מומנט

Hurakano

New member
מומנט

או קיי אז אני כבר לא מבקש שיסבירו לי מה זה
כי זה מסובך לפי מה שהבנתי אז מה שאני שואל זה ככה - אם לאוטו יש מומנט טוב (הרבה בסל"ד נמוך) אז מה זה אומר בעצם על האוטו ? איך זה בא לידי ביטוי ?

miki69

New member
מומנט

אנסה לתת תגובה לא מדעית מדי למעשה מה שאנו מדברים זו זמינות הכוח אם הכוח מקסימלי של הרכב מגיע בסל"ד נמוך מה טוב ברכבי בנזין למשל מיירב הכוח מגיע בסלד גבוה דוגמא דיזל מיצובישי אם טיני טועה בערך ב 2500 סל"ד yj בנזין ב כמעט 5000 סל"ד

ady00

New member
אז מה זה בעצם אומר

שמנוע דיזל חזק יותר מבנזין? סליחה מראש על הבורות

asafkk

New member
אהמממ...

יופי של הסברים, אבל לא הבנתי כלום... (רוצה ביס, מיקי? ) אסף.

זה לא כל כך מסובך

ככל שהמומנט פיתול גבוה יותר ,חזק יותר בסל"ד נמוך יותר כך עומד לרשותך יותר כח זמין לסיבוב המנוע . אם מומנט הפיתול גבוה או סביר רק בסל"ד גבוה משמע שבסל"ד נמוך לא יהיה מספיק כוח למנוע לסחוב.

השילוב בין השניים

כאשר יש לך מנוע שנותן מומנט גבוה בסל"ד נמוך וגם כ"ס גבוה בסל"ד נמוך אזי יש לך מנוע אדיר. בדרך כלל כ"ס מתבטא בסל"ד גבוה והיצרנים אינם נותנים מידע לגבי כ"ס באותו סל"ד כמו יצרנים אחרים לכן לא ייתן להשוות בין מנועים ויכולותיהם אולם מידע על כ"ס ומומנט עוזר לערוך השוואה.

הספק ומומנט

הספק של המנוע במילים פשוטות זה כמה כוח יש למנוע בשיא הטורים, אם אתה מנסה לעבור דיונה רצחנית אז הספק גבוה - המון כוח בפול גז זה מה שאתה צריך, בגלל זה רכבים עם מנועי בנזין גדולים כמו סיקס וסופה הם מלכי הדיונות (בשילוב עם לחץ אויר נכון ונהג שיודע מה הוא עושה). מומנט זה נתון שאומר באיזה סל"ד אתה מקבל כוח, למעבר טכני נניח מעלה עם מדרגות והצלבות אתה חייב לנוע במהירות איטית מאוד, אבל אתה גם צריך הרבה כוח ואתה לא יכול להרים טורים כי אז גם המהירות תעלה, לכן רכב שיש לו מומנט גבוה בטורים נמוכים הוא רכב עם נתוני פתיחה טובים לעבירות טכנית. לדוגמה דיפנדר דיזל, עגלה בחולות עם מנוע חלש אבל מומנט טוב בטורים נמוכים מטפס מעלות קשים בקלילות (בשילוב כמובן עם מהלך מתלה נדיב וצמיגים גבוהים) נמרוד

רוזוב

New member
לפי מיטב הבנתי :

אם אני לא טועה (יכול להיות שכן ) אז הספק המנוע הוא כשמו כן הוא - ההספק אשר יחידת הכוח (מנוע) מפיקה בלי קשר לשאר המערכות. מומנט הוא כוח הפיתול שמגיע לגלגלים ומשם לקרקע - כשאנו נוסעים ברכב אנחנו מרגישים פיסית את המומנט ולא את הכוח (הספק) . מומנט תלוי גם בהספק וגם ביחסי ההעברה השונים - גיר, תיבת העברה, סרנים, גלגלים.

Hurakano

New member
תודה לכולם !

אז אם יש 16.1/4000 (מומנט), ה-4000 זה הסיבובי מנוע... וה-16.1 ?

16.1 זה המומנט כמובן, שאגב נמדד

ב-קג"מ (ק"ג\מטר) אם זה היה ההספק, כנראה שהוא לא היה סוחב...

TShavit

New member
בדיוק הפוך...

הספק זה הספק - מה שיש במנוע מגיע לגלגלים, לאחר אבדני חיכוך למיניהם. מומנט, לעומת זאת, נמדד במנוע אבל משתנה עד שהוא מגיע לגלגל בהתאם ליחס-ההעברה. למשל, בהילוך ראשון המומנט שמגיע לגלגל גבוה בהרבה מהמומנט שמגיע לשם בהילוך חמישי. ההספק, לעומת זאת, הוא עקרונית אותו הספק (בסל"ד נתון, כמובן), למעט הבדלים קלים שנובעים מאבדני-חיכוך שונים בין גלגלי-שיניים שונים. מסיבה זו אין טעם להשוות בין ערכי מומנט של מנועי בנזין ומנועי דיזל. יש בהחלט טעם, לעומת זאת, לבדוק היכן מגיע שיא המומנט לעומת שיא הסל"ד, ועוד יותר טוב - להסתכל, במידת האפשר, על עקומת המומנט. שיא מומנט שמגיע בסל"ד נמוך מסמל זמינות טובה של הכוח - כפי שהוסבר למעלה, בלי להרים טורים לשמיים - ולרוב גם אומר שהמנוע ימשוך יפה בלחיצה עדינה על הגז; פחות עקרוני כ-מ-ה מומנט יש. טל

למעלה