מונגוליה ברכבת

ofcourse

New member
מונגוליה ברכבת

חשבתי על להגיע למונגוליה דרך אירופה. התכנון הוא לטוס לאירופה ומשם ברכבת למונגוליה. מה הדרך הזולה לעשות את זה ? האם אני צריך ויזות מיוחדות ? או פשוט יותר אם תוכלו להפנות אותי לאתר שיעזור לי בעניין. תודה מראש

Eldad H

New member
גם אני בדקתי את זה פעם...

בעיקרון אתה צריך לתפוס רכבת מאירופה למוסקבה ומשם לקחת את ה"טרנס סייביריאן אקספרס" שנוסעת לוולדיווסטוק או לבייג'ינג. עד לאחד משני היעדים הסופיים הנסיעה הנסיעה אורכת שבוע שלם, לא זוכר כמה עד אולן באטור. בכל מקרה יש לך כמה אפשרויות. הזולה, להערכתי, היא לטוס לפרנקפורט או לברלין ומשם לקחת את הרכת למוסקבה. גם אפשר לקחת את הרכבת מוורשה, אבל כנראה לשם יותר יקר לטוס. השנייה (והיותר מעניינת לדעתי) היא לטוס לאיסטנבול או לסופיה ומשם להמשיך דרך בוקרשט ודנייפרופטרובסק, קייב ומינסק עד למוסקבה, אבל לכל המדינות האלו צריך וויזה. לרוסיה הבנתי שאפשר לקבל וויזת מעבר ברכבת - ברר בשגרירות לגבי זה. יש עוד אפשרות ששמעתי עליה והיא לקחת רכבת מאלמה-אטי, אבל את פרטי הדרך הזו לא בדקתי לעומק. אגב, רכבת עשוייה להיות יותר יקרה מטיסה, אם זה השיקול. היו לי כמה לינקים לתת לך, כי בדקתי על רכבת עד לקואלה-לומפור בזמנו, אני אחפש אותם ואשלח בפורום.

ofcourse

New member
תודה

אני אברר בשגרירות (מקווה שיש להם אתר). איפה זה אלמה אטי ? ברור לי שלהגיע ברכת יהיה יותר יקר, השאלה היא כמה ? נשמע לי מגניב לטוס לטורקיה ומשם להמשיך דרך רומניה, השאלה היא שוב ויזות ? והאם יש תרבות תרמילאןת במדינות האלו ? או שישחטו אותי על נסיעות באוטובוס כמו בישראל ?

Eldad H

New member
לא בטוח שיש רכבת מאיסטנבול לסופיה

ומזרח אירופה הוא פחות יעד לתרמילאים ויותר יעד לטיולי-משפחות, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות שם לתרמילאים. בפורום "נסיעות לחול" יש אנשים שמבינים יותר ממני באזורים האלו, אותי שאל על דרום הפסיפיק. איסטנבול, אגב, עיר נפלאה לטיול של כמה ימים אם אתה אוהב טיולי-ערים. קח בחשבון, כמו-כן, שיש מדינות שלא ייתנו לך להכנס אם אין לך כרטיס כלשהו ליציאה מהן. אני בטוח שיש הסדרים מיוחדים לגבי טיולי-רכבות - רק צריך לשאול לגבי זה.

ofcourse

New member
רק חזרתי משם

לפני חודשיים רק חזרתי מניו זילנד (ולא כל כך התלהבתי). אני לא בעניין של טיולי ערים, אני רוצה להגיע למונגוליה ברכבת, פשוט כי זה נראה לי מגניב, חוויתי והרבה יותר יפה. אני אברר לגבי ההסדרים השונים, ואשמח לקבל ממך את הלינקים. תודה

Eldad H

New member
היה לי בלבול קטן לצערי...

נסיעה ממוסקבה לאולאן באטור אורכת 14 יום בטרנס סייביריאן אקספרס והמחירים רשומים במידע על הקו באתר שמצאתי. לגבי קווים עד למוסקבה צריך אולי לשלוח אי-מייל לאתר הזה. עוד אתר שיכול לעזור הוא railservice.ru אגב, מישראל קיימת תחרות גדולה על הטיסות למוסקבה, ככה שאולי עדיף לטוס למוסקבה ולחסוך את הרכבת עד לשם...

nitsansh

New member
רק 5 ימים...

