מונגוליה וימת ביקל

מונגוליה וימת ביקל

שלום אני מתכנן טיול למזרח הכולל ברובו את סין. חזבתי לספח למשך 10 ימים בערך את מונגוליה. מישהו היה שם? יש מסלול מועדף? איך העונה שם מאמצע ספטמבר? האם אפשר להגיע מאיזור חופסגול לימת ביקל ברוסיה? ומה בדיוק יש לעשות שם? תודה מראש, זיו

SPnage

New member
קררררר

ספטמבר זה כבר חורף במונגוליה, בוודאי בצפון המדינה וסיביר. גם ככה תוכל רק לטעום קצת ממה שיש למדינה הזאת להציע (ואני לא מדבר בכלל על בייקל, בפרק זמן הזה עד שתגיע תצטרך לחזור ותוסיף את הכאב ראש של ויזה רוסית + 100$). נסה להקדים את ההגעה או שתגיע מצוייד בבגדים חמים. זה אמנם לא שיא החורף אבל אני חושב שכבר מושלג בתקופה זו.

ok

התכוונתי 10 ימים לטיול. שבועיים בכל מונגליה כולל יומיים שלושה בבירה ובאיזור.לאחר מכן קצת מדבר גובי וחפסגול. האם יש לך אתרים מומלצים? באמצע ספטמבר כבר קר ומושלג שם? הבנתי שרק אחרי אוקטובר תודה

SPnage

New member
אולי אני טועה

אבל בכל מקרה ספטמבר זה כבר ממש סוף העונה, ואתה מגיע באמצע החודש לשבועיים... זה לא שאי אפשר, פשוט לא יהיו כמעט תיירים ותצטרך לבוא עם בגדים חמים. את הגובי אפשר לעשות ב-5-7 ימים בג'יפ, ואת שאר הזמן תבלה בצפון. אם כי ביולי היה שם קר וגשום אז תברר מה קורה שם בספטמבר.

kogawa

New member
סוף העונה??

בעונה שעברה בקרתי לחודש במונגוליה של 20 לספטמבר ועד אמצע אוקטובר, ובשנה שעברה היה קר רק בלילה אחד בגובי. תמונות משם תמצא כאן וסרטון טיזר תמצא בכתובת זו. לגבי ביקל לא יכול לענות, לא נראה לי שייש לי מה לחפש שם, אבל חובסגול-נור והגובי מקושרים בדרכי עפר דרך אגם צגאן-נור וכרכורום (חרחורין) ותמורת מעות אחדות תוכל להגיע ממקום למקום. 10 ימים זה בעייתי, אבל מסלול מקוצר של יומיים לגובי, יומיים שם, יומיים לכרכורום, 3 ימים דרך צגאן לחובסגול, יומיים באגם ויומיים חזרה זה 3000 ק"מ בדרכי עפר במהירות 30 קמ"ש וזה הכי מהר שתוכל לטוס את המסלול הזה ועוד לראות משהו בדרך. ממליץ להקדיש לזה לפחות 20 יום כדי גם להנות ולא רק לנסוע 10 שעות ביום.

טיסות?

אני אוכל להקדיש לכל מונגוליה 14 יום כולל הבירה,גובי,הצפון והמרכז. האם יש טיסות מחופסגול לבירה? ובבמנ יש לסיאול? ידוע המחירים? שוב תודה. אם ממש אבל ממש לא תיהיה ברירה אז 20 יום. כמה לדעתכם יעלו 20 יום בממוצע? ו-14 יום? תודה שוב

SPnage

New member
יש טיסות

בגלל העדר הכבישים במדינה יש עשרות יעדי טיסה בתוך מונגוליה. אני טסתי מחטגל (העיירה ליד אגם חובסגול) לאולן בטור (הטיסה עברה דרך מורון). עלה 80$ והטיסה כולל העצירה לקחה שעה וחצי במקום 25 שעות של הטלטלות בדרכים. ולגבי ההערה של קודמי, אולי בגובי אין בעיה אבל חובסגול זה כבר מזג אויר סיבירי, אז תבדוק לפני שאתה נוסע. ולגבי בייקל דווקא יש הרבה מה לחפש שם אבל לא בזמן הקצר שיש לך.

kogawa

New member
טועה ומטעה

אין לי מושג מתי הייתה שם, אבל לאחר מחקר מקיף, ולאור נסיוני להיות שם בתקופה האמורה אין תקופה מומלצת יותר מספטמבר, והמקום הקר ביותר במונגוליה בחודשים אלו - ראה זה פלא - זהו הגובי, מהספרים, ולצערי מנסיון סופת השלגים שם. ולשואל, כמו שאמר נתי בצטטו את קסטנדה: "התקופה הטובה ביותר היא התקופה בה תהייה שם - לא תהייה לך תקופה אחרת". ולגבי "הקצבה" של שבועיים - לדעתי חבל"ז על הזמן - אלא אם תבחר יעד אחד. זוהי מדינה ענקית, ועם דרכים איומות, ולדעתי תפסת מרובה תפסת כלום.

SPnage

New member
אני מטעה?

לפי הודעתך נקלעת לסופת שלגים בגובי בספטמבר, וזה בדיוק הסיבה שהמלצתי לא להגיע בתקופה הזו. אני הייתי ביוני-יולי והיה מזג אויר טוב בגובי, לילות קרים וימים חמים. בצפון היה יותר קר, היו ימים גשומים ואפילו נקלעתי לסופת ברד, אבל זה עדיין עדיף מסופת שלגים שיש בשאר השנה... ולגבי דעתך, אם כולם היו חושבים כמוך הרבה אנשים לא היו יוצאים מהארץ. בשבועיים אף אחד לא מצפה לראות הכל אבל לטעום קצת מהמדינה הוא יכול, לעשות טיול בגובי ולבקר בצפון אפשר בהחלט בפרק הזמן הזה ואני בטוח שהוא יהנה. וכמו שכבר אמרתי ניתן לטוס ממקום למקום למי שיכול להרשות לעצמו ולחוץ בזמן (או למי שנמאס להקיא כל כמה שעות בדרכים כמוני...). עובדה היא שהרבה אנשים שפגשתי שם שהיו בדרכם על הרכבת הטרנס סיבירית הקציבו למדינה כשבוע ולפעמים פחות ונהנו מאוד. לא ראו הכל וגם לא התכוונו, רק טעמו קצת מהמדינה - תגיד לי אתה היה להם עדיף להשאר על הרכבת... בכל מקרה הויכוח הזה מיותר, מי שפתח את השירשור החליט שהוא נוסע, החליט כבר מתי ולכמה זמן ורק ביקש קצת עזרה.

למעלה