מומנט דיפול

Elya23

New member
שלה בנושא זה

מבין 2 המולקולות NH3 וNF3 לאחת יש מומנט דיפול של 0.24D ולאחרת 1.47D. למי מבין 2 המולקולות מומנט דיפול גבוה יותר ומדוע

Elya23

New member
לפי מה שאני הבנתי מהשאלה

שואלים לאיזו מולקולה מתאים איזה מומנט דיפול שנתון. אם לשתיהן אותו מבנה מרחבי כמו שאמרת- אז איך משייכים להןאת מומנט הדיפול. ועוד שאלה בנושא לאור התמצאותך התורמת ללימודי המרתקים ביותר- מהו המבנה לואיס של NFO - יש חריגה כלפי מעלה באוקטט אז לאיזה אטום משייכים את זוג האלקטרונים הנוסף? תודה על העזרה.

Elya23

New member
תיקון

אין חריגה מאוקטט בשאלה השניה ששאלתי. אבל השאלה: מדוע מומנט הדיפול של NFO גבוה ממומנט הדיפול של FNO2? תודה

GOSFRABA

New member
ההבדל בין המולקולות נובע מהאלקטרו' שליליות

פלואור F הוא יסוד בעל אלקטרושליליות גבוהה ממימן. ולכן, הוא יגורם לכך שהאלקטרונים ימצאו יותר באזור שלו. = = = נוצר מצב שבו יש פילוג של מטען האלקטרונים. לפלואור יהיה מטען שלילי יחסית (מטען האלקטרונים) , ומכאן גם נובע מומנט הדיפול של המולקולה.

Elya23

New member
מומנט דיפול

איך מחשבים אותו (אם בכלל אפשר)? מישהו יודע? כי ראיתי כמה כאלה קבועים אבל לא נוסחה מוגדרת או תרגילי בית בנושא....

sivc

New member
זה לא במבחן...

בס"ד לפי מה שידוע לי זה קשור לפרק 13 שלא נכלל במבחן.. בהצלחה!

sivc

New member
סליחה ...תיקון טעות...

בס"ד יש לי נוסחה במחברת למומנט דיפול: מומנט דיפול= (מטען חלקי) * (אורך קשר) בדרך כלל (בתרגיל שהוא עשה בכיתה) נתון המטען החלקי או המומנט דיפול....

למעלה