ליתר דיוק: 99 שעות ממוסקבה לאולאן-בטור. יוצאים ממוסקבה ביום ג' בערב ומגיעים ביום א' בבוקר. פרטים וטיפים חשובים בלינק המצורף. אגב... מאיסטנבול יש רכבת לבוקרשט, אם אתה רוצה לנסוע בדרך הזו...

ערן ערן

New member
בירת קזחסטן היא אסטנה

אלמאטי היתה הבירה עד שנת 1997, ובכל מקרה זאת העיר הגדולה. ממוסקווה אפשר להגיע לאלמאטי ברכבת. מאלמאטי אפשר לקחת רכבת לתוך סין (לאורומצ'י ומשם לבייג'ין) וייתכן שגם ישירות לבייג'ין.

Eldad H

New member
בטוח שאלמה אטי אינה הבירה ?!?

אני הייתי בטוח שכן, אבל אני מאמין לך... הגיוני שיש קו רכבת בין מוסקבה לאלמה אטי, אבל אם כבר נמצאים במוסקבה עדיף לקחת את ה"טרנס סייביריאן אקספרס" עד לאולאן באטור (זו הייתה כוונת המשורר) ולא להסתבך עם מסעות הלוך ושוב דרך קזחסטן. אגב, אם אינני טועה יש טיסות סדירות מישראל לאלמה אטי. להגיע לשם מטורקיה או ממקום אחר במזרח אירופה ברכבת זו בעיה. אפשרי, אולי, לקחת רכבת מאשקאבד שבטורקמניסטן (לשם יש טיסות סדירות של טורקיש מדי יום).

ofcourse

New member
הכל נשמע כל כך טוב

ממש בעיה לבחור, אני מחכה לתגובה ממישהו שכבר עשה משהו בסגנון.

syair

New member
לא מסכים עם הקביעה

שמזרח אירופה מתאימה לטיולי משפחות. אמנם תרמילאים מדירים את רגלם מאירופה, אבל אני טיילתי קצת במזרח אירופה כתרמילאי, ולמשל בפראג בירת הדילים הישראלית ראיתי אכסניה מפוצצת בתרמילאים מאוסטרליה וקנדה. זה כל הכיף כתרמילאי, שניתן לעשות מה שרוצים, ולכן אפילו אם אין תשתית תרמילאית ניתן להסתדר, אפשר להתחבר עם מקומיים וכו'. דרך אגב את הלונלי פלנט הראשון כתבו זוג אוסטרלי, שהחליטו לחזור מלונדון לאוסטרליה לא בטיסה, ורשמו את חוויותיהם כתרמילאים בדרך היבשתית הבייתה.

Eldad H

New member
בהחלט יש מה לעשות שם לתרמילאים...

אבל לפראג, בוקרשט וסופיה אפשר להגיע בחופשות יותר קצרות בתקופה יותר מאוחרת של החיים כשיש התחייבויות בעבודה ועוד...

syair

New member
בזה אני מסכים

אבל עדיין אני לא חושב שצריך לפסול למי שרוצה בגיל צעיר יותר לטייל במזרח אירופה. לגבי התחלה באיסטנבול. האם יש לכך סיבה מיוחדת? אם לא, גם אני חושב שעדיף להתחיל במוסקבה. לגבי מדינות מזרח אירופה. לפני כמה זמן שינו שויזה לרומניה לישראלי חובה לקבלה מראש, יכול להיות שביטלו את זה מאז. ויש ויזה לאוקריינה אולי גם לביילרוס, שאם מנסים לקבל אותן דרך סוכן מהארץ מכירן מאד גבוה, לכן עדיף לקבל אותן כויזת טרנזיט לפני שיוצאים לדרך ברכבת בד"כ מספיק להראות את הכרטיס ליעד כדי לקבל ויזת טרנזיט.

Eldad H

New member
יש גם וויזת מעבר ברכבת...

וויזת טרנזיט כנראה חסרת משמעות במקרה כזה.

syair

New member
ויזות

ויזת טרנזיט היא ויזת מעבר, ןעדיף לפני שמתחילים את הנסיעה לשאול בנוגע לויזה, ולא להגיע לגבול, ואז יתעוררו הבעיות.

Eldad H

New member
ולבקש את התשובות בכתב (באנגלית).

כדי שיהיה הוכחה במעבר גבול שזו התשובה שקיבלת מהשגרירות.

למעלה