זה היה קורה לפני שנתיים, הייתי שותקת ואולי גם לא הייתי חוזרת לשם יותר למשחקים האחרים. ברור שהתגובה שלי היום עדיפה, אבל היא עדיין גורמת לי לתהות. איך הייתן מגיבות? האם אני לא רק מחמירה את דעותיו על פמיניסטיות עצבניות ששורפות עכשיו לא רק חזיות אלא גם שוביניסטים? או אולי זה מה שאנחנו צריכות? שכל אידיוט שיגיד משהו יחטוף שטיפה שתגרום לו לחשוב טוב לפני שהוא מקשקש שוב?
בשבוע שעבר צפיתי במשחק מונדיאל באוניברסיטה, כשהגיע צוות צילום של ´חמש פלוס´ לצלם את ההתקהלות סביב המשחק הראשון של אנגליה. אני לא בדיוק הטיפוס שקופץ להצטלם ולכן השתדלתי ´להתכווץ´ ככל יכולתי ולהיעלם. מישהו שלומד איתי שעמד לפני קרא לצוות הצילום ואמר להם ´הנה בחורה שבאה לראות כדורגל, תצלמו אותה!´