מומנטו

• פותח הנושא bwp
  • פורסם בתאריך

bwp

Member
מומנטו

אני מניח שחרשתם כבר את הסרט, אך אני ראיתיו רק היום, ואני גם ככה משתמש בפורום הזה רק שאני צריך משהו(אינטרסנט מתוק שכמותי). אז ככה: הבנתי שבסופו מבינים שהוא באמת היה אחראי להריגת אישתו עם ההזרקת אינסולין, האם אני צודק? 2)איך קראו לאיש הזה שהוא כל הזמן היה צריך לזכור אותו(שהיה רשום לו על גב היד?), ומה בסוף קרה איתו(שכחתי-אני מושפע מהסרט). 3)אני הבנתי בסוף שהוא בוחר מה כן לזכור ומה לא, כי הוא רושם :עובדה מספר 6, אז איך הוא ידע שזה מספר 6? כי גם אם לפני 3 דקות הוא ראה שהוא היה ערום שזה מספר 5 האחרון, הוא כבר שכח, לכן הוא בוחר מה לזכור ומה לא. אני אודה על כל תגובה

עופר ב.ה

New member
ההודעה הקודמת ../images/Emo58.gif. ותשובה

גם הודעה זו,אגב, היא ספוילר. אתה יכול לחפש דיונים על הסרט ע"י חיפוש המילה "ממנטו" או "מומנטו" בחיפוש מתקדם. 1. אתה צודק 2. גם אני לא זוכר 3. הוא אכן בחר מה לזכור ומה לא. אבל גם מה שבחר לזכור זכר באופן מעוות, כי הוא רשם "עובדות" שמוצאות מהקשרן. אחת הדרכים להבין את הסרט היא שמהלך האירועים לא באמת חשוב. הרעיון הוא שאין כזה דבר אמת אובייקטיבית. הגיבור האמין שאם יסתמך אך ורק על עובדות יוכל לפעול נכון. אבל ראינו שזה לא כך. ושאין כזה דבר "עובדות". אגב, לדעתי הסרט מעט מניפוליטיבי בסוגייה הזו, כי הגיבור בחר לתעד מעט מאוד עובדות. ייתכן שלו היה בוחר לתעד יותר עובדות, הדברים היו מתנהלים אחרת. למשל, "כבר רצחתי". כלומר, יש כאן פתרון תסריטאי שרירותי משהו - הוא פשוט לא צרב עובדה זו על גופו. אולי כי לא היה לו זמן לאחר הרצח, אולי בגלל סיבה אחרת. נראה לי שעפ"י היגיון הדמות, זהו פרט שהיא כן תרצה לצרוב ולא לשכוח - הנקמה הושלמה. הנקודה השנייה נוגעת אלינו, הצופים, ולקולנוע. אנחנו לכאורה במעמד עליון על פני הגיבור. אנחנו כן רואים וזוכרים את מהלך הסרט בזמן הצפייה בו. המסקנות שלנו והידיעה שלנו לגבי הדמויות השונות מבוססת יותר. ויחד עם זאת, לפחות כחצי מהסרט הולכנו שולל. כדי שניזכר בכך שהקולנוע הוא בדיוני, פיקטיבי, הבמאי יכול לשחק בצופים כרצונו. בהערת אגב או שלא בהערת אגב, צופים רבים, בגלל האופי הריאליסטי-לכאורה של הקולנוע (צילום של עצמים ודמויות שקיימות במציאות, והכוונה לסרטים שאינם מצוירים / מד"ב / פנטסיה וכד´), לא באמת מודעים לפיקציה שבסרט בו הם צופים. מה שלא קורה, למשל, בתיאטרון, ציור, פיסול, מחול, וידאו-ארט וכד´. עופר

goldi san

New member
מממ (ספויילר וכו´)

לגבי השאלה הראשונה- אתם לא יכולים לדעת בבירור שהוא באמת הרג את אשתו, אתם יודעים את זה כי טדי אמר את זה- וזה לא אומר שזו האמת. לדעתי, זה משהו שפשוט אי אפשר לדעת. אי אפשר. זהו. שאלה שניה- סמי ג´נקיס לגבי הערתך על הקעקוע "כבר רצחתי" שלא נעשה, מר עופר- יש קטע מאד משונה שאף אחד לא הצליח להבין מה קורה שם, למה זה קשור, מתי זה וכו´ שיש לו קעקוע של "אייב דון איט" על החזה (כאילו איפה שהלב, כמה פואטי). זה ממש בסוף של הסרט, כשהוא נוסע באוטו ויש לו כאלה הבזקים שהוא רואה את אשתו אתו. שם יש לו כזה קעקוע, וכשטריניטי מורידה לו ככה את החולצה עד האמצע של הזרועות אין לו. זה מאד תמוה.

dylan

New member
../images/Emo58.gif

זה היה הוא, הוא המציא את סמי כי ככה בעצם הוא הדחיק את מה שהוא עשה לאשתו, הוא פשוט "העביר" את המעשה למישהו אחר...

goldi san

New member
יווווו אתם לא יודעים את זה

אתם חושבים שהוא הרג את אשתו והמציא את סמי רק כי טדי אמר! אהההה! זה לא אומר שזה בהכרח נכון, יכוליות שהוא אמר לו את זה כדי לעצבן אותו!

dylan

New member
תראי

אני וטדי, איך אומרים...? ווי גו ווי בק, תאמיני לי הוא בחור טוב, אין סיכוי שהוא ישקר

goldi san

New member
בחור מצויין...

אבל מכיוון שכל הסרט, מה שהוא עושה זה לשקר ולשקר אז אי אפשר לדעת ועד שאני לא אמצא מישו שהבין את הקטע עם הטאטו בסוף אני לא אשקוט ולא אנוח

שח_מט

New member
תלכי לאתר של הסרט תמצאי שם עוד

כמה רמזים (שהוא ברח מהבית משוגעים, אישתו לא מתה וכו´)

goldi san

New member
כן ראיתי את כל זה

בדי וי די, זה סתם חרא. אז מה אם הוא ברח מבית משוגעים. זה לא כזה מפתיע. זה גם לא מסביר כלום. ולא יודעים מזה אם אשתו מתה. זה לא מפרש כלום, זה סתם הורס.

שח_מט

New member
לא מדויק -

אם בקטעי עיתונות נאמר שהוא היה מאושפז, שהיא לא מתה התקיפה אזי כנראה מה שהוא מספר על סמי זה בעצם קרה לו! הויז´ן שלו איתה ועם הטאטו יכול להיות סתם הזיה....אני רואה את זה ככה, קטע שנועד לעצבן אותנו ולהטיל ספק בכל מה שראינו אבל אין לו יסוד ממשי בתסריט (הטאטו לא קיים אח"כ...) זהו! שחר

goldi san

New member
אבל לא אומרים שם ממש

שהיא לא מתה, זה מה שמעצבן, זה לא חד משמעי. (וגם שזה הופך את זה לפייט קלאב- "אוווו כולם מטורפים") כרגע אני לא זוכרת מה זה היה, אבל נדמה שאומרים לך שהיא חיה ואז קוראים את המשפט שוב וזה בעצם לא כל כך ברור. וזה שהוא היה מאושפז זה סביר גם בגבולות הסרט, בכל זאת הוא איבד את הזכרון שלו. זה גורר אשפוז. בבית חולים פסיכיאטרי אולי גם.

שח_מט

New member
אם הוא הזריק לאישתו אינסולין עד

מוות אזי מקומו באמת במוסד פסיכיאטרי וזה מה שאני מבין קרה שם! פייט קלאב זה סיפור אחר עם פואנטה אנרכיסטית ונחמדה כולל הפיקסיז בסוף!!!

goldi san

New member
נהההה זה מעצבן שהם פותרים את

כל הקנוניות בהכריזם על הגיבור כעל לונאטיק. בזה זה כן כמו פייט קלאב. אבל בכולופן, עכשיו הסתכלתי שוב ברמזים האלה וכתוב שם בפירוש שאשתו מתה. אבל לא ברור אם היא מתה מהתקיפה או מהאינסולין וכל זה. אין הוכחה ניצחת לכך שהוא הרג את אשתו. זה פשוט- אי אפשר לדעת.

Chot

New member
מה? מה?!?!

איפה ראית שכתוב שאישתו מתה?! אני לא זוכרת שראינו דבר כזה! מה?!

למעלה